open & sociaal

Web Name: open & sociaal

WebSite: http://www.open-sociaal.nl

ID:359381

Keywords:

open,amp,sociaal

Description:Open & Sociaal bouwt interactieve widgets, gadgets, (mobiele) applicaties.

contact met roeland: info[at]open-sociaal
call: +31648951649

Open & Sociaal op Twitter

Alle posts

Shoudio is the Location Based Audio Platform you should definitely start usings

Opdrachtgevers
de links leiden naar omschrijving van de projecten: BacardiT-MobileVolkskrantTelegraafBol.comRadio VeronicaHeinekenKNVBTodaysArt Festival

十二月
16th 周一 Stealth: Tales & Tours v1.1 for iPhone. Start exploring the world.

talesandtours:

Pssst! The Tales & Tours app for iOS is out there. It was already for a few weeks actually, and it will be for many more, obviously, but as we are still growing the availability of great curated stories and self guided experiences across the world, we keep our profile low for now. Nevertheless…

(通过 talesandtours)

六月
16th 周六

Natuur in Nederland komt tot leven met app van Shoudio’s location based audio platform

De natuur verkennen met een audio-app met offline kaarten, vogelgeluiden en diverse vaar-, fiets- en wandelroutes voor iPhone & Android.

Het boek ‘Natuur in Nederland’ van Prof. Frank Berendse komt vandaag tot leven via de gelijknamige gratis audio-app voor iPhone & Android, gemaakt door en op het Shoudio Platform. Nederlanders van alle leeftijden kunnen op interactieve wijze hun kennis over de rijke Nederlandse natuur opvijzelen terwijl ze deze zien, horen, ruiken en beleven op locatie. En zonder dat zij steeds op hun telefoon hoeven te kijken.

De app ‘Natuur in Nederland’ is vanaf vandaag beschikbaar in de App Store en Google Play Store. Met de diverse gratis vaar-, fiets- en wandelroutes zijn beekdalen, zandruggen, bossen, heides en polders te verkennen. Prof. Frank Berendse van de Universiteit Wageningen wijst de gebruikers in audiovertellingen op bijzondere planten, vogels en andere natuurverschijnselen. De audiopunten zijn opgeluisterd met vogelgeluiden, zodat hun zang kan worden herkend. Daar waar nodig zijn de audiopunten aangevuld met aquarellen van plantensoorten die in de buurt zijn te vinden.

In een tijd waar 33 procent van de Nederlanders zelfs op de fiets en op het toilet naar hun smartphone kijkt en 57 procent tijdens een bezoek aan vrienden*, is de natuur een plek waar de ogen de kost moet worden gegeven. Audiogidsen vormen een uitstekend middel om de omgeving optimaal te beleven, te zien, ruiken en voelen - en toch te profiteren van ervaringsverrijkende informatie. Shoudio speelt hier op in. Dankzij een tril-notificatie wanneer de gebruiker binnen 50 meter van het volgende punt komt kan de telefoon in de broekzak blijven en alleen even tevoorschijn worden getoverd ter referentie van de planten of navigatie zodat er optimaal van de natuur genoten kan worden. Alleen, samen of met bijvoorbeeld een schoolklas.

De in opdracht van Prof. Frank Berendse gerealiseerde iPhone & Android app voor het boek ‘Natuur in Nederland’, is gebouwd op Shoudio, het location based audio platform. Gebruikers downloaden in de app één of meer gratis routes. Dankzij de offline-maps functie kunnen zij ook op plaatsen zonder netwerkdekking beschikken over een interactieve verhaaltocht langs de mooiste plekjes die Nederland kent.

Frank Berendse, hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie, schreef het boek ‘Natuur In Nederland’ in de traditie van de klassieker Wilde Planten. In warme, begrijpelijke taal beschrijft hij tien Nederlandse landschappen, van de Drentse hoogvenen tot de duinen, van de Gelderse beekdalen tot de polders en van het rivierenland tot de Limburgse heuvels en ook de steden passeren de revue.

De app ‘Natuur In Nederland’ is gebaseerd op het boek en onderverdeeld in dezelfde tien landschapsgebieden. Bij lancering bevat de app zeven routes, maar op termijn zullen voor alle gebieden interactie audioroutes beschikbaar worden gesteld. Prof. Frank Berendse spreekt de audio zelf in. Ook is de geschreven tekst toegevoegd aan ieder audiopunt om het nog eens terug te kunnen lezen.

