Dr. Szabó Szilárd

Web Name: Dr. Szabó Szilárd

WebSite: http://www.szaboplasztika.hu

ID:337187

Keywords:

Szab,Dr,rd,Szil

Description:


Skip to content
Főoldalszabosz2017-06-21T14:05:19+00:00

Aki a kezelést végzi Dr. Szabó Szilárd Plasztikai sebész

Szüleim orvosok, baráti körükben és a családunkban is sok az orvos.

Elmondhatjuk, hogy orvosok között nőttem fel, ezért senki nem csodálkozott azon, hogy már általános iskolás koromban én is az akartam lenni.

Édesapám nőgyógyász. Mindig sokat dolgozott, gyakran ügyelt. Az éjszakákat és a hétvégéket is gyakran a kórházban töltötte. Ilyenkor mindig meglátogattuk, ezért a folyosók jellegzetes illata és a kórházi zajok hozzátartoznak a gyermekkoromhoz.

A kórházi környezet mindig nyugalmat, biztonságot, otthonos érzést jelentett.

A Pécsi Orvostudományi Egyetemre jelentkeztem, ahová maximális pontszámmal fel is vettek. Egyetemi éveim alatt az érdeklődésem hamar a műtéti szakmák felé fordult.

Tovább

1995-ben Cum Laude minősítéssel végeztem el. Az egyetem elvégzése után egy dolgot biztosan tudtam: sebészként szeretnék dolgozni. Pont akkor indult a Baranya Megyei Kórházban az Érsebészeti Tanszék, itt kaptam általános sebészeti állást. Egy érsebészeti Tanszéken természetesen a fő hangsúly az érsebészeti műtéteken van, engem azonban inkább az általános sebészet, azon belül  is az emlősebészet érdekelt.

Gyakornoki munkám mellett egyre többet foglalkoztam a mellbetegségek kezelési lehetőségeivel. Akkor óriási forradalom zajlott a melldaganatok kezelése területén. A drasztikus csonkoló műtéteket kezdték felváltani az emlőmegtartó megoldások. Egyre nagyobb teret kaptak a nem műtéti kiegészítő kezelések (sugár- és kemoterápia). Nemzetközi konferenciákon vettem részt, és a Baranya Megyei Kórház munkacsoportjának a tagjaként kutatásokat végeztem a sentinel nyirokcsomók sebészete területén. Ezen kutatások eredményei is hozzájárultak a mai modern emlőmegtartó műtétek elterjedéséhez.

Onkológiai munkacsoportot hoztunk létre, amelynek eredményeként a mellbetegek szakszerű, szervezett kivizsgálás után az érintett szakmák által együttesen meghatározott terápiás tervvel kerültek műtétre.

Alapító tagként részt vettem a Pécsi Emlőbetegek Klubja létrehozásában, amely számos érintett betegnek jelent ma is bátorítást és támogatást.

1998-ban Mons-ban (Belgium) a Clinique Saint Joseph regionális központi kórházban dolgoztam sebész gyakornokként. Itt lehetőségem nyílt Dr. Pierre-Emmanuel El Fouly plasztikai sebész asszsisztenseként mélyrehatóbban megismerkedni a plasztikai sebészettel. Lenyűgözött a tudása és a plasztikai sebészetben rejlő lehetőségek. Ekkor döntöttem el, hogy a sebész szakvizsgám után a plasztikai sebészettel fogok foglalkozni.

Belgiumból hazaérve az ottani  példa mintájára egyedi képzési tervet állítottam össze.

Felkerestem a magyarországi legjelentősebb plasztikai sebészeti központokat, hogy minden területen a lehető legmagasabb szintű képzést kaphassam.

1999-ben az Erzsébet Oktató Kórház Plasztikai sebészeti Osztályán, majd a POTE Mellkassebészeti  Osztályán, 2000-ben a Bethesda Gyermekkórház Gyermek Égéssebészeti Osztályán dolgoztam.

2001-ben a Pécsi Honvéd Kórház Regionális Égéssebészeti Központjában, majd 2002-ben újra (az akkorra már Országos Gyermek Égéssebészeti Központtá vált) Bethesda Gyermekkórházban töltöttem a szakmai gyakorlatomat. Itt az ügyeleti munkából is kivettem a részem, a nyári hétvégék nagy részét egyedül én vittem.

