کپسید وپوشش غیر پروتئینی

کپسید

اسید نوکلئیک ویروس بوسیله غلاف پروتئینی به نام کپسید احاطه شده است. کپسید ویروس که معماری آن بوسیله اسید نوکلئیک ویروسی تعیین می‌شود بخش عمده ویروس را بویژه در ویروسهای کوچک شامل می‌شود. هر کپسید از واحدهای کوچک پروتئینی به نام کپسومر ساخته شده است. نظم و ترتیب قرار گرفتن کپسومرها ، شکل کلی و پیکر ویروس را تعیین می‌کند که برای هر ویروس خاص ثابت است.

پوشش غیر پروتئینی

در عده‌ای از ویروسها کپسید بوسیله پوششی که معمولا ترکیبی از لیپیدها ، پروتئینها و کربوهیدراتها است پوشیده شده است.

img/daneshnameh_up/1/11/viros01.JPG

منبع:daneshnameh.roshd.ir/.../mavara-print.php?page

مرفولوژی حشرات (بخش دوم)

قفسه سینه:

قفسه سینه از جلو به گردن و از عقب  به شکم متصل بوده و دارای سه حلقه به شرح زیر می باشد:

-پیش قفسه سینه Prothorax

 -میان قفسه سینه Mesothorax

-پس قفسه سینه Metathorax


ادامه نوشته

مرفولوژی حشرات (بخش اول)

3بند اصلی بدن حشرات شامل :

سر (Head) ، سینه (Thorax)  و شکم (Abdomen) می باشد.

قسمتهای مختلف بدن در حشرات:

   جلد:

جلد بدن در حشرات به منزله اسکلت خارجی است و بدن را در برار عوامل نامساعد طبیعی محفوظ نگه می دارد، از خیس شدن درآب، خشک شدن در نتیجه تبخیر زیاد، حمله عوامل بیماری زا و صدمات و ضربات خارجی مصون نگه داشته و به حشرات امکان زندگی در شرایط بسیار متفاوت محیط خارج را می دهد.


ادامه نوشته

معرفی شته سبز سیب


گیاهان میزبان
این شته به سیب، گلابی، به، زالزالک و ازگیل حمله می کند. هر جا که سیب کشت شود این آفت نیز وجود دارد.

مرفولوژی
شته سبز مایل به زرد است و سر،انتهای شاخک کورنیکول و پنجه سیاه رنگ می باشد و دارای یک فرورفتگی روی دم می باشد..

خسارت
این آفت بیشتر روی پاجوش ها و شاخه های جوان و چوبی نشده فعالیت می کند. بنابراین خسارت آن در نهالستان ها شدید است (باعث خشک شدن شاخه ها هم می شود). این شته هم مانند سایر شته ها شیره ی گیاهی را می مکد و باعث ایجاد اختلالات فیزیولوژیک می شود.باعث پیچیدگی (پیچش برگها غالباً عرضی است و بیشترین خسارت روی برگهای جوان انتهایی) و زردی برگ ها و ریزش آنها می شود. در باغ های بارور باعث ریزش میوه می شود باعث ریزش گل هم می شود .

زیست‌شناسی
این شته تک میزبانه است و بصورت تخم های سیاه و براق روی پاجوش ها زمستان گذرانی می کند. سیکل زندگی این شته از نوع کامل- Holocyclic می‌باشد. تخمها همزمان با باز شدن جوانه‌ها تفریخ می شوند.این شته در بهار جمعیت بالایی دارد و خسارت شدید خود را در همین زمان وارد می کند. با بالا رفتن جمعیت، شته های بالدار ظاهر می‌شوند که انتشار آفت را به سایر درختان میزبان که در مجاورت قرار دارند به عهده می‌گیرند.در طول تابستان جمعیت شته ها کاهش میابد که به دلیل فعالیت دشمنان طبیعی ، حرارت شدید محیطی،تغییرات شیره گیاهی و تغییرات طول روز می‌باشد. از اوایل پاییز به بعد در جمعیت این شته فزونی محسوسی در مقایسه با جمعیت تابستانی پدیدار می‌گردد. افراد جنسی از اواخر مهر شروع به ظاهر شدن می‌کنند و تخمریزی تقریباً بلافاصله آغاز می‌گردد.شته سبز سیب 15 تا 20 نسل در سال تولید می‌کند.
تخم های زمستان گذران : تخم ها بیضوی ، سیاه براق ، کشیده به طول 0.2 میلیمتر است.                           منبع: حشره شناسی و آفات گیاهی

Escherichia coli

اشریشیا کلی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

اشریشیا کُلی که بطور اختصار E.coli نیز نامیده می‌شود، نوعی باسیل گرم منفی از خانواده انتروباکتریاسه‌است که بطور شایع در روده جانوران خونگرم وجود دارد. بیشتر سویه‌های اشریشیا کلی، بی‌آزار هستند اما برخی از سروتیپ‌هامانند O157:H7 موجب مسمویت غذایی و اسهال می‌شوند.[۱] این سویه‌های بی‌آزار، بخشی از فلور عادی روده هستند. آن‌ها در تولید ویتامین K2 نقش دارند و از استقرار باکتری‌های بیماریزا در روده جلوگیری می‌کنند. این باکتری، ۰/۱% فلور روده را به خود اختصاص داده‌است. این باکتری از طریق مسیر مدفوعی-دهانی (به انگلیسی: oral- fecal) از یک فرد به فرد دیگر منتقل می‌شود.                                                                       منبع:Escherichia coli". CDC National Center for Emerging and Zoonotic Infectious Diseases. Retrieved 2012-10-02.