De ‘Natuur in Nederland’-apps maken gebruik van actieve gps, waardoor de route via een lijn op de kaart te volgen is. Alle routes zijn voorzien van offline kaarten (Open Street Maps), welke door de studenten van de Wageningen Universiteit zijn geüpdate en tot in detail zijn uitgewerkt. Alle overige content zoals de audio en plaatjes is ook offline beschikbaar, waardoor de apps niet afhankelijk zijn van een goede netwerkdekking, iets wat in afgelegen natuurgebieden niet vanzelfsprekend is. De gps-navigatie blijft wel werken.

*Dit blijkt uit nieuw internationaal onderzoek van InSites naar het gebruik van de internettelefoons. Zie ook: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2694/Internet-Media/article/detail/3269262/2012/06/11/Een-op-de-drie-checkt-smartphone-al-fietsend.dhtml

Meer informatie:

Over Shoudio als Location Based Audio CMS tool
De app ‘Natuur in Nederland’ is gebouwd op Shoudio, het location based audio platform. Met Shoudio’s Platform kan eenieder via de apps of site audio opnemen, delen en koppelen aan GPS locatie en bundelen tot ‘Collecties’ met optioneel een navigatie-route.

Deze apps zijn zogeheten ‘whitelabel Shoudio apps’, welke Shoudio zelf realiseert op basis van haar audio platform. Externe partijen kunnen ook via de publieke Shoudio API soortgelijke of andere audio apps en services realiseren.

Door het platform als publishing tool te gebruiken kunnen gemakkelijk nieuwe audio-items via de site of de gratis apps voor iPhone en Android worden gepubliceerd. Deze kunnen binnen enkele minuten wereld beschikbaar zijn. Deze individuele items worden gecombineerd tot een zogeheten ‘Collection’ waarna ze voorzien van een routelijn als offline pakket klaargezet kunnen worden.

De content kan indien gewenst via een telefoonnumer worden beluisterd of worden opgevraagd worden via QR-code scanning/nummer-selectie.

Met de hosting via Shoudio.com kunnen de audioroutes ook buiten de app beschikbaar worden gesteld voor een groter bereik. De routes zijn te embedden op externe sites en blogs, sociale netwerken als Facebook. Ze zijn ook te spelen via Shoudio’s eigen apps voor iPhone en Android, via de Shoudio-website en mobiele website. Of gebruikers kunnen zich abonneren op de RSS-feed of podcastfeed in iTunes en mp3-spelers.

Shoudio biedt de uitgever van de audio via de ‘analytics’-afdeling een inzicht in het gebruik van de audio. Zo kan worden gezien hoe vaak de wandelingen en individuele audioitems zijn gedownload en beluisterd en wat de meest populaire wandelingen zijn.

Credits
De app voor Natuur in Nederland is in samenwerking met X-Hoogte, MyTotem, Meeuwsen Natuurgeluiden, fotograaf Ruben Smit, aquarellist Ed Hazebroek, Alterra en Wageningen Universiteit tot stand gekomen.

Kijk op http://shoudio.com/apps/shoudio_app_natuurinnederland (Engels) voor meer informatie over de ‘Natuur in Nederland’ app en andere apps & diensten die met Shoudio zijn gerealiseerd.

Kijk voor beeldmateriaal op http://j.mp/nin-beeldmateriaal


二月
27th 周一

De Bongelkaart op Shoudio is live.

VoorPraat Mar Frysk, stichting voor de promotie van de Friese taal, en in samenwerking metMyTotem,realiseerden wede Bongelkaartvol met friese verhalenop locatie.Verhalen in het Fries welteverstaan en gebouwd op Shoudio.

Via de kaartkun je zelf ook je verhaal delen, door het direct op te nemen of een eerder opgenomen audiotrack up te loaden.

Met de Shoudio Apps vooriPhone&Androidkan de Bongelkaart-content ook op locatie worden beluisterd, evenals via dehtml5 touch device optimizedpagina waarbij dus geen installatie is vereist. Ook kan de content directvia podcast of rssworden gevolgd.

Via integraties met Twitter, Facebook en Foursquare zijn de opnames makkelijk te delen.

Het beheer van de geplaatste content kan door Praat Mar Frysk eenvoudig via deShoudio accountworden uitgevoerd.

Shoudiois het gratis te gebruiken ‘Location Based Audio Platform’.


五月
2nd 周一

‘Tof man zo'n Koninginnedag app. Jij bent zeker miljonair nu?’ - Qday App 2011 - de resultaten

De kater gezonken, de straten weer schoon. Tijd om de stand op te maken van deKoninginnedag App 2011, welke ik als een quick & agile project realiseerde en begin april in de Iphone en Android appstores live zette. Wat leverde het op?

Miljoenen, miljoenen….

…. centenom precies te zijn.De score tot en met 30 april is 2.409 verkochte Qday apps in de Apple Store. Dat komt neer op eenkleine € 1.400 euro omzetwaar Apple’s gage van 31 ct reeds vanaf is getrokken.

Iphone:De app draaide 4 weken mee in de appstore. In de eerste week dankzij initieële publicaties op iPhoneclub en Pressdoc liep de verkoop meteen aardig: 365 stuks.

Daarna zakte het wat in tot 240 stuks, en vervolgens steady naar 290. In de laatste week ging het hard: zo'n 1750 verkopen. Vooral de laatste dagen ging het rocket fast.

De topdag was 29 april met 636 verkopen. Die dag stond de app steady op plek 5 in het overzicht van betaalde apps in de Appstore, onder de diverse bird-spelletjes en solide nummer 1: Whatsapp.

Op 30 April werden er nog eens zo'n 500+ apps gedownload en stond de Koninginnedag App de gehele dag zelfs 2e in het betaalde overzicht, wat dus aangeeft dat er minder apps werden verkocht dan op vrijdag de 29e toen met meer verkopen toch ‘slechts’ een 5e plek werd behaald.

Android:De Android App was iets minder feature rijk en kwam een paar uur na de Koninginnedag App voor iPhone uit in de market. Ook betaald, zelfde prijs, € 0.79 per app. Meteen viel op dat de verkopen tegenvielen ten op zichte van de iPhone.

Na ongeveer 2 weken te hebben aangekeken bleef de omzet steken op een kleine € 25 en besloot ik het model om te gooien:gratis maar wel met Ads erin. De downloads stegen explosief tot een maximum aantal op Koninginnedag van 1.600 actief geïnstalleerde apps. De omzet van de ads bleef echter achterwege :D. In totaal hebben zo'n 20.000 adservings het bedrag van wel $8.60 opgebracht!

Al met al dus zo'n 4000 Koninginnedag Apps in omloop gebracht.

Toffe samenwerkingen en free publicity

Naast het geld wat de app in mn laatje heeft gebracht was het voornamelijk heel leuk te zien en om deel te nemen aan de hele just-in-time heisa die Koninginnedag met zich meebrengt. Met een minimieme visionaire blik een app realiseren, en deze vervolgens proberen te vermarkten door middel van contact zoeken met evenementen organisaties, oranje verenigingen en pers bleek te werken.

Dankzij de tip van mijn bureaucollegaJorg Roisenflugelben ik begonnen met het aanschrijven van alle websites op de eerste 3 pagina’s van de zoekresultaten met Koninginnedag en ervoor proberen te zorgen dat we een link konden uitwisselen. Dit zorgde ervoor dat de app’s landingpage site al snel begon te klimmen in de rankings. Enkele dagen lang stond ik er zelfs mee op positie 6 op zoekwoord 'Koninginnedag’.

Middels mijn toenaderingen verspreidde de app zich onder andere via:

free bannering op Koninginnedag Utrecht en Koninginnedag Arnhemaandacht middels retweet acties op de Twitter pagina van de Koninginnedag Amsterdam websiteeen in-app samenwerking zorgde voor opname op de officieële Amsterdam.nl/Koninginnedag en meename in hun persberichtverloting van free iPhone codes door diverse grotere evenementen organisaties en enkele websites waaronder DjBroadcast.nl

Daarnaast werd de app opgepikt door de media, mede dankzij mijn proactieve benadering, voor zover ik kon nagaan in:

iPhoneclubAndroidworld en AndroidplanetMiddels radio interviews bij IT-bende en AmsterdamFMen radio review op Radio 2 lunchradiodiverse blogposts onder andere op Bright en One More Thingop de landelijke televisie bij Koffietijd!The Next Web en vele anderen.

Voorts releaste ik ook voor The Next Web conference welke plaats vond op 27, 28 en 29 april een applicatie voor deze conferentie met in-app reclame voor de Koninginnedag App.

