Alles over allergie | Informatie over alle allergieën

Web Name: Alles over allergie | Informatie over alle allergieën

WebSite: http://www.allesoverallergie.nl

ID:272072

Keywords:

over,Alles,allergie,alle

Description:


Alles over allergie

Waarom allesoverallergie.nl?

Allergie is één van de meest voorkomende chronische ziekten en steeds meer mensen hebben er wereldwijd last van. Allergische rhinitis (ook al wel luchtweg-of inhalatieallergie genoemd) zoals hooikoorts of allergie voor huisstofmijten komt het meest voor. In wat mindere matekomen ook andere allergieën voor zoals een allergie voor insectengif of voedsel.

Allesoverallergie.nl is een website die gericht is op het juist informeren over allergie. Jevindt op deze website onder andere informatie over:

Klachten of symptomen van allergieënWelke soorten allergieën zijn er en tips hoe je daarmee om kunt gaanVerschillendebehandelmogelijkheden

Allergie wordt vaak niet serieus genomen. Terwijl het een chronische ziekte is waar jijof jekind (tientallen) jaren last van kunt hebben. Allergieklachten kunnen per persoon in ernst variëren en kunnen zich op verschillende manieren uiten. Accepteer jeallergieklachten in ieder geval niet en weet dat er verschillende behandelingen zijn die allergieklachten kunnen verlichten of beheersen. Ga zonodig naar je(huis)arts voor medisch advies zodat je weet wat jeaan jeallergieklachten kunt doen en je jemogelijk minder beperkt voelt in jedagelijks leven.

Als medische professional op zoek naar meer informatie over allergie? Op ALKpro.nl willen wij ervaring en kennis over allergie met zorgprofessionals delen en samen met hen verrijken, om zodoende nog betere zorg en slimme oplossingen te kunnen bieden aan mensen met allergie en hun omgeving.

Uitslag online zelftest

Weinig last Veel last

Op basis van de gegeven antwoorden is de kans zeer gering dat je last hebt van een inhalatieallergie (bijv. hooikoorts of huisstofmijtallergie). Wanneer de symptomen zoals een loopneus, verstopte neus of jeuk rond de ogen/neus in de toekomst toenemen, kun je deze online test nog een keer herhalen.

Op basis van de gegeven antwoorden is de kans matig tot hoog dat je last hebt van een inhalatieallergie (bijv. hooikoorts of huisstofmijtallergie). Ervaar je last of verergering van symptomen zoals een loopneus, verstopte neus of jeuk rond de ogen/neus, neem dan hierover contact op met je huisarts. Je huisarts kan indien nodig verder onderzoek doen en adviseren over eventuele behandeling.

Op basis van de gegeven antwoorden is er een hoge kans dat je last hebt van een inhalatieallergie (bijv. hooikoorts of huisstofmijtallergie). Symptomen zoals een loopneus, verstopte neus of jeuk rond de ogen/neus kunnen van invloed zijn op je kwaliteit van leven en je beperken in je dagelijkse activiteiten. Neem contact op met je huisarts om je allergieklachten te bespreken. Vervolgens kan de huisarts indien nodig verder onderzoek doen en adviseren over eventuele behandeling.

Op basis van de gegeven antwoorden is er een zeer hoge kans dat je last hebt van een inhalatieallergie (bijv. hooikoorts of huisstofmijtallergie). Symptomen zoals een loopneus, verstopte neus of jeuk rond de ogen/neus kunnen van invloed zijn op je kwaliteit van leven en je beperken in je dagelijkse activiteiten. Neem contact op met je huisarts om je allergieklachten te bespreken. Je huisarts kan indien nodig verder onderzoek doen en adviseren over eventuele behandeling.

Verstuur via e-mail Download testresultaat als PDFLET OP!

Wees je ervan bewust dat deze online allergietest nooit een bezoek aan je huisarts kan vervangen. Voor verder onderzoek, het stellen van een goede diagnose of advies voor behandeling kun je het beste contact opnemen met je (huis)arts.

Verdere informatie

De incidentie van allergische aandoeningen is in de afgelopen jaren gestaag toegenomen. Allergie is één van de meest voorkomende chronische ziekten en steeds meer mensen hebben er last van. In Nederland heeft ongeveer 25% van de bevolking last van een allergie. In de praktijk zie je vaak dat de meeste mensen de klachten ten gevolge van een inhalatieallergie bagetaliseren onder het mom van ‘het is maar een snotneusje’. Zij zijn zich er vaak niet van bewust dat het wel degelijk impact kan hebben op je functioneren. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een slechte nachtrust, ziekteverzuim of zelfs tot het ontwikkelen van astma. Het is dan ook van groot belang om allergie vroegtijdig en goed te behandelen. Ons advies is dus om, wanneer je last hebt van allergieklachten, contact op te nemen met je huisarts voor een juiste diagnose.

Het resultaat van deze ingevulde online allergietest betreft een eerste indicatie of je mogelijk last hebt van een inhalatieallergie (allergische rinitis). De uitslag kan van toegevoegde waarde zijn wanneer je voor verder onderzoek contact opneemt met je huisarts. Deze online test is een afgeleide van een Duitse gevalideerde zelftest ‘Selbsttest Allergische Atemwegserkrankung’ welke is ontwikkeld door ALK-Abelló Arzneimittel GmbH in samenwerking met IGES Institut für Gesundheits- und Sozialforschung GmbH.

Vind een allergie-specialist bij jou in de buurt!

Heb je last van een allergie? Wellicht dat een gespecialiseerd ziekenhuis of kliniek je hiermee kan helpen.

Let op: je hebt altijd een doorverwijzing van je (huis)arts nodig.

Nieuws over allergie

29/04/2022

Jeuk in je mond na het eten?

Tintelt je mond na het eten van kiwi of ananas? Of zorgt een hap van een appel voor jeuk en zwelling van je lippen en tong? Grote kans dat je last hebt van het Oraal Allergie Syndroom (OAS).

Lees meer 29/04/2022

Hooikoortsradar sinds coronatijd vaker bezocht: 'Is het corona of hooikoorts?'

Voor mensen die last hebben van een pollenallergie biedt Hooikoortsradar al jaren soelaas - en sinds de uitbraak van COVID-19 nog meer. Er was ineens veel belangstelling van mensen die wilden weten of ze nou corona hadden of hooikoorts.

Lees meer 17/03/2021

Tips bij hooikoorts

Na de ijspret gaat de lente weer beginnen. Voor meeste mensen is dit erg fijn, meer zonlicht en langere dagen, maar voor hooikoortspatiënten is dit vaak anders. Dit blog legt uit wat hooikoorts veroorzaakt en wat je eraan kunt doen.

Lees meer 23/02/2021

Kinderen met een allergie sneller geholpen

Het Allergiecentrum van het Diakonessenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis gaan nauw samenwerken. Daarmee is de regio Utrecht een plek voor kinderallergologische topzorg rijker. En zijn kinderen met een allergie sneller geholpen.

Lees meer 23/02/2021

Hooikoortsklachten kunnen worden verward met coronasymptomen

Door het mooie weer worden er meer pollen van de hazelaars en de elzen verwacht. Hooikoortspatiënten kunnen daardoor klachten krijgen die lijken op coronavirussymptomen.

Lees meer 15/02/2021

Zo voorkom je (extra) last van huisstofmijtallergie tijdens de lockdown

Heb jij het gevoel dat nu je veel meer thuis zit, je ook (meer) last hebt van huisstofmijtallergie? Dit kan zeker, maar het hangt eigenlijk vooral af van je huis.

Lees meer 20/11/2020

Allergische rinitis beperkt de kwaliteit van leven

Allergische rinitis beperkt de kwaliteit van leven: je neus loopt, je ogen kriebelen, je energieniveau is laag. Tegenwoordig denken mensen ook nog dat je mogelijk COVID-19 hebt. Lees meer over de impact van allergische rinitis op de kwaliteit van leven.

Lees meer 18/05/2020

Kunnen zonlicht en seks een nies opwekken?

Hooikoorts. Huisstofmijtallergie. Verkoudheid. Wie moet niezen, heeft vaak iets onder de leden. Maar ook peper kan bijvoorbeeld een niesbui in gang zetten. In hoeverre kun je een nies opwekken?

Lees meer 16/04/2020

Hooikoorts kan leiden tot onrust in coronacrisis

Het advies is om juist nu je hooikoorts optimaal te behandelen en neem zo nodig contact op met je huisarts. Een goede behandeling laat klachten verdwijnen, neemt onrust over corona weg en geeft geen ergernis voor omgeving.

Lees meer 24/03/2020

Hooikoortsseizoen is losgebarsten!

Nu iedereen in de ban van corona is en al snel alle alarmbellen afgaan bij een niesbui of kriebelhoest, zouden we bijna vergeten dat ook het hooikoortsseizoen dit jaar al vroeg is losgebarsten. Tijd dus om u te wapenen tegen pollen! Maar hoe?

Lees meer 17/03/2020

Hooikoortsklachten kunnen worden verward met symptomen COVID-19

Door het mooie weer kunnen hooikoortspatiënten klachten krijgen. Dat kan tot onrust leiden, doordat een deel van de klachten lijkt op de klachten bij COVID-19.

Lees meer 01/07/2019

Verschillende nies-types

Onhoudbare niesbuien zijn vaak erg vervelend! En al dat niesen gebeurt op veel verschillende manieren.We hebben de meest voorkomende niestypes op een rij gezet.

Lees meer 03/05/2019

Hoogtepunt hooikoorts beperkt examenkandidaten

Uit onderzoek blijkt dat het hebben van hooikoorts daadwerkelijk effect heeft op de schoolprestaties.

Lees meer 11/04/2019

Bijna niemand hoeft last te hebben van hooikoorts

Volgens KNO-arts Wytske Fokkens zijn mensen constant bezig met zelf zoeken naar oplossingen terwijl er genoeg medicatie is waarvan bewezen is dat het echt goed werkt. Daar moet je dan wel even voor naar de dokter.

Lees meer 06/04/2019

Bij welke weertypen zijn er veel pollen in de lucht?

Zacht, droog en zonnig weer met een beetje wind is voor mensen met hooikoorts in het voorjaar vrij ongunstig. Veel pollen in de lucht leveren onder andere niesbuien, kriebelhoest, hoofdpijn en gezwollen en rode ogen op.

Lees meer 24/03/2019

Voorkom niesaanvullen door hooikoorts in je auto

Een keer niezen in je auto zorgt er al snel voor dat je in het stadsverkeer 14 meter verder bent zonder op het verkeer te letten. Het is daarom verstandig je auto zo goed mogelijk af te schermen tegen pollen.

Lees meer 24/03/2019

Hoge temperaturen: vroeg begin hooikoortsseizoen

Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten. De eerste berken staan al in bloei!

Lees meer 22/03/2019

Begin bij baby's vroeg met ei en pinda, om allergieën te voorkomen

Door baby’s heel vroeg pinda en ei te laten eten kunnen veel allergieën voorkomen worden, blijkt uit recent onderzoek. „Dit advies staat haaks op wat ouders lang te horen hebben gekregen.”

Lees meer 15/12/2018

Bestaat dat: Kerstboomallergie?

Mocht je gevoelig zijn voor de kerstboom in huis dan zou je mogelijk last kunnen hebben van een verstopte neus, hoesten, eczeem of huiduitslag.

Lees meer 29/09/2018

Astma en allergieën komen steeds vaker voor

We zijn schoner dan ooit. Misschien zelfs te schoon?

Lees meer 16/07/2018

2018 slecht jaar voor hooikoortspatiënten

Last van tranende ogen en niesaanvallen? Je bent niet de enige: 2018 ontwikkelt zich tot een bijzonder hardnekkig hooikoortsseizoen. Lees hier waarom.

Lees meer 26/04/2018

Hooikoorts kost ons drie miljard euro per jaar

Hooikoorts is uitgegroeid tot een volksziekte. Toch gaan maar weinig mensen ermee naar de huisarts.

Lees meer 26/04/2018

Graspollenseizoen is begonnen

De eerste bloeiende grassoorten zijn afgelopen dagen waargenomen en kunnen hooikoortsklachten veroorzaken.

Lees meer 23/04/2018

Meer huisartsenzorg voor kinderen met astma, eczeem of hooikoorts

Kinderen met deze genoemde aandoeningen gebruiken meer geneesmiddelen in vergelijking met leeftijdsgenoten zonder een atopische ziekte.

Lees meer

Voor medische professionals 

Het initiatief van de website allesoverallergie.nl komt vanuit Allergologisch Laboratorium Kopenhagen (ALK), met als doel consumenten beter op weg te helpen in hun zoektocht om hun allergieklachten onder controle te krijgen.

Naast dat ALK zich inzet om consumenten met allergieklachten beter op weg te helpen, zet ALK zich ook in voor medische professionals. Sinds de oprichting in 1923 heeft ALK een schat aan ervaring en kennis opgebouwd op het gebied van diagnostiek en behandeling van allergieën. Om deze ervaring en kennis over allergie met zorgprofessionals te delen en samen met hen te verrijken, en zodoende nog betere zorg en slimme oplossingen te kunnen bieden aan mensen met allergie, heeft ALK het platform ALKpro.nl opgericht.

Het lichaam reageert anders bij verschillende allergieën.

Symptomen herkennen? Lees verder

Symptomen die kunnen duiden op allergisch astma.

’s Nachts benauwd of hoestend wakker? Lees verder

Een allergie kan een kind beperken in verschillende activiteiten.

Is je kind allergisch? Lees verder

Vaak 's nachts klachten en 's morgens bij het opstaan.

Huisstofmijtallergie herkennen? Lees verder

Slecht slapen en vermoeidheid behoren tot mogelijke klachten.

Hooikoorts herkennen? Lees verder

Saneren, symptomatische medicatie en allergie immunotherapie.

Behandelopties vergelijken? Lees verder

Laatst bewerkt 02/05/2022

Contact Over allesoverallergie.nl Medische professionals Facebook Instagram YouTube Privacy Cookies Disclaimer

Allergy solutions for life

ALK-Abelló BV Transistorstraat 25 1322 CK Almere Nederland +31 36 539 78 40

infonl@alk.net ∙ alk.net/nl

TAGS:over Alles allergie alle

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Alle-lkw.de - LKW, Auflieger, Ba

   Deutschland | EUR Währung

Overstappen? Alleen Met De Beste

   Toggle navigation HomeEnergie Overstappen EnergieOverstappen EnergieleverancierBudget EnergieE.ONEnergie DirectEnecoEngieEssentLampirisNederlan

Voordelen van... - Alle pluspunt

  Naar inhoud springenVoordelen van&#8230;Alle pluspunten uitgelichtMenuVoordelen inzenden?FinancieleVoordelen van beleggenGeplaatstop27 juli 2022doorre

Overstappen van energieleveranci

  Overstappen van energieleverancier Primary MenuOverstappen van energieleverancierOverstappen van energieleverancier

Heb je plannen om over te stappen

Telefoonhoesje kopen? Alle telef

  

ViniDelMondo - Alles over wijn e

  ViniDelMondoHomeFavoriete wijnboekenFavoriete wijnenGoedkope wijnenContactAlles wat u maar wil weten over wijn... en nog veel meer!Welkom bij Vini Del

Tea & Coffee Festival - De blog

   Ga naar inhoud HomeContact Tea & Coffee FestivalDe blog over Thee & Koffie HomeNieuwsKoffiebonenKoffieTheeToestellenKoopadviesContact

Providerhulp.nl - Alle hulp van

  Ga naar de inhoudMenuMenuHomeCaiwayKPNKlantenserviceSpeedtestStoringWebmailTele2KlantenserviceStoringTelfortSpeedtestStoringenWebmailT-MobileVodafoneW

Rokerswebshop is de online Tabak

   Inloggen Blog Contacteer ons Winkelwagen 0 Product Producten (leeg) Geen producten Te bepalen Verzending 0,00 € Totaal Afrekenen

De top 100 lijsten: overzicht va

  

ads

Hot Websites