Stockholm på internet - Stockholm.com

Web Name: Stockholm på internet - Stockholm.com

WebSite: http://www.stockholm.com

ID:274023

Keywords:

Stockholm,internet,com

Description:


+LÄGG TILL DITT EVENEMANG
X Stäng denna ruta

Välkommen till Stockholm.com!

Hos oss hittar du det du behöver veta om Sveriges huvudstad Stockholm. Vår redaktion bevakar nöjeslivet i Stockholm.

Vi har just nu information om över 1030 konserter, shower och andra händelser.

Vi har en populär restaurangguide till över 630 restauranger i Stockholm med öppettider och menyer. Här kan du även boka bord online till flera av Stockholms restauranger.

Hos oss hittar du även en guide till aktiviteter som innehåller allt från museum till bowling och äventyrsbad. Behöver du boende är det inte heller några problem! Vi har en mer eller mindre komplett guide för hotell i Stockholm. Där kan man sortera efter avstånd till evenemang, pris, popularitet bland andra smarta funktioner.

UPPLEVELSEAtt boka goKartåkning i StockholmStockholmAtt åka gokart är en fartfylld upplevelse som passar perfekt för dig i Stockholm som gillar fartfyllda aktiviteter som höjer pulsen. Oa...UPPLEVELSEBoka en tur med luftballong över StockholmStockholmAtt sväva ovanför staden i en luftballong är magiskt. Utsikten, friheten och tystnaden som bara avbryts av brännaren. De...UPPLEVELSEHistoriska tågresor nära Stockholm – Läs mer härStockholmDetta är ett spännande äventyr för dig som älskar historiska miljöer och tåg. Res t...UPPLEVELSEEscape Room i Stockholm - en spännande utmaningStockholmGillar du utmaningar? Klarar du av att hålla huvudet kallt när du är under tidspress? Då är Escape Room (kallas även Escape Game) i Stockholm något fö...UPPLEVELSEGå på ölprovning i Stockholm för en lärorik och oförglömlig kvällStockholmOavsett om du är en inbiten ölfantast eller en person som ännu inte vunnits över till ölsidan kommer en ölprovning att ge dig nya kunskaper och även e...UPPLEVELSETesta på ost & vinprovning i StockholmStockholmVill man ge bort en härlig och mysig upplevelse till någon så är ost & vinprovning väldigt populärt. Det ...Besök ett observatorium och sikta mot stjärnornaStockholm18 MajEtt besök på ett observatorium bjuder på intressant rymdhistoria och, förhoppningsvis, stjärnklara vyer genom ett teleskop. Läs mer om de observatorier som finns i och kring Stockholm för att se var du bäst kan utforska rymden. Mässor för alla smaker under 2022Stockholm27 MarsÄr du intresserad av mat och dryck, kultur eller friluftsliv? Under 2022 anordnas det mängder av mässor i Stockholm – här kan du läsa allt om de mest populära.

Aktiviteter och saker att göra

Vi har sammanställt ett gediget register över sevärdheter och roliga aktiviteter.

Välj en kategori i listan

NYHETER
25 Mar -Stjärnspäckat konsertår i huvudstaden
22 Apr -Hop On Hop Off - Sightseeing med buss i Stockholm
21 Apr -Bästa Kryssningarna i Stockholms Skärgård
18 Mar -Trazan & Banarne på turné 2020
FLER NYHETER
HÄNDER I Stockholm
13 Aug - Mordmysterium + Middag = Succé
12 Aug - Matvandring
13 Aug - Andra världskrigets Stockholm
26 Aug - Pernilla Wahlgren har Hybris
ALLA EVENEMANG RESTAURANGGUIDEMENYER - ÖPPETTIDERHOTELL GUIDEVART SKA DU SOVA INATT? Augusti Söndag7AugMatvandringKöpmantorget, Gamla StanSöndag7AugCIRQUETo be announcedSöndag7AugSpökvandring för barn i Gamla stanKöpmantorgetSöndag7AugPub- och ölvandringKöpmantorget, Gamla StanSöndag7AugVinvandring i Gamla stanKöpmantorgetVisa samtliga 297 evenemang

VÄLKOMMEN TILL Stockholm

Stockholm är en av världens vackraste huvudstäder och är byggd på öar, vilka sammanlänkas av broar. Närheten till vatten och natur i kombination med storstadsliv gör staden till en av Europas mest välbesökta.