2002-ben az országos Onkológiai Intézet Fej-nyak Sebészeti Osztályán dolgoztam Dr. Gulyás Gusztáv irányításával. Ezt követően az Erzsébet Oktató Kórház Plasztikai sebészeti Osztályán, majd a POTE Sebészeti Klinika Plasztikai sebészeti részlegén, végül Kaposváron a Seffer és Renner Magánklinikán dolgoztam.

A szakvizsgát 2003-ban, kiváló eredménnyel szereztem meg.

Szakvizsga után Magyarország vezető plasztikai sebészeti magánklinikáján, a Seffer és Renner Magánklinikán kezdtem el plasztikai sebész szakorvosként dolgozni. A hatalmas műtéti számmal járó gyakorlat és a kórházihoz képest merőben új, magánklinikai bánásmód megismerése megalapozták későbbi munkámat.

2004 óta részt veszek a Kaposvári Egészségügyi Főiskola sebészeti oktatásában.

2005-től a budapesti EctoDerma Polyklinika (új nevén: GáspárMed) plasztikai sebészeti konzulense vagyok.

2011-ben a Pécsen újonnan épült DaVinci Magánklinika igazgatója megkeresésére az ott dolgozó Plasztikai sebészeti team mellett egyetlen „külsős plasztikai sebész”-ként, részt vettem a klinika munkájában.

2012 óta a budai Istenhegyi Magánklinika plasztikai sebész főorvosaként dolgozom.

Beavatkozások

Mellplasztika

A mellnagyobbítás során beültetésre használt mellimplantátumok alapanyaguk, felszínük, formájuk szerint változhatnak…

Tovább

Arcplasztika

A szemek az arc jellegének nagyon fontos meghatározói és sajnos az öregedés jelei -a ráncok- talán leghamarabb itt jelentkeznek.

Tovább

Hasplasztika

A hasfal változásai leggyakrabban elhízás, elhízást követő fogyás, terhesség után kialakult maradandó elváltozás folytán jönnek létre.

Tovább

Hol találkozhat velem?

A kezeléseket az Istenhegyi Magánklinikán végzem.

Klinikánk működését 1999-ben kezdte meg és má­ra az egyik legnagyobb ma­gán-egész­ség­ü­gyi in­téz­ménnyé vált. A szak­ren­de­lők, a 2 kor­sze­rű­en fel­sze­relt mű­tő, va­la­mint a für­dő­szo­bás kórtermek mint­egy 1600 m2 te­rü­le­ten he­lyez­ked­nek el. Szak­ren­de­lő­ink a mai tech­ni­kai színvonalnak meg­fe­le­lő­en fel­sze­rel­tek, orvosaink ma­gas kva­li­tá­sú szak­em­be­rek. A köz­pon­ti őr­zött par­ko­ló biz­ton­sá­got és ké­nyel­met nyújt. A kli­ni­ka meg­kö­ze­lí­té­se mind tö­meg­köz­le­ke­dés­sel, mind au­tó­val egyszerű.

Média szereplések

TV

Tovább

Rádió

Tovább

Újság

Tovább

Meglepődtem, amikor beléptem a kaposvári Seffer–Renner magánklinika ajtaján. Valóságos luxushotelben éreztem magam. Az igényesen, és remek ízléssel berendezett helyiségek egyáltalán nem emlékeztettek a bennem élő kórházképre. Minden harmonikusnak, és nyugodtnak tűnt. Sőt. Később a valóság is ezt igazolta.

Az Európai szinten is páratlan intézményt Dr. Seffer István és felesége álmodta meg 12 évvel ezelőtt. 1992-ben, amikor a magánkórház megnyitotta a kapuit, még közel sem volt ennyire széles a profiljuk, és a vendégkörük, mint ma. Egy műtővel és három kórteremmel kezdték, de ma már elmondható, hogy a többszázmilliós beruházás végén 1350 négyzetméteren szolgálják ki a járó- és fekvőbetegeket Közép-Európa legnagyobb műtőkapacitásával rendelkező intézményében.

– Ön szerint minek köszönhető ez a hatalmas siker-sztori? – kérdezem Dr. Szabó Szilárd plasztikai sebészt, az intézmény sebészeti csapatának tagját

– Mindenekelőtt a szakértelemnek, és annak a hozzáállásnak, amelyet Seffer tanár úr képvisel. Nálunk a beteg az első. Filozófiánkban nem férnek meg személyes csatározások, hierarchia-harcok. Legfontosabb, hogy a páciens elégedetten távozzon. Hiszünk abban, hogy a hozzánk fordulóknak a lehető legjobb ellátást tudjuk biztosítani. Ha valaki olyan kéréssel, problémával jelentkezik, amire nem tudunk száz százalékos megoldást kínálni, megkeressük számára a megfelelő szakembert.

– Ritkaságnak számít az is, hogy egy cég minden befolyt pénzt visszaforgasson a technikai fejlesztésbe.

– Valóban fantasztikus lehetőség és előny, hogy olyan műszerekkel dolgozhatunk, amelyek Európában, sőt Amerikában is ritkaságszámba mennek. Ilyen például az amerikai mikrofűrész, amely teljesen biztonságos és fájdalommentes beavatkozást tesz lehetővé az orrműtéteknél, vagy említhetném a sebészeti dióda-lézerünket is, amelyet elsősorban preparálásra és vérzéscsillapításra használunk, de alkalmas akár a foggyökerek és visszerek kezelésére is. A háromdimenziós tervezőprogramunk is újdonságnak számít. Gondolja csak el, mekkora élményt jelent a páciens számára, hogy térben is megnézheti, hogy milyen lesz a műtét után!

– Ha jól tudom, nemcsak a felszereltségükről, hanem a speciális technikai megoldásaikról is híresek!

– Igen, például Seffer tanár úrról nevezték el a pillangó plasztikát, de Németországban is az ő módszerével oktatnak.

– Sokszor hallottam már, hogy a plasztikai sebészetben nincs már mit fejlődni, ne várjunk áttörő újdonságokat. Úgy tűnik, mégiscsak akadnak bizonyos különbségek.

– Én hiszek az újítások szükségességében. A plasztikai sebészet sikeressége nem a nagy változásokon, hanem az apró részleteken múlik. Egy-egy műtét sikere pont a részletek kidolgozottságától függ. Talán ezért is „terelődtem” a sebészettől a plasztika felé. Fontos, hogy mindig a lehető legjobb tudásunkat nyújtsuk. Mindig igyekszünk a lehető legkisebb metszésből és legkevesebb fájdalommal megoldani a változtatást. Csak legvégső esetben varrjuk fel az emlőt, ameddig csak lehet implantátummal „emeljük” meg a kebleket. Sokkal eredményesebb és esztétikusabb megoldás. A fájdalommentességre különösen nagy hangsúlyt fektetünk. Számos külföldi vendégünk kifejezetten azért keres fel minket, hogy elkerüljék a felesleges hegeket és fájdalmat.

– Külföldről is érkeznek vendégek?

– Hogyne! A vendégkörünk 20-30 százaléka határon túlról érkezik, vannak amerikai és ausztrál pácienseink is. A magánklinikát Kaposvárra „álmodták” meg. Egyfelől itt kezdődött Seffer tanár úr sebészi magánpraxisa, másrészről a nyugati minták is igazolták, hogy a nyugodt, kisvárosi környezet ideálisabb egy szépészeti és egészségügyi központ létrehozására. Nem tévedtek. A földrajzi elhelyezkedés sem a páciensek jelentős részét adó budapestieket, sem a más országokból érkezőket nem zavarja abban, hogy felkeressék az európai szintű rekreációs intézményt, ráadásul itt rövid idő alatt egy helyen elvégezhető a teljes kivizsgálás.

– Ön mióta dolgozik a klinikán?

– Több mint másfél éve. 1998-ban, még általános sebészként egy belgiumi gyakorlat során ismerkedtem meg a szépészeti műtétekkel, és kedvet kaptam a tudásom fejlesztéséhez. Miután hazatértem, már elsősorban a plasztikai sebészettel foglalkoztam, számos kórházban tanultam. Akkor tanácsolta egy kollegám, hogy ha igazán érdekel a szakma, akkor jelentkezzem a Seffer-Renner Magánklinikán. Egy hónapra mentem, de azóta is itt vagyok. Rögtön beleszerettem a helybe. Amikor beléptem, kicsit olyan érzésem volt, mint amikor egy gyereket beengednek egy hatalmas játékboltba. Minden adott a profi, minőségi munkához. Összeszokott csapat vagyunk. A négy tagból álló orvosi team naponta 2 műtőben dolgozik folyamatosan, átlagosan öt nagyobb, és több kisebb műtétet végezve.

– Apropó: műtét! Önnek melyik a kedvenc területe?

– A sebészeten belül az arc érdekel a leginkább. Hiszen: ez a legnagyobb kihívás. Ez van szem előtt, ezt látják a legtöbben. Nem lehet hibázni. Nagyon látványos eredményeket tudunk elérni, néhány óra alatt éveket lehet fiatalítani a vonásokon, legtöbbször látható metszések nélkül. Soha nem az a célom, hogy egy operált arcot csináljak, hanem olyat, amelyikről nem mondható meg, hogy mi is történt vele valójában, csak annyi látszik: jól néz ki a viselője. Jó látni, amikor a műtét után a tükörbe pillantva a páciens megkönnyebbül. Ki tudja, micsoda komplexustól, gyötrelmektől szabadítottuk fel?! Felemelő érzés, hogy részese lehetek az álmai megvalósulásának.

– Nem tudom eldönteni, hogy gazdaságosság szempontjából mi a jobb, ha valaki nagyon elégedett, és nem jön többet, de ajánlja az ismerőseinek, vagy ha valaki folyton visszajár „igazítgatni”.

– Szerintem nincs jobb reklám, mint az elégedett vendég. Nekem nagyon fontos a kapcsolattartás, a visszajelzések. A pácienssel kialakult kapcsolat a műtéttel nem ér véget. A mell-műtéteinkre például egész életre szóló gondozást is vállalunk. Vannak akik szeretik elmesélni, megmutatni, „eldicsekedni” az eredménnyel. De akadnak olyanok is, akik még változtatnák ezt-azt. Ez alkati kérdés. Maximalista vagyok. Ha a szépből is lehet szebbet csinálni, akkor miért elégednénk meg a széppel?! Talán nem véletlen, hogy a mi kezeink munkáját dicsérik sokan a magyar Miss World és a Miss Universe szépségei közül is. Munkánk legnagyobb elismerése, hogy idomaik a természettől valónak tűnnek.

– Magánemberként szereti a „művi” formákat?

– Miért is ne? Sokan elcsodálkoznak, amikor elmesélem, hogy közeli családtagjaimat is operáltam már. Pedig nincs ezen semmi furcsa. Hiszen: hogyan is vállalhatnék másokon végzett munkámért felelősséget, ha azt a saját szeretteimen nem merném alkalmazni? Alapelvem, hogy semmi olyan beavatkozást nem javaslok a pácienseimnek, amit magamnak, vagy szeretteimnek ne javasolnék.

szöveg – Lehoczky Mirjam

portré Havaspress – Havas Miklós

(Cím és telefonszám a Shopping Guide-ban)

Pécsi Exkluzív Magazin cikk letölthető innen!

Minden jog fenntartva | www.szaboplasztika.hu | Adatvédelem | Impresszum
Go to Top

TAGS:Szab Dr rd Szil

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
FDP.Die Liberalen Oberdorf - Wil

   FDP NidwaldenKontaktLinksMitglied werden

Tienda de Suplementos Deportivos

   &times;

ELECTRIC SpA | Impianti elettric

  

Waterford Stanley Website | Wate

   Where to Buy

BSVM - Billardsport-Verein Münc

   HOMEAKTUELLESVEREINTEAMSPREISEKONTAKTQ-BILLARDHOMEAKTUELLESVEREINTEAMSPREISEKONTAKTQ-BILLARD

Willibald Gebhardt Institut e.V.

  Willibald Gebhardt Institut e.V.Custom Menu 1StartpageOrganisationThe WGI and its ObjectivesWillibald GebhardtContactsNetworkDownloadsResearch and Kno

Carpet | Vinyl Flooring | Vinyl

  (586) 405-1149HomeServicesCarpetVinyl FlooringVinyl TilesLVT FlooringPreFinished HardwoodLaminate FlooringAboutTestimonialsContact UsMenu Carpet Vinyl

CASINO MED BANKID – Ta del av f

  Hoppa till innehållIntroduktion till casino BankIDBäst BankID casinonBankID casino bonusarVanliga frågor Main MenuIntroduktion till casino BankIDB

Grafisch ontwerp (DTP), webdesig

   &copy; 2022 Bright Creatives All rights reserved Webdesign& Grafisch OntwerpVanuit de Gruyter Fabriek in Den Bosch ontwerpt en ontwikkelt BRIG

Welcome to the Peoria PlayHouse!

  The Peoria PlayHouse Children's MuseumA Peoria Park District FacilityPlan Your VisitHours and AdmissionBirthday Parties &#038; RentalsExhibitsField Tr

ads

Hot Websites