Zin in een stedentrip met de trein? » Stedentrip met de trein

Web Name: Zin in een stedentrip met de trein? » Stedentrip met de trein

WebSite: http://www.stedentrip-trein.nl

ID:336258

Keywords:

een,stedentrip,Zin,in

Description:


Skip to Main Content STEDENTRIP MET DE TREIN

Zin in een stedentrip met de trein?

Tui Nederland stopt met het aanbieden van vliegreizen vanuit Nederland naar Parijs. Boek hier een stedentrip Parijs met de trein.

Als je een leuke stedentrip wilt maken in Europa, kan je met de trein naar de gewenste bestemming gebracht worden. Vanuit Nederland kan je snel en goedkoop reizen via de treinreisorganisatie NS International, vanuit België is dat Oui SNCF. Ze bieden allebei treinreizen aan naar zeer veel bestemmingen binnen Europa. Het reizen met de trein naar deze steden is niet alleen gemakkelijk, voordelig en snel, maar het is ook een comfortabele manier van reizen.

De voordelen van treinreizen

Reizen met de trein heeft vele voordelen. Eerst en vooral zijn er heel wat steden en gemeenten waar de trein stopt. Dit betekent natuurlijk dat vele plaatsen bereikbaar zijn per trein. Reizen per trein is in Europa handig en efficiënt. Het Europese spoornetwerk bedient maar liefst meer dan 30.000 steden en gemeenten, met meer dan 90.000 vertrekplaatsen per dag, op meer dan 250.000 kilometer spoorlijnen.

Reizen met de trein is beter voor het milieu

Reizen met de trein kent zonder twijfel veel voordelen. Onder andere is het goed voor het milieu om met de trein te reizen, want er is een lage CO2 uitstoot.

Aangezien veel bestemmingen per trein op een snelle manier bezocht kunnen worden, zullen korte vluchten in Europa hierdoor binnenkort tot het verleden behoren, wat uiteraard ook veel beter is voor het milieu.

Wil jij iets doen voor onze planeet en de aarde groener maken? Maak dan zeker de beslissing om je stedentrips voortaan per trein te maken!

Een sportieve stedentrip maken

Als je met de trein reist, dan denken vele mensen dat je gewoon met je bagage de trein opstapt, om ergens een plaatsje te zoeken waar je de rest van de rit blijft zitten. Wat vele mensen vergeten, is dat je op de trein ook je fiets kan meenemen. Dit is dus ideaal voor mensen die ervan houden om een stad per fiets te verkennen. Als je dit wilt gaan doen, moet je wel met enkele zaken rekening houden. Zo doe je er goed aan om op de trein te stappen als het niet te druk is.

Wanneer je op de trein stapt met je fiets tijdens de spitsuren, dan kan het nogal eens vervelend voor je worden in de drukte. Als je jouw fiets wilt meenemen, is het ook aan te raden om op voorhand te kijken naar de regels die gelden voor de bepaalde trein die je gaat nemen. Voor elke trein zijn er namelijk andere regels waarmee je rekening moet houden. Ook moet je iets meer betalen om je fiets te mogen meenemen, wat uiteraard meer dan normaal is.

Sommige fietsen zijn bij bepaalde treinen gratis mee te nemen, zoals een vouwfiets, maar ook in dat geval is het goed om hiervoor eerst alle richtlijnen en regels per trein te lezen.

Met de hond of een huisdier op de trein

Ook hondenliefhebbers zullen blij zijn om de trein te nemen, want ook de hond of een ander huisdier mag mee op de trein. Ook in dit geval zijn er regels waarmee je rekening moet houden als je jouw geliefde huisdier wilt meenemen. Wil je dus de stad verkennen per trein met je huisdier? Dat kan!

Treinreizen zijn voordelig

Als je een treinreis gaat maken, dan is dit voordelig. Afhankelijk van de bestemming waar je naartoe reist, zal je treinticket wat duurder of goedkoper zijn. Echter blijft een treinreis wel goedkoper dan bijvoorbeeld een autovakantie of een vliegvakantie. Niemand hoeft het jou te vertellen hoe duur een vliegticket kan zijn, wat bij de trein niet zo is. Als je met de auto op vakantie zou gaan, moet je rekening houden met eventuele taxen, benzine, verzekering, de kans op een ongeval of schade onderweg, slijtage aan je wagen en nog vele andere dingen.

Faciliteiten in een treinstation

Wat ook handig is, is dat er in elk groot treinstation wel iets te vinden is. Veel steden hebben meer dan één station, waardoor je de dichtste stopplaats kan kiezen bij de bestemming waar je moet zijn.

Bovendien hebben treinstations veel voorzieningen, waaronder: restaurants, winkels, lokale reisinformatie, geldwisselkantoren, hotelinformatie, verblijfsinformatie, stadsplannetjes, aansluitingen met ander openbaar vervoer, ticketkantoren, taxi’s, toeristische informatie en kluisjes waar je jouw bagage tot 24 uren lang kan opbergen.

De voorzieningen die er zijn, hangen af van het station zelf. Kleinere stations hebben meestal minder faciliteiten dan de grotere stations. De gemeenten en steden proberen hun station altijd te voorzien op de behoeften van de reiziger.

Reizen per trein gaat snel

Er zijn verschillende klassen van treinen in Europa. De hogesnelheidstreinen zijn zeer snel. Deze treinen maken directe verbindingen tussen de grote steden van Europa. Met snelheden van 150 tot meer dan 300 km per uur, is een hogesnelheidstrein de snelste manier om te reizen. Het is veel sneller dan rijden met de wagen of reizen met het vliegtuig. Als je met het vliegtuig naar een stad reist, moet je ook rekening houden met inchecken, wachten op bagage en andere verplichtingen waardoor je tijd verliest. Voor kortere reizen zijn er regionale en lokale treinen die snel reizen, maar niet zo snel als de hogesnelheidstreinen.

Treinreizen zijn comfortabel

Heb je zin om met de trein te reizen? Daar heb je groot gelijk in, want reizen per trein is zeer comfortabel en ontspannend. Enkele van de voorzieningen die op sommige treinen te vinden zijn in Europese treinen, zijn: verstelbare stoelen met ingebouwde tafels en videoschermen, een geïntegreerd audiosysteem, notebook- en laptopaansluitingen, mobielvriendelijke ruimtes en airconditioning.

Eten is er op verschillende manieren beschikbaar, afhankelijk van het type trein dat je neemt en als je reist in de eerste klas of tweede klas. Bij sommige treinen krijg je, in eerste klasse, een maaltijd bij je zitplaats. Enkele van de Europese treinen beschikken over een zitbistro, een lounge, of een snackkar.

Tevens is het niet saai op de trein, want je kan er andere reizigers ontmoeten, wat lezen, een beetje rusten, werken, of gewoon vanuit het raam naar het uitzicht kijken. Reizen met de trein is dus zonder twijfel een plezierige ervaring!

Welke steden kan je bereiken per trein?

Treinreizen worden in Europa vaak genomen voor het maken van een stedentrip. Het antwoord op de vraag welke steden je allemaal kan bereiken per trein is heel eenvoudig. Zowat alle Europese steden zijn per trein te bereiken. Voor sommige bestemmingen zal je wel moeten overstappen en meerdere treinen nemen, maar voor andere steden zijn er dan weer rechtstreekse verbindingen mogelijk.

Topbestemmingen voor het maken van een stedentrip per trein

Zoals gezegd kan je heel wat steden per trein bereiken in Europa, maar toch zijn er enkele topbestemmingen die je niet mag vergeten. Zo wordt de romantische lichtstad Parijs heel vaak bezocht via een treinreis, maar ook de wereldstad Londen valt onder de topbestemmingen. Verder zijn ook Brussel, Antwerpen, Berlijn, Dresden, Düsseldorf, Keulen, Straatsburg, Lyon, Rijsel, Amsterdam, Den Haag, Barcelona, Milaan en Frankfurt heel populair via een treinreis.