Ernstig tof was ook dat Apple ongeveer een week voor Koninginnedag de applicatie ging uitlichten in de Appstore en iTunes, wat de verkopen waarschijnlijk ook hebben gestimuleerd. Een uiterst slimme keuze van Apple moet ik zeggen, thanks! :)

Samenwerking Radio 538

Een kleine 2 weken geleden werd ik benaderd door Radio 538 om hun livestream van het grootste Koninginnedag feest op het Museumplein in te bouwen in de app en tevens kwam er een extra tabje voor de 538 mobypictures. Deze 'barter’ werd zonder duidelijke prestatie afspraken van beide partijen gedaan, en kon alleen gebeuren dankzij instant-actie van zowel 538 als mijn zijde. Het resultaat was een toffe extra feature in de app, met smoothstreaming (door Apple allowed never-ending-http-download stream voor WIFI en 3G) video. En van 538 een niet te versmaden portie promotie bestaande uit: nieuwsbericht op de 538 Koninginnedag site, banner op de site en opname in de mailing!

538 ging ook weer samen met Mobypicture aan het Mobynow platform en de guys by Moby waren zo ontzettend appic toff dat ze de 538 banner meekopieërden naar hetMobynow Koninginnedagplatform. Mega thanks!

En hoelang ben je er dan mee bezig geweest?

De app realiseerde ik tussen het bouwen van reguliere freelance opdrachten door in avonduren en weekenden. v1 werd in 5 lange avonden/korte nachten en een weekend gebouwd en de update kostte een volledige dag. Voor Android versies kan je ook nog een ruime dag wegrekenen (ziet er niet zo mooi uit) en dan kom je op zo'n 40-50 uur bouwtijd. Los van de tijd die gestoken is in de promotie van de app en het vullen van de evenementendata in de app. Ik denk dat de Qday app mij in totaal zo'n 100 uur bij elkaar heeft 'gekost’. Lekker uurtarief ouwe! 14 euro bruto jaaaaah :D

En de app werd zelfs vereerd met een copycat!


Een alleraardigste jonge developer uit Barneveld realiseerde ook een Koninginnedag App. Een dag na mijn app was gereleased zag ik hem voor het eerst in de Appstore komen. Great minds think alike dus!

Ik werd er volgens mij al direct in een comment op de iPhoneclub bij een publicatie over mijn app door hem zelf op gewezen. Het jammere was dat de concurrentiestrijd al snel uitmondde in een aantal negatieve comments en verwijzingen naar zijn app binnen de commentaar sectie op iTunes, welke door middel van het 'upvoten’ van deze negatieve comments ook nog eens bovenaan prijkten bij mijn app. De beste jongeman vond het blijkbaar rechtvaardig dit zo te doen omdat hij reeds in februari het idee had bedacht en ik aan hem in een telefoongesprek medio april vertelde dat ik dit een kleine maand ervoor had bedacht. Juist ja :)

Een kleine 2 weken voor Koninginnedag kwam mijn update dankzij een door Apple gehonoreerde expedited review versneld live en mailde ik de beste developer en een aantal van zijn 'vriendjes’ of we nu serieus konden worden en er gekapt kon worden met negatieve comments plaatsen en deze upvoten. Dit bleek ook dit keer niet het geval te kunnen zijn en ik heb via Facebook aan mensen moeten vragen om dit kwaad te bestrijden door de negatieve comments, die overduidelijk van het concurrentenkamp afkwamen, weer te downvoten.

1,5 week voor Koninginnedag kreeg mijn concurrent’s App ook nog een update! Die was uitstekend geïnspireerd op mijn app, de enige 3 nieuwe features die waren toegevoegd kwamen rechtstreeks uit mijn realisatie:

In app Twitterstream volgenIn app NS reisinformatie bekijkenEn als klap op de vuurpijl de 'Wilhelmus’ sing-a-long tab 1-op-1 gekopiëerd.

Ik voelde me ontzettend vereerd met deze kopie, maar ben wel blij dat mijn applicatie ruimschoots boven de in eerste instantie originele, maar later volledig tot een rip-off gekeerde app bleef. Toch kan ik me niet voorstellen dat je als developer echt blij en trots op jezelf kan zijn als je alleen maar features gaat nabouwen en een concurrent’s twitterstream gaat volgen om mensen die ik benader direct erna te benaderen met #spamspamspam.

Maar ach, met een 2e plek in de appstore op Koninginnedag zelf waar hij rond de 40e plek bleef steken (ongeveer mijn laagste plek in de afgelopen 4 weken) kan ik ronduit tevreden terugkijken op een geslaagd Koninginnedag experiment!

oja: Bea mag dan Koningin zijn:

Shoudiofor president, -> did you already check outOsama’s latest recordings?!