چرخه زندگی کرم فاسیولا هپاتیکا

چرخه زندگی کرم فاسیولا

چرخه زندگی فاسيولا هپاتيكا , Fasciola hepatica

تخم انگل در زیر دمای 10 درجه و بالای 30 درجه رشد نمی کند میراسیدیوم در 30 درجه سانتی گراد در مدت 9-15 روز تشکیل می شود و آنزیم hatching در این مرحله نقش دارد . انزیم hatching در اثر قرار گرفتن در معرض نور ترشح می شود. این آنزیم مواد شیمیایی را که باعث انسداد دریچه تخم شده بودند را حل می کند. عمر میراسیدیوم مژه دار 8 ساعت است . میراسیدیوم بعد از ورود به بدن میزبان واسط تبدیل به یک لارو طویل کیسه ای شکل توخالی به نام اسپوروسیت می شود.هر اسپوروسیست 5-8 ردی ایجاد می کند . ردی بسیار کاملتر ، محرک و دارای دستگاه گوارش است و به غدد گوارشی حلزون مهاجرت ، تبدیل به ردی مادر و داخلش ردی های دختر تشکیل (مثل پاراگونیموس ) و از آنها هم 14-20 سرکر تولید می شود . سرکر از راه کیسه هوایی حلزون وارد آب و تا یکساعت بعد روی گیاهان آبزی به متاسرکر تبدیل می شود.                منبع:        
lab-sciences.blogfa.com/post-236.aspx                                            

شکل شماتیک اعضای فاسیولا هپاتیکا

 

 

 

شکل شماتیک اعضای فاسیولا هپاتیکا

مورفولوژی فاسيولا هپاتيكا , Fasciola hepatica

    • CI, CS, cirrus sac
    • D, fused vitelloduct
    • EG, egg
    • EX, excretory bladder
    • GL, prostate glands
    • GP, genital pore
    • IN, intestinal branches (interrupted)
    • L, Laurer's canal
    • MG( لغزنده کردن مجرا و فعال کردن اسپرمها)
    • OS, oral sucker
    • OT, OV, ootype( درفاسیولا نیست), ovary
    • PH, pharynx
    • RS, receptacle seminal
    • TE, testis
    • UT, uterus
    • VD, vas deferens
    • VE, vas efferens
    • VI, vitellaria( در تشکیل مواد زرده ای و پوسته ای)
    • VS, ventral sucker

منبع:

lab-sciences.blogfa.com/post-236.aspx

خواص کودهای شیمیایی ازتی مهم

 

 

 

 خواص کودهای شیمیایی ازتی مهم

١)سولفات آمونیوم: کود سولفات آمونیوم دارای ٢١ درصد ازت و ٢٣ درصد گوگرد است. این کود اسید زا و مناسب خاک های آهکی بوده و نسبتاً گران و کمی مقاوم به شستشو می باشد.

٢)کود اوره ٤٦ درصد ازت دارد. این کود اسید زا نیست و مناسب بیشتر خاک ها بوده، ارزان و رایج ترین کود ازتی ایرانی است.

٣) کود نیترات آمونیوم ٢٦ درصد ازت دارد. این کود اسید زا نیست و مناسب برای چغندر قند بوده و نسبتاً گران و حساس به شستشو می باشد.

٤) کود فسفات آمونیوم ١٧ درصد ازت و ٢٦ درصد ایدرید فسفریک دارد. کود فسفات آمونیوم نسبتاً اسید زا و دو منظوره بوده و قیمت مناسب داشته و کمی مقاوم به شستشو می باشد.

·         ٥) کود اوره فرم ٢٦ درصد ازت دارد. این کود نسبتاً اسیدزا و مناسب چمن بوده، گران و خیلی مقاوم به شستشو می باشد.

٦) کود اوره با پوشش گوگرد ٣٥ درصد ازت دارد. اسیدزا و مناسب خاک های سبک و مقاوم به شستشو بوده و قیمت آن مناسب است.

 منابع:جمع اوری 

عاقبتی

مطلب گذاری

سلام دوستان عزیز نویسنده لطفا بعد از مطلب ارسالیتون منبع رو هم ذکر کنید....

زنگ نعناع و راه امبارزه با ان

زنگ نعناع

این بیماری اولین بار در  ایران در سال 1371 توسط  بهروزین و اسدی از استان آذربایجان شرقی گزارش شد.این بیماری در مناطق دیگر کشور نیز شایع است.

عامل بیماری:Puccinia menthae

مبارزه:برای مبارزه با این قارج می توان از قارچ کش کرزونیت به مقدار 8تا9 کیلوگرم در هکتار پس از رویش گیاه زمانی که ارتفاع ساقه ها کم است،بصورت محلول پاشی استفاده کرد.پس از استفاده از این قارچ کش ممکن است شاخه های نعناع خشک شوند ولی این مسئله برای گیاه خطرناک نیست زیرا مجددا شاخه های جدید تشکیل خواهند شد.ولی چنانچه پس از رویش جدید مجددا از قارچ کش مذکور استفاده شود ممکن است منجر به مرگ گیاه شود.برداشت زودهنگام در مبارزه علیه این بیماری نیز موثر است.

بیماری های مهم گیاهان دارویی(دکتر عصمت مهدی خانی مقدم و مهندسین حسین حقیقی مریم ممقانی قاضی جهانی......انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد)