Cele mai indicate moduri de a evita taxele suplimentare pentru platile efectuate in strainatate

Vreti sa stiti cum sa evitati taxele pentru platile pe care le faceti in strainatate, efectuate cu ajutorul cardurilor de credit? Mai jos aveti o lista scurta, ce contine cateva sfaturi care va pot ajuta sa va minimizati sau sa eliminati aceste taxe.

Taxele suplimentare pot fi evitate cu mare usurinta

Primul „hint” pe care il putem oferi este sa incercati sa alegeti unul dintre acele carduri gratuite precum www.paypublishing.ro, care va permit sa calatoriti si sa platiti pentru cumparaturi in strainatate, fara a suporta o taxa suplimentara. 

Incarcati cardul de credit numai la agentii autorizate ale bancilor emitente ale cardului si asigurati-va ca suma incarcata a intrat efectiv in card. Acest lucru se poate face numai in cateva minute, cu o simpla verificare a contului.

De asemenea, atunci cand ajungeti in strainatate, evitati sa va convertiti banii la casele de schimb din aeroporturi.

Cand va aflati intr-o tara cu alta moneda, schimbati moneda locala romaneasca cu moneda tarii in care ati ajuns, pentru a pastra un echilibru constant intre cele doua. Nu este neobisnuit ca oamenii sa paraseasca tara cu mai multe monede locale decat aveau cand au sosit prima data.

Chiar daca poate parea o problema, trebuie sa ne gandim ca vom avea la dispozitie un „tampon”, in cazul in care se vor ivi probleme neprevazute.

Iar, in cel mai rau caz, surplusul din moneda nationala ramas poate fi schimbat in moneda curenta, la intoarcerea in tara.

Platile efectuate in strainatate pot fi sigure si usor de realizat

Nu folositi cardurile de credit la niciun bancomat din strainatate. Aceste locatii va pot percepe o taxa suplimentara, iar in cel mai rau caz pot fi nesigure, daca nu sunt situate in incinta bancilor.

De asemenea, solicitati furnizorului ce a emis cardul de credit o clauza speciala, ce nu permite folosirea acestuia pentru plati externe, decat in cazul in care acestea sunt autorizate de catre detinatorul cardului.

In cele din urma, amintiti-va ca piata valutara nu este atat de transparenta pe cat ati putea crede. Deci, faceti-va temele inainte de a va angaja in tranzactionare in valuta.

Poate doriti sa vizitati un site de brokeraj valutar pentru a afla mai multe despre cum functioneaza piata si cum va puteti proteja cel mai bine, asa este? Odata ce ati inteles cum functioneaza piata si cum sa evitati taxele, veti fi gata sa incepeti tranzactionarea!

Daca veti fi in strainatate pentru o perioada mai lunga de timp, este important sa intelegeti cum sa evitati in permanenta plata acestor taxe suplimentare. Chiar daca aveti un card international, asigurati-va ca acesta este este emis de un lant bancar sigur, ce are numeroase filiale pe plan extern. In acest fel, puteti fi sigur ca nu va trebui niciodata sa va faceti griji cu privire la situatiile in care acesta va fi pierdut, sau furat.

Exista si alte modalitati de a elimina, sau reduce taxele pentru tranzactii externe, dar care sunt acestea, ramane la latitudinea si la bugetul de care dispune fiecare.