Det som gör Stockholm så unikt är möjligheten att uppleva mycket av storstadsliv, kulturhistoria och natur påkort tid. Här finns många berömda besöksmål som det Kungliga slottet, Gamla stan och Gröna Lund. På Stockholm.comfinns all information du behöver för att planera din resa. Här finns guider till nöjen, sevärdheter och attraktioner,men även information om allt ifrån lokaltrafik till stadens bästa shoppingområden.

Attraktioner och sevärdheter

I Stockholm finns en mängd spännande sevärdheter och attraktioner. Turister brukar ofta börja med att besökaGamla stan och det Kungliga slottet. Stockholms slott står på historisk mark och sägs ha anor ända från 1200-talet,då Birger Jarl byggde en borg på platsen. Sverige är en monarki och strax sydväst om staden ligger Drottningholmsslott, vilket tjänstgör som bostad för Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia. Här finns även flera gamla kyrkor,som Riddarholmskyrkan och Storkyrkan med anor från medeltiden.

Mitt i staden ligger Kungsträdgården - en oas dit folk brukar strömma till för att umgås, äta gott och koppla av.Parken har blivit så folklig att den ibland kallas för ”Stockholms vardagsrum”. Lite längre bort, ute på Djurgårdenfinns stadens populära nöjespark Gröna Lund, med spännande attraktioner och konserter. I samma område liggerJunibacken – en sagovärld inspirerad av Astrid Lindgrens berömda barnböcker. Här finns även Skansen med tillhörandemuseum och djurpark, där man kan se vargar och andra vilda djur.

Staden omges av vatten och på olika håll kan man njuta av en fantastisk utsikt. Kaknästornet har ett 155 meter högtutsiktstorn och högst upp är vyerna slående. Vid arenan Globen, eller Ericsson Globe, finns även möjlighet att färdasmed två runda gondoler upp till toppen, som befinner sig 130 meter över havet. Denna attraktion kallas Skyview ochnär man ser utsikten så förstår man varför.

Museum

Med en 750-årig historia har Stockholm mycket att berätta och här finns många intressanta museer att besöka. I närheten avKungliga slottet ligger Livrustkammaren, Medeltidsmuseet och Gustav III:s antikmuseum. Regalskeppet Vasa sjönk under sinjungfrufärd år 1628, men skeppet har bärgats och finns att beskåda på Vasamuseet på Djurgården i Stockholm. Här kan manäven besöka Abba The Museum.

I staden finns även Naturhistoriska riksmuseet – Cosmonova, Nordiska museet, Stadsmuseet och Tekniska museet, som visarteknik och utveckling ur ett historiskt perspektiv. Aquaria är ett levande museum med fokus på vattenlevande varelser. Härfinns möjlighet att se hajar och att besöka regnskog. Hallwylska museet är en tidigare privatbostad, som har bevarats i sinhelhet. Detta 1800-talspalats var före sin tid och är inrett med unika moderniteter och vacker konst.

I Stockholm finns flera intressanta konstmuseer. Förutom Carl Eldhs Ateljémuseum finns här även Nationalmuseum, som visaräldre målningar av stora konstnärer som Carl Larsson och Anders Zorn. Moderna Museet visar aktuell konst och modernainstallationer. Här finns även det Fotografiska museet.

Hotell

Hotellutbudet i Stockholm är stort och det brukar inte vara några större svårigheter att få tag i ett bra hotellrum. Härfinns boende i olika prisklasser och staden erbjuder allt ifrån lyxhotell med eleganta rum och sviter, till budgethotell ochprisvärda vandrarhem. Lyxhotellen har ofta förstklassigt läge vid Strandgatan, med utsikt över vattnet. Vissa av budgethotellenerbjuder kabinboende, vilket innebär kompakta, enkla rum utan fönster. Att välja hotell kan vara svårt och ett bra knep för attlyckas hitta det rätta är att studera tidigare gästers omdömen och erfarenheter.

Shopping

Mitt i centrum finns populära shoppingstråk med butiker, affärer och gallerior, som NK eller Nordiska Kompaniet och Åhléns City.Här ligger dessutom Hötorget med Hötorgshallen, som är Sveriges största saluhall. Centralstationen ligger ett par kvarter bortoch här finns goda förbindelser till tunnelbana och buss. Lite längre bort ligger även Östermalm och Stureplan, med mångaexklusiva butiker.

I Gamla stan vimlar det av små, trevliga affärer och på senare år har även Södermalm blivit ett mycket populärt shoppingområde.Många söker sig hit för den unika blandningen av hantverk, design och vintage. I och utanför staden finns flera stora gallerioroch en av dessa ligger vid Liljeholmstorget, endast ett par tunnelbanestationer från centrum.

Transporter

De flesta som reser till Stockholm anländer till flygplatsen Stockholm-Arlanda, som ligger 40 km norr om Stockholm City. Härifråntar man sig enkelt vidare till centrum med snabbtåget Arlanda Express eller Flygbussarna. En del anländer även till Stockholm-Brommaflygplats, vilken har en mer central placering. Till och från denna flygplats finns transfer med flygbussar och tunnelbana.

Allra bekvämast är det förstås att resa med taxi. I Sverige råder fri prissättning och priserna kan därför variera kraftigt mellanolika bolag. Fråga gärna om prisuppgift redan innan resan påbörjas, för att undvika obehagliga överraskningar. Här finns en delolagliga taxiförare och därför är det säkrast att resa med något av stadens seriösa taxibolag. Giltig taxilegitimation ska alltidfinnas synlig i bilen och taxametern ska vara påslagen.

Väl inne i staden finns det ett väl utbyggt transportsystem bestående av buss och tunnelbana, vars linjer sträcker sig bådeinom och utanför staden. Stockholms Centralstation ligger mitt i centrum, nära Arlanda Express och Cityterminalen. Många svenskarföredrar att resa till Stockholm med tåg istället för bil, eftersom det senare ofta är förenat med långa trafikköer. Dessutom ärdet ofta svårt och dyrt att hitta parkering inne i centrala staden.

En del turister anländer med kryssningsfartyg från Finland, Riga eller Tallinn. Tallink & Siljaline har sin ankomstterminal i Frihamnenoch härifrån går det många bussar. Mellan Stockholms öar finns det flera båtlinjer och vissa körs med traditionell ångbåt. Ut tillde mer avlägsna delarna av skärgården går det även färjelinjer.

Sightseeing

Det finns många sätt att ta sig runt och uppleva staden. Stockholm är en trevlig stad att promenera i och här erbjuds bådeprivata och offentligt guidade vandringsturer samt fotopromenader. Hop-on Hop-off-bussar är ett omtyckt alternativ, där mansjälv väljer vad man vill se och hur länge man vill stanna på varje ställe.

För att få se lite mer av staden och studera byggnader ur ett annat perspektiv kan man med fördel färdas på vattnet. Strömmaerbjuder sightseeing med båt, i en tur som kallas ”Under Stockholms broar”. Under resan passerar man femton broar och slussaroch får se flera välkända stadsdelar. Här finns även möjlighet till privata kryssningar.

Den som vill upptäcka staden på egen hand kan båtluffa med någon av Waxholmsbolagets många färjor och båtlinjer. Det finnsäven möjlighet att åka på kajakturer och seglingsäventyr i Stockholms skärgård. För den vågade kan kanske en spökvandring,takvandring, helikoptertur eller färd över staden i luftballong vara av intresse.

Evenemang

I Stockholm finns flera stora arenor, som Globen, Stockholms stadion och Tele2 Arena. Den största är Friends Arena och härkan underlaget skiftas efter behov. Vid ishockeymatcher är förstås is att föredra, medan grus kan vara uppskattat vid andraevenemang - som Stockholm Horse Show. Arenorna används förstås även till fotbollsmatcher, sportevenemang och konserter.Hovet är en annan omtyckt arena, där ett antal kända artister har fått taket att lyfta genom åren.