四月
8th 周五

De Koninginnedag App 2011 - Queensday App 2011

De Koninginnedag App2011 is live!

Het is een applicatie vooriPhone&Androidmet oa. de volgende features:

Alle evenementen (niet alleen Amsterdam, wel veel natuurlijk :), op de kaart en als lijstweergave gesorteerd op afstand van je huidige locatiealle evenementen offline gesynced: dus ook bij geen bereik, nog wel eenwerkzame applicatie.Twitter vanuit de app, met leuke Qday smilies, zoals kroontje, zonnetje,smiley etc.Volg tweets van andere mensenFotofeed van geuploadde fotosVideofeedReisinformatie van NSWeer radar van Buienradar.Zing het Wilhemus mee.

Onder andereAndroidWorldeniPhoneClubschreven reeds lovend over de App.

Zie voor meer informatie en impressiesKoninginnedag-app.nl

Of download direct voor:

iPhone in de iTunes StoreAndroid op in de Android Market 三月
23rd 周三

DJBroadcast interactive multimedia Iphone Application

For Dutch dance magazine and platform DJBroadcast I have just finished building their multimedia interactive iPhone app. With the DJBroadcast iPhone app it is possibly to explore the huge amount of quality content DJB produces, mainly on their site and magazine on the road and in a, I must say, comfy scrollable iPhone app.

The application is a co-production between Paul from 310K (design), Matthijs from Storyteller Web (API) and myself: putting it all together in a working iPhone app.

The free iPhone app for DJBroadcast has ubercool functionalities such as:

Explore all DJBroadcast articles and reviewsComment via the app on the DJB-site, share on Facebook, Twitter (with built in url shortening) or via emailTune into DJBroadcast FMCheck out the partypictures in the partyshots galleryPlay the DJBroadcast podcasts

Furthermore, as DJB editors tend to share a lot of Youtube, Vimeo and Soundcloud embeds on their regular site, I made it possible to also listen and/or see these embeds from within the iPhone app. This way the editors don’t have to think about what to publish on which platform (web/app), everything simply becomes available on all platforms.

I think the v1 of the app looks great. Check it out for yourself.

Get the free DJBroadcast App in the iTunes store

二月
10th 周四

Radio Naba iPhone Application - Streaming radio

Last January I visited Club Transmediale festival again. If you have never been there and are into experimental music, meeting interesting people, seeing great concerts and media and arts, I recommend you to visit it once.

At Club Transmediale I met Marika from Radio Naba, Latvia. I mentioned that I was working on Shoudio and I previously made the TodaysArt iPhone app. She told me how cool it would be if they had there own application, but as they are well underfunded, no money was available :D

I actually mentioned her that I did another app the other day, way underpaid and that I did it with lots of love and passion, but wasn’t going to do that again. Well, it turned out otherwise.

It was during a morningcoffee in the Morena Bar that I started to setup a basic app, because all Radio Naba needed was a streaming radio app.

I recycled some other code and added functionalities for:

streaming radio (they already have a shoutcast broadcast)twitter overviewrss newsfeedyoutube clips from their youtube page.

In order to stay in touch with my business side I added Admob’s ads on some spots of the app and submitted it to the appstore. Only 5 days after our initial conversation the Radio Naba app went live. By now it has been downloaded over 500 times, not bad for Latvia’s fifth radio station!

Feel like tuning into some sounds broadcasted from Latvia?

Get the Radio Naba Iphone App.

十二月
17th 周五

AppReview: Shoudio is a funny concept about location based audio recordings

First off, I am biased as I’ve released this app and webservice. Let me introduce it:

Shoudio.com has just launched the webservice and free iPhone application for recording, sharing and discovering Location Based Audio Recordings. You can use the new Shoudio iPhone app to publish location based audio recordings to Twitter, Facebook and iTunes.

With the free app you can instantly start recording audio snippets, which will be, once uploaded, tied to your current location and Shoudio profile. Ofcourse you can connect your Facebook and Twitter account to the Shoudio app and decide per recording whether you want to post them to those networks. In Facebook the audio message can be played directly on the ‘wall’, posting to Twitter will be done with the GPS coordinates thus showing that info below the tweet linking to the recording. The website is smartphone friendly (html5 audioplay)

Every user profile and channel page has a link to subscribe to the podcast feed with iTunes/ipod/pad/phone. This way you can follow channels and other users via iTunes;comfortable automatic synchronization at hands.

