TarraLand Utočište kunića i divljih zečeva - web stranica Udruge Mrkvica

Web Name: TarraLand Utočište kunića i divljih zečeva - web stranica Udruge Mrkvica

WebSite: http://www.mrkvica.hr

ID:351920

Keywords:

te,kuni,scaron,TarraLand

Description:


TarraLand Utočište kunića i divljih zečeva - Udruga Mrkvica

Početna Prehrana beba Edukacija Oglasi Web Shop Financiranje i zahvale Udruga Galerija Novosti i članci Kontakt

IBAN Utočišta:

HR5524020061100542705 Uplatite dobrovoljan prilog za štićenike o kojima Udruga Mrkvica brine! Ispunite pristupnicu

E-mail lista za donacije

Niste trenutno u mogućnosti donirati, a htjeli biste nam pomoći? Prijavite se, ako želite biti obaviješteni o potrebama za donacijama za kuniće i divlje zečeve iz našeg Utočišta u najtežim trenucima - kada nemamo dovoljno financijskih sredstava za hranu, lijekove i operacije. Prijavite se

Molba tvrtkama

Pratite nas na Facebooku:

Udruga Mrkvica volonteri

YouTube

Video zapisi Utočišta na YouTubeu :)

Volonteri

Utočište traživolontere

Sudjelujte, ima jednostavnih projekata!

Edukacija

U edukaciji možete naći popis i linkove svih tekstova objavljenih na stranicama TarraLanda, kao i tražilicu. Nadamo se da će vam pomoći!

Preporuka

KUNIĆ I DIVLJI ZEC -različite životinje:pročitajte

PDF mini letak

1.) s osnovama o kunićima i zečevima - sudjelujte! 2.) Novi letak: Ne dirajte mladunčad zečeva u prirodi!

Prijatelji Utočišta

Tko postaje našim prijateljem?

ŠAPICA -Udruga za zaštitu životinja:

Hare Preservation Trust

Velika Britanija

Don Kihot

Udruga za terapijsko jahanje

Udruga Prijatelji životinja

Dobro došli na stranice Utočišta kunića i divljih zečeva!

Welcome to the pages of Croatian Association of rabbit and hare Sanctuary - rabbit and hare Shelter & Rescue!

"Kunići su kućni ljubimci, a divlji zečevi su vlasništvo prirode :)" Udruga Mrkvica


Kalendar za 2022.


VELIKI A3 format (cca 30x42 cm),

13 listova s fotografijama štićenika udruge.

Za donaciju od 59 kn, ako šaljemo poštom


Ili za donaciju od 50 kn, ako preuzmete osobno u:

vet. amb. Šegota (Grahorova 15, Zagreb) ili

vet. amb. Dr. Doolitle (Sv. Josipa Radnika 25, Osijek)


Dizajn i tisak: Argenta d.o.o.

Modeli: udomljeni štićenici udruge :)

Ines Juriša u emisiji Zapadna strana, listopad 2019.

Povodom Međunarodnog dana zaštite životinja, naša volonterka Ines Juriša gostovala je u emisiji Zapadna strana, Televizije Zapad. Bilo je riječi o udruzi, kunićima... ali najviše o zamorčićima. Svakako pogledajte!

Spašavanje zamorčića, kolovoz 2017.

Početkom kolovoza 2017. saznali smo da jedan neregistrirani uzgajivač prestaje s uzgojem i da desetke zamorčića čeka neizvjesna budućnost. Uzgajivač nije imao adekvatan prostor, već su zamorčići bili slobodno pušteni po kući. Vlasnik je pristao da dođu pod skrb udruge, kako bi se pronašli dobri udomitelji. Zamorčići su bili prljavi, neki i ozlijeđeni, a ženke su bile trudne...

Spašavanje činčila, 2017.

1. siječnja 2017. godine u Hrvatskoj je stupila na snagu odredba o zabrani uzgoja životinja za krzno.Neki uzgajivači odazvali su se apelu Prijatelja životinja i ustupili svoje činčile za udomljavanje. Tako je 45 činčila dobilo priliku po prvi put u životu izaći iz skučenih kaveza, skakati, maziti se i osjetiti ljubav i dobrotu.

Hermiona u emisiji Moji ljubimci na Mreža TV, studeni 2016.

Pogledajte kako je mala Hermiona došla u našu udrugu i kako se snašla pred kamerama.Hvala ekipi emisije Moji ljubimci i voditeljici Nini na ovoj prilici da ju oglasimo i potražimo udomitelja.

Naša udruga u emisiji Moji ljubimci na Mreža TV, travanj 2016.

Pogledajte isječak iz emisije Moji ljubimci. Veliko hvala Mreži TV i voditeljici emisije što su prepoznali našu ljubav prema uhonjama i predstavili našu udrugu.

Priča o Leoni i bebama, travanj 2016.

Leonu je bivši vlasnik ostavio na parkingu ispred hotela Westin u travnju 2015. Lovili smo ju cijelo popodne, jer je bila je u velikom strahu i panici, te u 2 navrata gotovo završila pod kotačima automobila. Ubrzo nas je sve iznenadila i na svijet donijela 6 beba. Očito je to bio razlog zašto je završila na ulici... Trebali su tjedni da vrati povjerenje u čovjeka, a sada dane provodi s uhatim dečkom.

Medin brlog - epizoda o kunićima i divljim zečevima, 2010.

U ovoj emisiji saznat ćete osnovne karakteristike i razlike između kunića i divljeg zeca, te vidjeti snimke iz našeg utočišta.

Neki od primjera kako vaša donacija pomaže našim štićenicima:

15 kuna daje jednom kuniću/zečiću 2 tjedna peletirane hrane i sijena 50 kuna daje jednom oboljelom kuniću/zečiću tjedan dana terapije antibiotika. 250 kuna daje hranu, stelju, sijeno i lijekove na jednog kunića/zeku za cijeli mjesec. 500 kuna daje posebno zamjensko mlijeko, dudicu, lijekove i sve potrepštine jednoj zdravoj bebi divljeg zeca prvih mjesec dana života dok je othranjujemo na dudici. 1500 kuna daje operaciju jedne teško ranjene, te liječenje teško oboljele životinje akcijom prikupljenih 5000 kuna daje novu nastambu za kuniće i zečeve u našem Utočištu Hvala što nas podržavate donacijom!

Lista želja štićenika Udruge Mrkvica:

Naši mali uhati štićenici objavili su listu predmeta koji bi ih razveselili.
Možda neke od stvari imate viška i ne koristite, a neke imate u izobilju i želite donirati.

hranalijekovi kavezi za kuniće, transporteri stelja (piljevina, drveni peleti) ograde (ogradni paneli, žičane ograde, stupovi) materijali za nastambe (daske..), i gotove nastambe alat posude i ostalo

Listu možete pogledati ovdje. Hvala Vam na donaciji!

Ukratko o Utočištu

Utočište kunića i zečeva TarraLand djeluje od 1998. godine. Trajno udomljuje kuniće srednje veličine i one veće, kojima je prijetila smrt jer su bili uzgajani za prehranu. Kod nas su slobodno pušteni na ograđenom i osiguranom imanju čime dobivaju novu šansu za život. Mužjaci kunića su kastrirani.

Novi štićenici se primaju pod određenim uvjetima. Naime, za kuniće kućne ljubimce nema potrebe da dolaze u naše Utočište, već se udomljuju izravno od starog k novom vlasniku pri čemu uspješno posredujemo preko naših oglasa. Na taj način u našem Utočištu imamo dovoljno mjesta da trajni dom pružimo zaista najugroženijim kunićima.

Broj kunića na skrbi varira od 45 do 75. U prirodi su ranjiviji i žive kraće nego kunići u stanu, no svakako duže i znatno lijepše nego kod uzgajivača kunića za prehranu, gdje su najčešće živjeli prije dolaska k nama.

Osim pomoći kunićima, od 2008. godine pomoć aktivno pružamo i divljim zečevima. Mladunčad zečeva ne smije se dirati jer im je majka uvijek u blizini. Iako su u gnijezdu nasred livade sami, te tako djeluju nezaštićeno, mladunci divljih zečeva nikada nisu ostali bez majke - svi zečići koje naša Udruga spašava, mladunčad su koju su već nažalost dirali ljudi pogrešno misleći da nemaju majku pa su na njima ostavili ljudski miris radi kojeg ih majka više ne prihvaća. Naši volonteri pomažu nalaznicima da ih othrane na posebnom zamjenskom mlijeku, uz lijekove. A kada porastu, pomažemo da ih prilagode za povratak u prirodu.

2008. godine je, nakon 10 godina postojanja Utočišta TarraLand, osnovana i Udruga Utočišta kunića i divljih zečeva "Mrkvica" koja djeluje na području cijele Hrvatske. Zahvaljujući volonterima, članovima i donatorima uspješno provodimo naše ciljeve i ostvarujemo brojne projekte sa svrhom zaštite ovih životinja.