I staden anordnas även andra stora idrottsevenemang, som Stockholm Marathon och Stockholm Royal Park Aquathlon. Andratilldragelser som brukar locka besökare är olika kulturevenemang och festivaler som Stockholm Pride (Pridefestivalen).

Populära stadsdelar

Södermalm
Södermalm bjuder på en intressant och pittoresk stadsmiljö. Här kan man hitta en mängd mysiga kaféer och småbutiker – mångamed inriktning på design, konst, konsthantverk och vintage. Turister brukar ofta bege sig hit för att besöka FotografiskaMuseet och eller någon bra teater, som Södra Teatern eller Göta Lejon. I västra änden av ön, nära Hornstull, liggerTantolunden som är ett omtyckt naturområde med kolonistugor och strandbad.

Östermalm
De fina kvarteren runt Östermalm pryds av många vackra byggnader med stiliga fasader. Mellan Östermalm och Norrmalm liggeräven Stockholms hetaste innekvarter Stureplan, med exklusiva uteställen, restauranger och butiker. Här finns ävenÖstermalmshallen och Stureplansgallerian.

Gamla stan
Gamla stan vinner många hjärtan med sina smala, kullerstensbelagda gränder och pittoreska hus. Här finns Kungliga slottet,Storkyrkan och den vackra Skeppsbrokajen, som inbjuder till promenader vid vattnet. I området finns många små butiker,gallerier, restauranger och kaféer. Här ligger även Skattkammaren, Nobelmuséet, Hovstallet och Livrustkammaren. PåHelgeandsholmen i anslutning till Gamla stan ligger även Riksdagshuset och Medeltidsmuseet.

City
I hjärtat av staden, ett par kvarter från Stockholm Centralstation och Arlanda Express finns flera populära shoppingstråkmed såväl stora gallerior som mindre butiker. Här finns även Sergels Torg eller ”Plattan” och stadens kulturhus, som drivsav Kulturhuset Stadsteatern.

Kungsholmen
Kungsholmen är känd för sina vackra parker och strandpromenader. Många passar på att åka med på en av Strömma Kanalbolagsdagsutflykter till ön. Här ligger Stockholms stadshus, som är en av landets mest berömda byggnader. Sommartid kan man besökadet höga Stadshustornet, vilket ger en fantastisk utsikt över staden. Möjlighet finns även till guidad visning av Gyllene salenoch Blå hallen, vilken används som festsal vid den årliga Nobelbanketten. Sommartid passar många även på att ta ett dopp i detpopulära Smeduddsbadet, eller en joggingrunda runt Norr Mälarstrand.

Haga
Nära Stockholms innerstad ligger den lummiga Hagaparken. Denna engelskinspirerade park hyser Haga Slott, som sedan 2010 ärbostad för Kronprinsessparet. Här finns även Fjärilshuset och Haga Ocean, där besökare kan studera vithajar på nära håll.

Vasastan
Denna centrala stadsdel är känd för att på sina håll vara mycket pittoresk och bär många spår efter en annan tid. En av demest kända lokalprofilerna i området var Astrid Lindgren, som i över 70 år bodde i en lägenhet på Dalagatan, med utsikt överVasaparken.

Djurgården
Det natursköna området Djurgården är mycket populärt, både bland turister och stockholmsbor. Här ligger det vackra Rosendalsslott med tillhörande trädgårdar och Rosendals Trädgårdskafé. Förutom Vasamuseet finns här även Skansen, Junibacken och GrönaLund. De senaste publikmagneterna är ABBA the Museum och Swedish Music Hall of Fame.

Skärgården
Stockholms skärgård består av 30 000 öar och här finns outtömliga möjligheter för äventyr. Man behöver ingen egen båt för attta sig ut utan här finns ett stort utbud av färjelinjer, turistbåtar och olika båtturer. Många turister åker på dagsutflykttill någon större ö, som Utö eller Fjäderholmarna, där det finns gott om kaféer, restauranger och små butiker. PåFjäderholmarna kan man även provsmaka svensk whisky, vid Mackmyras whiskylager.

Birka
På ön Björkö i Mälaren ligger resterna efter den gamla vikingastaden Birka, som hade sin storhetstid på 700-talet. Hit kan manåka på hel- eller halvdagsutflykt och njuta av guidade visningar, fika och besök i öns museum. Förutom den charmiga miljön medvikingahus anordnas även marknader, skådespel, striduppvisningar och föreläsningar.

Vinterviken
Vinterviken är ett naturskönt parkområde i en vik i Östra Mälaren. Under många år bedrev Alfred Nobel verksamhet här och mångaav de historiska byggnaderna finns bevarade. I den tidigare dynamitfabriken finns numera kafé och festlokaler och i denomgivande trädgården finns det gott om utrymme för picknick.

Långholmen
Långholmen är en långsmal ö mellan Kungsholmen och Södermalm. Här låg tidigare ett känt fängelse och en del av detta tjänstgörnu som vandrarhem. Området är omtyckt för sin vackra natur och både stockholmare och turister nyttjar det som rekreationsområde.

Nöjen och nattliv

Stockholm har ett rikt nöjesliv och bjuder på ett stort utbud av pubar, barer och nattklubbar och det hetaste nattlivet finnsvid Stureplan. Här finns även en mängd olika krogshower och nöjespaket, som på Wallmans Salonger där shower brukar inkluderabåde föreställning och middag. Många uppskattar att bli serverad humor och underhållning mellan rätterna, medan andra föredrarmer traditionella arrangemang. Förutom teaterföreställningar anordnas även konserter, operauppsättningar, baletter ochmusikaler, som Kristina från Duvemåla.

Mat och dryck

Upplev det bästa det svenska köket. I Stockholm finns många bra restauranger som blandar det bästa av svensk mattradition mednya influenser. Här finns den världsberömda Operakällaren, Restaurant Frantzén och Mathias Dahlgrens Matsalen, som samtligafinns presenterade i White Guide. Bland de mer traditionella matställena kan nämnas Tore Wretmans KB (Konstnärsbaren) ochGyldene Freden – en anrik restaurang med närmare 300 år på nacken.

Här finns gott om pubar och trevliga barer – vissa med livemusik och underhållning. Staden erbjuder ett ofantligt utbud avtrevliga kaféer och konditorier, med goda handgjorda bakverk. Som turist kan det vara svårt att hinna med allt och för att fåut det mesta av sin vistelse kan man gärna söka efter information om bra restauranger redan innan resan. Mångagourmetrestauranger erbjuder trevliga avsmakningsmenyer, tillagade med säsongens bästa råvaror. På olika håll istaden arrangeras även privata kurser i matlagning.

Fakta och resetips

Stockholm har ett nordligt läge och variationerna i vädret kan vara stora. Sommaren är för det mesta varm och solig, medanvintermånaderna bjuder på kyla, med snö och is. Sommartid kan det vara värt att leta efter hotell med luftkonditionering –särskilt om man besöker staden under juli och augusti, som är de varmaste månaderna.

Stockholm är en relativt dyr stad att vistas i och det kan kosta en del att fika och äta ute. I centrum och i de mestattraktiva områdena finns många riktigt fina, prisbelönta restauranger, men här finns även gott om prisvärda alternativ.Det kan löna sig att söka sig en bit bort från de mest populära turiststråken.

Vid stora evenemang som Stockholm Marathon och Pridefestivalen Stockholm Pride kan det vara hårt tryck på hotellen i staden ochvid vissa tillfällen kan det till och med vara svårt att få tag på ett bra hotellrum. Därför är det alltid en god idé att bokahotell i god tid – gör gärna en förfrågan till önskat hotell redan innan du bokar själva resan.

Vid vissa storhelger och helgdagar, exempelvis vid jul och påsk kan det vara begränsade öppettider på museer och i vissa butiker.Då kan det även vara vissa förändringar i lokaltrafikens tidtabeller.

Paket och erbjudanden

I Stockholm finns möjlighet att boka olika typer av paket, som kan innehålla hotell och inträde till attraktioner, som Gröna Lund-paketet.Här finns även paket som inkluderar krogshow och middag. Stockholmspaketet ger även rabatt på resor med lokaltrafiken.

Stockholmskortet

Om man besöker Stockholm kan Stockholmskortet vara ett praktiskt sätt att spara pengar. Här ingår bland annat fri entré till 80 olikamuseer och attraktioner, sightseeing och obegränsat antal fria resor lokaltrafiken.

Stockholm.comBESÖK OSS PÅ FACEBOOK16 MarTomas Ledin - Sommarturné 2020
StockholmIngen annan svensk artist är så förknippad med sommaren som Tomas Ledin!2020 åker han ut på sommarturnén - En Nådens Sommarkväll – Alla klassiska hits!Läs var och när han spelar på turnén. Boka era biljetter nu!13 MarThe Ark - Reunion Tour 2020
StockholmTHE ARK - Sveriges glammigaste rockband återförenas för en stor sommarturné 2020!5 MarVikingarna med Christer Sjögren - turné 2020 - biljetter
StockholmNordens i särklass största och populäraste dansband Vikingarna med Christer Sjögren i spetsen har återförenats för ett antal exklusiva framträdanden i Sverige, Norge, Danmark och Finland. 4 MarDANNY SAUCEDO – THE RUN(A)WAY SHOW PÅ TURNÉ 2020
StockholmFör två år sedan gjorde Danny stor succé och sålde över 120.000 biljetter till den kritikerrosade showen ”NU”! Danny och hans team har nu skapat en - om möjligt - ännu mäktigare upplevelse med ”The Run(A)way Show”!
FLER DATUM
12 Aug - Svartklubben - Mat & Musik i Mörker
13 Aug - Stadsvandring med Christopher O'Regan - Grändernas hemligheter
2 Sep - Forever Piaf - Musikalen
20 Aug - MAFFIA COMEDY SUPERWEEKEND
30 Sep - Celine Dion - Courage World Tour
2 Dec - GES - Stanna Världen en Stund
7 Jul - Elton John - Farewell Yellow Brick Road, Platinumbiljetter
8 Aug - CIRQUE
27 Aug - Hov1
27 Nov - Mwuana
ALLA EVENEMANG
EVENEMANG NYHETER SHOPPINGMAT SITEMAPMER...En oberoende lokal portal som bevakar evenemang, nöje och större händelser i Stockholm. Läs mer om vad vi gör!Stockholm.comredaktionen@noje.se

TAGS:Stockholm internet com

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
ERP & eCommerce Software for Who

   Skip to the main content.

Welcome to Early Modern Resource

   Early Modern Resources Primary Sources Reference Interpretations Sha

SurgeSuppression.com - 888-987-8

   Login Form Products Back AC Panel BackAdvantage SpecPRO Surge Tracker Series Connected Applications BackAviationWater TreatmentMilitaryLight

Commercial Music for Video, TV,

  a:link {color:black;} a:visited {color:#404040;} a:active {color:#404040;} .topmenulink{float:left; color:black; font-size:9pt; font-family:arial;

Legacy Food Storage Company | Th

  "); } else { win._boomrl = function() { bootstrap(); }; if (win.addEventListener) { win.addEventListener("load", win._

Internet Census Group

  Skip to contentInternet Census Group01About UsInternet Census Groupseeks to analyze trends and benchmark security performance across a broadrange of i

Welcome to Search Press for al

   Please note our warehouse and customer service department will be closed from Monday 29th June until Monday 6th July 2020. During th

Simplicity.com: Patterns, tools

  burda [data-sub-layout="2bcb5e94-8fac-46d2-80ae-29e5d98e2157"] { display: flex; flex-direction: column; box-sizing: borde

The Whiteboard, a somewhat paint

  
[ TWB Store ] [ Join our Patreon! ] [ Guild Forum ] [ Cast Page ] [ Scraps ] [ Sketchbook] [ Fan Art! ] [ TWB Books

smartcampaigns.com

  smartcampaigns.com此域名可以出售。通过电话支持,我们可以验证域名是否在售,帮助您完成购买流程并解答各类问题。敬请致电!400-842-8492+1 339-222-5134(或联系我们

ads

Hot Websites