„HIP-AZOTARA“ Pančevo, jedna je od najvećih fabrika mineralnog đubriva i azotnih jedinjenja u regionu i jedini proizvođač amonijaka, karbamida (UREE) i amonijum nitrata u Srbiji.
Predstavlja dinamičnu kompaniju čija je orijentacija da na najbolji način zadovolji potrebe poljoprivrede u zemlji i regionu. Pokazuje se odgovornost prema životnoj sredini i društvu uopšte time što, upotrebom našeg đubriva poljoprivredni proizvođači obezbeđuju kvalitet poljoprivrednih proizvoda, saglasno međunarodnim standardima.
Osnovni finalni proizvodi fabrike su:
-Krečni Amonijum Nitrat (KAN XE “KAN”)
-Granulisani Amonijum Nitrat (AN XE “AN”)
-Stabilizovani Amonijum Nitrat (ЅAN XE “SAN”)
-Karbamid
-NPK XE “NPK” đubriva
-N-rastvori
-Amonijak
-Azotna kiselina
-CO2-ugljen dioksid
-Demi voda

Azotara u Pančevu sastoji se iz sedam proizvodnih celina i to: pogon za proizvodnju amonijaka – „AMONIJAK III“, pogon za proizvodnju azotne kiseline -„AZOTNA KISELINA“, pogon za proizvodnju karbamida-„KARBAMID“, pogon za proizvodnju KAN-a, AN–a, SAN-a i N rastvora- „KAN/AN“, pogon za proizvodnju NPK đubriva-„NPK“ i pogon skladište amonijaka- „SKLADIŠTE AMONIJAKA“ i pogon proizvodnje industrijske i pitke vode-„ENERGETIKA“.

Opis delatnosti

Proizvodnja mineralnih đubriva i azotnih jedinjenja.
PROIZVODNI PROGRAM
Osnovni naši proizvodi su mineralna đubriva:
KAN, SAN, Karbamid-UREA, UAN-tečno azotno đubrivo i razne formulacije NPK đubriva.
Pored mineralnog đubriva u našim postrojenjima proizvodi se:

Amonijak, tečni, bezvodni, koncentracije minimun 99,5,Azotna kiselina (tehničkog i purum kvaliteta) koncentracije do 56,Amonijum nitrat (tehničkog kvaliteta) različitih koncentracija iAzotni rastvori (amonijačna voda-DIXOL 205, DIXOL 280, DIXOL 330, DIXOL 410, DIXOL 447)

Od industrijski komprimovanih gasova proizvodimo:

Ugljen dioksid,Sintezni gasIndustrijski vazduh

U mogućnosti smo da tržište snabdevamo velikom količinom destilovane vode.

POGONI U HIP-AZOTARA

Pogon za proizvodnju amonijakaPogon za proizvodnju KAN-aPogon za proizvodnju karbamida (UREE)Pogon za proizvodnju azotne kiselinePogon Energetika