Ciljevi TarraLanda

trajno udomljavanje kunića spašenih od sigurne smrti edukacija nalaznika o pravilnoj prehrani beba divljih zečeva educirati vlasnike kunića o pogodnostima i nedostacima života njihovih ljubimaca, kunića ili zečeva, u prirodi ili poluprirodi, te pomoć u organizaciji života njihovog ljubimca u prirodnom okruženju edukacija o ponašanju kunića i divljih zečeva u prirodi i poluprirodi (dvorišta) pomoć u udomljavanju kunića (pružanje mogućnosti oglašavanja) suradnja sa inozemnim i tuzemnim ustanovama koje uspješnoprovode projekte za spašavanje kunića i divljih zečeva edukacija i dokazivanje o nepotrebnom uzgoju divljih zečevate sukladno tome spriječavanje farmskih uzgoja divljih zečeva zalaganje zasamoobnavljanje prirode bez potrebe farmskih uzgoja divljih zečeva, edukacija o pojmu "održivog razvoja" za divlje zečeve organiziranje i usklađivanje većeg broja utočišta za kuniće i po potrebi za zečeve, te pružanje potpore stalnim novim projektima poboljšati uvjete držanja, mogućnost liječenja, prehrane i preživljavanja kunića i divljih zečeva u Utočištu te u HR: izrada i prezentacija projekata kojim se spašavaju kunići i divlji zečevi
suradnja sa udrugom Utočišta kunića i divljih zečeva "Mrkvica" - preko volontera, prikupljanjem sredstava (hrane i druge pomoći) za djelovanje i potporu našim kunićima i zečevima edukacija o razlikama između kunića i divljeg zeca izrada ostalih članaka, organizirati ili sudjelovati u organizaciji projekatanamjenjene dobrobitisvim ostalim životinjama podrška nalaznicima divljih zečeva; podrška vlasnicima kunića; te mnogo više...

Cilj TarraLanda je između ostalog uspješno pustiti othranjene bebe divljih zečeva u prirodu, a da bi to bilo moguće, moramo educirati nalaznike o pravilnoj prehrani i liječenju beba.

Ne dirajte mladunčad divljih zečeva u prirodi!

IBAN za donacije: HR5524020061100542705 Glavni email: . utociste[at]tarraland.com,.. Alternativni email: udruga[at]mrkvica.hr

Za više podataka o nama kliknite na kontakte.

Tags: Tara Land TaraLand zeko livada Utočište kunića i divljih zečeva Azil Sklonište Prihvatilište zekana zekonja kunići kunić zec

© TarraLand | All Rights Reserved | Uvjeti korištenja

TAGS:te kuni scaron TarraLand

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Renovované notebooky a počíta

  .product-image{position: fixed;z-index: 10000;height: 50px;width: 50px;left: -1000px;top:-1000px;margin: -25px 0 0 -25px;}.product-image .sub{display:

WEGES OG in Knittelfeld - Wander

   +43 650 2611119  Silvia Sarcletti +43 650 2611119  E-Mail: office@weg-es.at Home VIDEOS Publikatione

Autokemp Klášterec nad ohří

  AutokempUjezuKemp na ohřiVítejte na stránkách autokempu UjezuAutokempsídlí v příjemném prostředíwww.pujcovna-lestina.cz/Fotogalerie: Úvod&

Wolf & Wolf &#8211; Tor- & Zauns

   info@wolfundwolf.at +43 (0)3452/83 949 HomeProdukteÜber unsReferenzenKontaktFahrzeugbau|HomeProdukteÜber unsReferenzenKontaktFahrzeugbau|Zau

Lappi & Lappi, Holzbau aus der S

   Zur Bildergalerie Lappi & LappiAktuellesTeamAuszeichnungenChronikKontaktMusterhausFreie StellenComicsAnreiseImpressumDat

Mitterbauer – Pfleger | Machen

  Ybbs: +43 (0)7412 / 523 62-0
St. Pölten: +43 (0)2742 / 881 110–0
Newsletter | GutscheineHOMEUNTERNEHMENIhr Mitterbauer-ReiseteamMitt

IT Management Services for Law F

   About UsServicesLaw FirmsPractice Management SupportLegal Software Support and TrainingParagon Performance PlanTechnology AssessmentvCIO ServiceVO

Вестник германск

   :root{--color_0:255,255,255;--color_1:255,255,255;--color_2:0,0,0;--color_3:237,28,36;--color_4:0,136,203;--color_5:255,203,5;--color_

Parks Plus Fitness Center &#8211

  Skip to contentOverviewMeet Our StaffHours &#038; LocationGeneral Liability WaiverMembershipAnnualShort-TermBenefitsPromotionsGroup FitnessClass Sched

Aristo Promotions - De plek voo

   Aristo Promotions|Advies: +31611185291 Storksterpad 1, 9919 JT Loppersum

ads

Hot Websites