Location data is always shared
Shoudio is about Location Based Audio Recordings. Every uploaded recording is automatically tied to the location where the you were when he/she started the recording. Once the recording is being uploaded this data will be posted publically available on the Shoudio site. So if you don’t want to have a certain location become known to the public, you shouldn’t record a Shoudio at that spot :D

I am working on v2 of the iPhone app with ways of listening to recordings from the area a you are currently located, thus offering an Audiogmented Reality.

'Channels’ in Shoudo are like hashtags in Twitter. A channel is a group of Shoudios about a specific topic. You can follow topics like 'streetmusic’, 'carneval’, 'poetry’, 'citysounds’, 'nature’ or start your own channel. In the iPhone app you can simply type the name of the channel to publish in and/or start that channel.

What are you hearing?


九月
28th 周二

Mobiele applicaties en mashup voor TodaysArt Festival

Ook dit jaar was ik weer nauw betrokken bij de realisatie van het TodaysArt Festival. Vanwege de passie en de liefde voor en door alle eerdere edities ben en blijf ik graag verbonden aan de organisatie van het festival.

TodaysArt Iphone App

Indien een iphone/ipod deze website bezoekt komt er een extra link te staan om direct de Iphone app van het festival te downloaden. In de Iphone App kunnen gebruikers:

Line-up bekijken via diverse views: Per locatie (map), visuele (coverflow), A-Z listLine-up samenstellenShoudio.com audio recordings opnemen en delen op de kaartDirect de Robot op het Spuiplein aansturen via SMSGratis Biertje winnen (easter egg)Videos bekijken dmv. Youtube search results ‘todaysart’Laatste nieuws lezen vanuit Twitter account van TodaysArtArtiesten en persoonlijke line-up delen op Twitter en Facebook

Je kan de iPhone app hier previewen en downloaden in de iTunes Store

TodaysArt Mobile Site

Omdat het vanuit marketing oogpunt erg interessant is op het mobiele medium aanwezig te zijn realiseerde ik voor TodaysArt de basic mobiele website http://m.todaysart.nl die op nagenoeg elke telefoon met internet te bezoeken is. Hierin algemene informatie, line-up overzicht en locatie overzicht. Kijk deze foto:

Voor deze editie hielp ik verder mee door onder andere het volgende te doen:

Realiseren van diverse mailsystemen voor uitnodigen van gasten, pers en contact met boekersOrganisatie van de Audio opnames (recording en contracten) van optredens op het festival, welke zsm. op 3voor12 gaan verschijnenPromotieOhOh Cherso the viral op het Stadhuis geprojecteerdRealisatie van de aggregatie mashup / live site: http://todaysart.nl/live 八月
24th 周二

Lowlands’ kaart met Youtube video interviews voor Volkskrant.nl

Afgelopen weekend vond het Lowlands festival voor de 18e keer plaats. Eerdere edities werkte ik mee met de technische realisatie en frontend implementatie van de 3voor12 mashups (zie bijv. deze van vorig jaar). Dit jaar realiseerde ik techniek en deel van het concept van de Volkskrant Lowlands kaart waarin een drietal verslaggevers met Flip Mino op pad werden gestuurd om korte sfeerreportages en interviews te maken. Deze kwamen vervolgens op de kaart terug welke op de website werd vertoond.

Via een speciale uploadtool konden de verslaggevers eenvoudig de locatie van de opnames koppelen en de videos uploaden. Eenmaal op Youtube geplaatst werden de videos via de Youtube API weer binnengehaald en uitgeserveerd op de custom lowlands Google map.

Zie hieronder een voorbeeld of bezoek de live versie.

deze app is gerealiseerd met:

Jquery, javascriptAmazon S3 voor de hostingGoogle Maps api met overlayYoutube API voor video upload en hosting

disclaimer: mijn vriendin werkt bij de Volkskrant

八月
19th 周四

Peoplet - de browser bookmarklet om met 1 click Google results te laden van de persoon waar je naar kijkt

Zit je op Twitter of Facebook? Ga dan naar http://bit.ly/peoplet om een handige bookmarklet op je browser bookmarks bar te slepen. Je gebruikt de bookmarklet wanneer je op iemands Twitter- of Facebook- profiel staat en je laadt ermee direct in een lightbox de zoekresultaten over de persoon binnen, zodat je snel een idee krijgt wat er op het web over hem/haar te vinden is.

