Athene Tips

Web Name: Athene Tips

WebSite: http://www.athenetips.nl

ID:345434

Keywords:

Athene,Tips

Description:


Stedentrip Athene Griekenland

Reisgids en tips Athene bezoeken, hoofdstad Griekenland

Athene bezoeken, de hoofdstad van Griekenland: AtheneTips.nl is de reisgids met de beste info voor stedentrips en reistips voor bezienswaardigheden en activiteiten in Athene stad.

Tips voor uw stedentrip Athene (Griekenland)

Goed voorbereid op reis naar Athene? Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt voordat je een stedentrip Athene boekt. Athene is namelijk een grote en historische stad waar veel te zien is en te beleven valt. Wat zijn nu de echte must-sees en verborgen pareltjes om te bezoeken in de stad? Je vindt hier alle informatie over bezienswaardigheden, de leukste wijken, excursies, musea en tickets. Hang de toerist uit of voeg jezelf bij de locals van de Griekse stad. Fijne stedentrip in Athene en Griekenland!

Athene is de hoofdstad van Griekenland. Het is tevens de grootste stad van het land. Athene (in het Grieks: Αθήνα) ligt in de regio Attica en is hier ook het bestuurlijk centrum van. Je kunt de stad Athene opdelen in zeven verschillende stadsdistricten. Athene is een van de belangrijkste steden van Griekenland. Hier bevindt zich namelijk het politieke en economische centrum van het land. Er wonen meer dan 4 miljoen inwoners in deze stad. De naam Athene is afgeleid van de naam van de Griekse godin Athena. In de oudheid was Athene al een belangrijke plaats. De stad is uniek omdat dit de eerste democratie was. De Griekse burgers mochten meebepalen in de politiek. In de stad Athene zijn er meerdere oorlogen gevochten tegen de Perzen. Hierom zijn veel van de bekende gebouwen en monumenten deels verwoest en vergaan. Athene staat ook bekend als stad die veel filosofen voortgebracht heeft, zoals Plato, Aristoteles en Socrates. Athene Griekenland werd hierdoor een belangrijk centrum voor cultuur, kunst en filosofie.

Monastiráki, het plein in de stad Athene bezoekenDe wijk Anafiótika aan de voet van de Akropolis

Bezienswaardigheden citytrip Athene

Athene stad staat vol met oude monumenten, tempels, ruïnes en kerken. Voor de liefhebber van het oude Griekenland is dit een paradijs. Zo moet je de Akropolis echt gezien hebben. Deze berg midden in Athene heeft een paar van de belangrijkste archeologische monumenten. Door de hele stad heen vind je echter resten van tempels en andere monumenten. Velen van deze zijn gewijd aan de oude Griekse goden.

In Athene vind je ook genoeg musea. Het Akropolismuseum en het Nationaal Archeologisch Museum zijn misschien wel de bekendste. Zo heeft het Nationaal Archeologisch Museum de grootste collectie oude Griekse kunst van het hele land. Verder heeft Athene nog veel meer grotere en kleinere musea die gespecialiseerd zijn in een type kunst of een tijdperk van de geschiedenis. Athene is ook een gezellige stad met verschillende pleinen zoals het Monastirákiplein waar je ook een grote winkelstraat vindt. Voor iedereen valt er dus wat te beleven tijdens een citytrip Athene bezoeken.

Top 20 bezienswaardigheden Athene

Athene, een stad vol archeologische opgravingenTraditionele wachters op het Syntagmaplein

Wijken van Athene bezoeken

Athene heeft veel verschillende wijken die allemaal een eigen sfeer en cultuur hebben. Iedere wijk is uniek en soms voelt het net alsof je in een totaal andere stad terechtgekomen bent. De wijk Pláka is bijvoorbeeld druk, gezellig en toeristisch terwijl de pittoreske wijk Anafiótika rustig is en vol zit met locals. Monastiráki is de meest centrale wijk met verschillende monumenten, de lange winkelstraat Ermeu en tal van winkeltjes en restaurants, o.a. in de buurt van het Monastiráki-plein. In de avond is de alternatieve wijk Psirri vol met streetart een gezellige buurt om te bezoeken of de wijk Gázi welke bekend staat om zijn uitgaansleven.

Vervoer in Athene stad

De stad Athene kent één groot vliegveld: Athene airport. Vanaf dit vliegveld ben je binnen een half uur in het centrum. Het centrum van Athene stad is redelijk groot en bevat verschillende wijken. Door het heuvelachtige gebied kan alles lopen daarom lastig worden. Gelukkig kun je je door de stad bewegen met het openbaar vervoer of taxi’s. De meest gebruikte vorm van openbaar vervoer is de metro. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de tram, trein of bus in het gebied van Athene Griekenland. Het openbaar vervoer is bovendien ook nog eens redelijk goedkoop. Je kunt een los kaartje kopen of een dag- of weekkaart kopen. Hiermee kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Dit is ideaal voor als je veel van de stad in een korte tijd wilt zien. Bij veel van de bekende Athene bezienswaardigheden zijn metro- en busstations in de buurt.


Tips voor activiteiten tijdens uw reis

Akropolis

De absolute nummer 1 attractie van Athene is zonder twijfel de Akropolis. De berg ligt centraal in de stad en u vindt hier o.a. het Parthenon; de tempel die is opgedragen aan de godin Athene. Lees onze handige tips voor het bezoeken van de Akropolis.

Akropolis

20x Wat te doen in Athene?

