Hem - Kranmärkt

Web Name: Hem - Kranmärkt

WebSite: http://www.kranmarkt.se

ID:331012

Keywords:

Hem,Kranm,rkt

Description:


In English

Kranmärk er verksamhet och bidra till en bättre miljö!

Färskt, nyttigt, lokalproducerat och tillgängligt dygnet runt
– kranvatten, ett miljömedvetet och ekonomiskt val.

Kranmärk er!

Kranvatten är bättre för miljön

Det är mycket bättre än förpackat vatten. Förpackat vatten kräver tillverkning och tunga transporter och orsakar onödiga utsläpp och avfall. Kranvatten är alltid lokalproducerat och distribueras i ledningar, vilket är mycket energisnålt. Att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen.

Läs mer

Kranvatten är mer ekonomiskt

Lokalproducerat färskt vatten levererat direkt till din kran är 250 gånger billigare än en flaska vatten i butik. Jo, det är sant. Otroligt, eller hur? Kostnaden är räknad på det billigaste literpriset, köpt i en vanlig mataffär.

Läs mer

Tre steg till att bli Kranmärkt

1.

Se över var och när ni använder förpackat vatten idag – kanske i matsalen, caféet, interna möten, externa konferenser, utbildningar och event?

2.

Välj ut vilka områden som ska prioriteras för kranmärkningen. Börja med ett event eller en konferens om det känns för stort att kranmärka hela arbetsplatsen på en gång.

3.

Ta fram interna mål och riktlinjer för hur ni använder vatten och följ upp dem.

Kranmärk er!

#kranmärkt

Ladda ner Kranmärkts logotyp och bilder och sprid i sociala medier för att inspirera andra att ta ställning för miljön och bli kranmärkta.

Tänk på att Kranmärkt är en hållbarhetsmärkning och inte en certifiering, det innebär att ni själva ansvarar för att leva upp till vad det innebär att vara kranmärkta. Det kostar ingenting att kranmärka sin verksamhet.

Ladda ner material

Kranmärktexempel

Vi är kranmärkta!

Kranmärkta verksamheter

Tips!

Skryt! Sätt upp diplomet på en väl synlig plats, kanske vid kaffemaskinen? Märk entrén med klistermärke från Kranmärkt. Engagera kollegorna! Berätta om Kranmärkt på t ex intranätet. Inspirera fler – använda loggan och sprid att er verksamhet är kranmärkta i sociala medier, på er hemsida, i hållbarhetsredovisningen och i andra kanaler. Investera i fina karaffer att servera kranvattnet i. Dela ut återanvändningsbara flaskor som kan fyllas på med kranvatten. Bubbelvatten? Satsa på en kolsyremaskin – pengar du snabbt tjänar in på att inte köpa flaskvatten. Smaksätt kranvattnet! Lägg i några skivor citron, apelsin, gurka, vattenmelon, jordgubbe eller färska örter som mynta eller citronmeliss.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten istället för förpackat vatten

Kranmärkt togs först fram lokalt av Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten.
I samband med Världsvattendagen den 22 mars uppmärksammas Kranmmärkt nu som en nationell hållbarhetsmärkning av Svenskt Vatten.
Vi behandlar dina personuppgifter enligt Svenskt Vattens dataskyddspolicy.

Ansök om kranmärkning

Du kan välja att kranmärka hela din verksamhet eller enskilda konferenser och event som din organisation anordnar.

93038e2cde64c3577968e0d978380220%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

TAGS:Hem Kranm rkt

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
LOGOPÄDIE Michael Jochem |

  Zum Inhalt wechselnLOGOPÄDIE Michael JochemAm Burbacher Markt (SB-Burbach) und Therapie-Zentrum Itzenplitz (Heiligenwald)HauptmenüStartseiteDaten

The #1 Rated Hemp Oil and Treats

  "); } else { win._boomrl = function() { bootstrap(); }; if (win.addEventListener) { win.addEventListener("load", win._

Schemescape

  SchemescapeBlog

themediatimes

  Skip to content themediatimes

Free Music for YouTube Videos -

  Browse MusicFind Your AestheticSFXHow It WorksTRY THEMATICSelect PageGet copyright free music for YouTube videos. For free.Discover the perfect music

Polichem S.r.l.

  

Cannabis, CBD and Hemp Testing L

  Skip to content .AboutThe LaboratoryMeet the TeamWhy Test With UsContactServicesLab TestingNationwide CourierHemp Sample Collection&#8212; Pre-Harves

Theme Snap

  Skip to contentMenuMenuWeb Site Building and BrandingGamingDrupal BlogWordPress BlogFeatured SitesAgency/PortfolioAppApp WebsitesColoursComing SoonCor

Marktschirme u

  Marktschirme & MarktsystemeGastronomie & HotellerieHaus & GartenMesse & PromotionNewsMiet- und GebrauchtmarktServiceÜber unsEventsHändlersucheKontak

Chemtronics | Electronic Mainten

  

ads

Hot Websites