Handig? Ik vind het makkelijk, klik erop en je weet iets meer van de betreffende persoon.

Drag & Drop Installatie via http://bit.ly/peoplet

八月
12th 周四

Simpele maar handig Location Based informatie applicatie voor Android & Iphone

Na wat heen en weer testen heb ik onlangs een appje gelanceerd op WCWDH.com (short for WhatCanWeDoHere), die je locatie opvraagd en vervolgens op een aantal webdiensten speurt maar naar tips, bezienswaardigheden, optredens, recente tweets en google buzzes. Je kan de pagina ook op je Safari, Firefox en Chrome browser bekijken (op IE weet ik niet, denk het niet)

Het appje heeft maar 1 doel: Jou vertellen wat je kan doen in de buurt waar je nu bent en haalt daarvoor informatie op van de volgende bronnen:

Concerten van Last.fm(Horeca) spots van FoursquareBezienswaardigheden van WikipediaAndere evenementen van Meetup en UpcomingEn verder nog lokale chats van Google Buzz en Twitter

Je kan de app ook installeren op de homescreen van je iphone.

In de app vind je direct linkjes die openen in Google Maps, zo kan je direct de route ernaar toe vinden.

Vind je het de moeite waard? Recommend de app dan ff op Facebook!

Check it via WCWDH.com

七月
5th 周一

Twitter widgets voor VK.nl

Voor de afgelopen Tweede Kamer verkiezingen 2010 kwam de Volkskrant bij monde van Heleen van Lier met de vraag om een interactieve Twitter widget mashup te realiseren icm. Google Maps.

Tijdens de Verkiezingsavond waren verslaggevers van de Volkskrant op de verschillende partijbijeenkomsten aanwezig. Normaal gesproken alleen om de avond mee te maken en een artikel te schrijven voor de de volgende te verschijnen gedrukte editie. Maar ditmaal moesten zij ook allemaal via sms korte reports doorsturen.

Een speciale Twitterlist met deze reporters werd via de Twitterwidget weer ingeladen en de locaties van de verschillende journalisten waren hierin gekoppeld. Zo ontstond een reportage mashup die tijdens de verkiezingsnacht een uniek live gevoel bracht aan de verkiezingspagina op Volkskrant.nl

Lekker bezig

Omdat ik toch lekker bezig was, heb ik de speciale Verkiezingswidget daarna ook omgebouwd tot reguliere Twitterwidget in VK.nl huisstijl, waardoor op VK.nl nu voortaan Twitter widgets in eigen stijl kunnen worden geplaatst.

Techniek

De Twitterwidget is gebouwd in javascript, met behulp van Jquery Framework, de Twitter API en de verkiezingswidget ook nog met Google Maps.

Disclaimer: Heleenvanlier is mn vriendin :D

Wil je ook unieke Twitterwidgets voor je website? Benader me dan via Twitter of bel me op.

Technische realisatie & advies Hyves campagne PifWorld Goalgetter

In opdracht van Biqini heb ik vorige maand de technische realisatie gedaan voor de Hyves Game / campagne van Pifworld, met WK thema. In de aanloop naar de realisatie ben ik benaderd vanwege de ervaring met Hyves applicaties en zodoende advies kunnen uitbrengen over de te bewandelen weg en werking van het concept.

Samen met een inhouse 3d vormgever en het grafische design van Biqini, en ervaren flashers Jan Kees en Adrien hebben we de klus geklaard. Op het moment van schrijven loopt de campagne nog 6 dagen (t/m de finale van het WK2010) en kun je de campagne uitproberen via http://hyves.nl/actie/pifworld.

Gameplay

Doel van het spelletje is om Hyvers spelenderwijs bekend te maken met de 8 milleniumgoals uit 2000. Door middel van het uitdagen van andere vrienden op Hyves om voetbalwedstrijdjes tegen te spelen reizen de deelnemers na winst steeds weer een stukje verder naar Zuid-Afrika. De afstand die de 2 strijdende Hyvers van elkaar vandaan wonen is de afstand die gewonnen kan worden per match. Na elke wedstrijd worden vragen over de milleniumgoals gesteld waarmee extra kilometers kunnen worden verdiend.