Wat te doen in Athene? In dit artikel een mooi overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden, musea en activiteiten voor uw stedentrip Athene. Van de Akropolis tot de Oude Agora en van het toeristische Pláka tot aan het Akropolismuseum.

Top 20 Athene

Archeologische locaties

Behalve de Akropolis heeft Athene tal van andere archeologische locoaties. Lees meer over zes andere gebieden zoals de Oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van de Olympische Zeus, Kerameikos of de Bibliotheek van Hadrianus.

Archeologische locaties

Musea in Athene

Museumliefhebber? Dan zit u goed met een stedentrip Athene. Naast het beroemde Akropolismuseum, het enorme Nationaal Archeologisch museum beschikt de stad over vele andere musea zoals een Byzantijns museum, het Benaki museum of het Hellenic Motor Museum.

Musea in Athene

Openbaar vervoer

Hoewel u veel bezienswaardigheden prima te voet kunt bereiken kan het soms makkelijk zijn gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zo beschikt de stad over een prima en goed betaalbaar metronetwerk om bijvoorbeeld plekken als de havenplaats Piraeus te bezoeken.

Vervoer in Athene

Excursies vanaf Athene

Wanneer u wat langer in de Griekse stad verblijft kan het interessant zijn om een dagtocht te gaan maken in de omgeving. Bezoek bijvoorbeeld Delphi, de Tempel van Poseidon of maak een boottocht naar de Saronische eilanden Hydra, Poros of Aegina.

Dagtochten Griekenland

Beste reistijd Athene Griekenland

Athene heeft een mediterraan klimaat waar het vaak erg heet is in de zomers en mild in de winter. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden. In de winter is het meestal niet warmer dan 13 graden. Je kunt in de koudere maanden ook regen of sneeuw verwachten. In Athene zul je waarschijnlijk veel van de stad en de historie willen bekijken. Het dus geen typische strandvakantie. Daarom is het niet aan te raden om Athene stad te bezoeken gedurende juli en augustus. Het kan dan wel 30 tot 40 graden zijn. Ook in juni is het geregeld al erg warm. De beste maanden om Athene te bezoeken voor een citytrip zijn daarom maart, april, mei, september en oktober. In deze maanden is het vaak nog steeds warm, maar niet te warm om door de stad heen te lopen. Er is dan een aangenaam zomers klimaat. In deze maanden is het wel het hoogseizoen in Athens. Dit betekent: het kan erg druk zijn. Wil je deze drukte vermijden? Kom dan aan het begin of einde van het hoogseizoen. Het is dan het minst druk. Je kunt Athene ook in de winter bezoeken, maar je hebt dan wel kans op slechter weer en regen.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec min. temp (°C) 5 5 8 11 15 20 22 22 19 15 11 7 max. temp (°C) 12 13 16 20 25 30 33 33 28 23 18 13 uren zon / dag 6 7 8 11 12 13 13 12 10 8 6 6 dagen neerslag 6 5 5 4 3 2 1 1 2 3 5 6

Video: Impressie stedentrip Athene

Waar ligt de hoofdstad van Griekenland?

Links Athene, Rome, Dubai, Florence Italy, Venetie bezienswaardigheden, Rom Italien, Napels, Reykjavik en Barcelona.
Onze lezers beoordelen 4.8 (95.85%) 7 reviews 18 september 2022: "Fantastische vakantie in Griekenland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Athene."

Populaire activiteiten

20x Wat te doen in Athene?
Akropolis bezoeken: Tips & Tickets

Contactgegevens AtheneTips.nl, de algemene voorwaardes en cookiepolicy vindt u op deze pagina

TAGS:Athene Tips

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Phone Sex Guide, Tips and How to

  Skip to contentMENUHomeSafety GuidePhone Sex TipsIdeas and TeasersPricingCustomer ServiceAbout UsPhone Sex Guide, Tips and Ways to Achieve Sexual Plea

Nature photography tips and tuto

   Skip to primary navigation Skip to main content Skip to footerPhotoNaturalist - nature photography tips and tutorialsnature photography tips and tuto

Easy Free Online Survey Creator

   × Error! You are currently offline. You need an internet connection in order to access this page.

Home, Vanlife.tips

  Vanlife.tipsToggle navigationHomeAbout UsVanlife BloggersCall To ActionVANLIFE TIPSLearn, Experience, LiveLearn MoreABOUT USVanlife.tips was created t

Daily Vanity &#8211; Your daily

   .dv-background { position: fixed; bottom:50px; left:0; z-index:-1; height: auto; } .dv-background > img { width: 100%; heigh

tipsters1x2.com

  

Rorymon.com - App-V and Applicat

  Skip to content Menu All ArticlesApplicationsApp CompatibilityApp DeploymentApp VirtualizationApp-VDecision MatrixApp-V 4.x RecipesApp-V 5.x R

Oddsfanatic | Getting the best s

  HomeBettingBoxing BettingMost Common Boxing BetsJoshua vs Usyk PicksFury vs Wilder OddsCanelo Plant OddsMLB BettingMost Common MLB BetsMLB Bets and Pi

Eisenhower: Matrix Apps, Tools &

  Skip to the contentEisenhowerMenuEisenhower Matrix AppsEisenhower Matrix PDFLearn MoreTask ManagementManage Your TasksIntroducing the Eisenhower Matri

Flowers and Garden - Petals & Ga

  AboutAuthors ListContactFlowers and GardenPrivacy PolicySitemapSocial MediaTerms and ConditionsConnect with us Hi, what are you looking for? Petals &

ads

Hot Websites