Techniek

Voor deze realisatie is wederom gebruik gemaakt van de Hyves API en ook OpenSocial techniek voor de widget die Hyvers op hun profiel kunnen installeren. Om de afstand te berekenen tussen 2 deelnemers is bovendien gebruik gemaakt van Google Geocoding service om de latitude/longitude van de Hyvers’ woonplaatsen op te halen.

六月
22nd 周二

Facebook Applicatie voor Metropolis.TV

In opdracht van de VPRO realiseerde ik afgelopen voorjaar een Facebook applicatie voor het programma ‘Metropolis.TV’. Toen we toch bezig waren werd het enpassant uitgebreid voor Hyves en een generieke embeddable player.

Metropolis TV is het programma dat elke week een onderwerp neemt en verslaggevers uit diverse wereldsteden dit onderwerp laat behandelen over hoe het er in hun 'Metropool’ aan toegaat.

De wens van de VPRO was een Facebook applicatie te maken die intuitief seamless samenwerkt met de Facebook functionaliteiten, videos bekijken mogelijk maakt en het delen van ervaringen voor op stelt. Verder moest de applicatie gezien het internationale karakter van het programma tweetalig verschijnen.

Het resultaat is een applicatie op Facebook waarmee:

Videos kunnen worden bekekenDeze videos kunnen worden gedeeld op de 'Wall’Gedeelde videos direct via de 'Wall’ kunnen worden afgespeeld, alsmede alle andere videos ook (er is geen noodzaak de app. te installeren)Vanuit de applicatie kan worden gecomment, deze comment wordt op de 'Wall’ gepost en op de Metropolis.TV site. Hetzelfde geldt voor het 'raten’ van video’sGebruikers kunnen taalinstelling en 'autoshare’ opties beheren via de applicatie.

Omdat we lekker bezig waren is vanuit het oorspronkelijke opdrachtkader ook nog de applicatie uitgebreidt naar:

Een video player voor Hyves waarin alle geselecteerde Metropolis content via één widget beschikbaar isEen stand alone video player voor op Blogs en andere netwerken (zie hieronder een werkend voorbeeld)Enkele video players voor gebruik op de Metropolis site.

Het leuke en slimme van het ontsluiten van de video content op netwerken als Facebook en Hyves binnen een eigen applicatie is dat de content vrij verspreid kan worden, maar toch 'Metropolis’ wordt ge-'brand’. De afzender is duidelijk zichtbaar, en de content kan vanwege haar in dit geval, internationale karakter, buiten de oorspronkelijke doelgroep’s landgrenzen gaan reizen.

Bekijk en installeer de Metropolis.tv App op Facebook, klik hier!

Hieronder een voorbeeld van de standalone jukebox player die ik realiseerde:

Next » blog powered by Tumblr

TAGS:open amp sociaal

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Roxy Bar | Live Music Restauran

  Skip to Main ContentMenuLive MusicAboutPhotosNewsPrivate EventsDeliveryReservations2 Avenue of the Americas, New York, NY 10013212.519.6661MenuLive Mu

Vernon Web Design & Online Marke

   ServicesOur WorkContact MenuMenu Get More Business,
ONLINE.Grow your business online &#8211; attract m

Data Reporting & Analytics for K

   :root{--color_0:255,255,255;--color_1:255,255,255;--color_2:0,0,0;--color_3:237,28,36;--color_4:0,136,203;--color_5:255,203,5;--color_

Votre Photographe Architecture &

   +41 21 552 0 555LanguesFrançaisDeutschEnglish.et_pb_fullwidth_menu .et_pb_menu__search-input, .et_pb_menu .et_pb_menu__search-input { width: 1

Camp Ramah in California | Summe

  Ramah Is&#8230;Our MissionPeopleBoard of DirectorsAlumniSummer StaffYear Round StaffSacred SpaceGalleryCamp MapSummer CampWhat happens at Camp Ramah?2

Ramah Day Camp | Philadelphia Je

  

Ramah Sports Academy – A Premie

   Call (855) 577-7678ContactEnrolled FamiliesDONATEAboutMission & ApproachDates & RatesLeadership & CoachesProgram OverviewCOVID-19 FAQ'sProgramMajor

Home - Ashyana Banquets - Events

  

eyekicks.com -- Illustration & D

  WILLKOMMEN AUF MEINEM
ONLINE-PORTFOLIO

Schön, dass Sie sich für meine Arbeit
interessieren. Ich bin Illustrator und präsen-
tiere hier mei

Pool, Beach & Gym Access in Duba

   Main menu Home

ads

Hot Websites