Voldoende keuze bij het zoeken van een treinbestemming

Weet je nog niet zeker waar je naartoe wilt reizen met de trein? Dan heb je een zeer grote keuze aan leuke steden in landen zoals België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Oostenrijk, Italië, Spanje, Polen, Luxemburg, Engeland en Denemarken.

Soorten treinen voor het maken van een treinreis

Er zijn verschillende soorten treinen beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld de regionale treinen, die op meerdere plaatsen stoppen en meestal iets trager zijn. Ze worden dan ook in de volksmond stoptreinen genoemd. Met een regionale trein kan je naar bestemmingen reizen zoals Aken, Düsseldorf, Antwerpen, Hamm, Luik, Münster, Dortmund, Bielefeld, Herzogenrath, Gronau en Mönchengladbach.

De Izy trein voor een lager budget

Het maken van een treinreis is goedkoop, maar als je nog goedkoper wilt reizen, dan kan je de low-cost trein nemen die vanuit Brussel naar Parijs rijdt en gekend is als de Izy trein.

Treinreizen door Frankrijk met de TGV

De TGV rijdt al jaar en dag door heel Frankrijk. Of je nu naar het zuiden van Frankrijk wilt reizen, of een stad in het noorden van het land wilt verkennen, de TGV kan je naar heel wat Franse bestemmingen brengen, waaronder Rijsel, Parijs, Nice, Perpignan, Toulouse, Nantes, Bordeaux, Dijon, Straatsburg, Marseille en nog vele andere plaatsen! Bij deze hogesnelheidstrein is het niet nodig om je bagage in te checken.

’s Nachts reizen met de ÖBB Nightjet

De naam van de ÖBB Nightjet zegt het zelf al, hiermee kan je ’s nachts reizen. Deze nachttrein beschikt over zitplaatsen, ligplaatsen en slaapplaatsen. Dit soort trein behoort tot het Oostenrijkse spoorwegnetwerk. Enkele bestemmingen die je met deze trein kan bereiken, zijn Wenen, Linz, Passau, Innsbruck, Wörgl, Kufstein en München.

Met de Eurostar naar Londen

De Eurostar is zonder twijfel één van de meest bekende treinen. Je kan ermee reizen naar Londen vanuit Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel.

Treinreizen met de Intercity Brussel

De Intercity Brussel is een hogesnelheidstrein die je kan nemen vanuit België en Nederland. Zo brengt deze trein je in slechts 1 uur en 50 minuten van Amsterdam naar Antwerpen!  Enkele andere treinbestemmingen die je hiermee kan bereiken, zijn Rotterdam, Breda, Noorderkempen, Den Haag, Mechelen en Brussel.

Treinreizen met de Intercity Berlijn

De Intercity Berlijn kan je nemen als je Berlijn wilt verkennen via een leuke stedentrip. De verbinding van deze trein start in Amsterdam, maar heeft meerdere stopplaatsen waar je ook op en van de trein kan stappen. Vertrekken kan je met de Intercity Berlijn vanaf Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Aankomsten zijn met deze trein mogelijk in Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück, Bad Oeynhausen, Minden, Hannover, Wolfsburg, Stendal en uiteraard Berlijn !

De ICE International hogesnelheidstrein

Ook de ICE International is een hogesnelheidstrein die verschillende bestemmingen in Europa verzorgt. Wat leuk is bij deze trein, is dat er WiFi beschikbaar is in de 1e en de 2e klasse. Met deze trein kan je aan een snelheid van 300 kilometer per uur naar steden zoals Keulen, München, Basel, Zürich en nog enkele andere bestemmingen reizen.

Met de Thalys reizen door Nederland, België en Frankrijk

De Thalys kan je op een zeer snelle manier naar populaire bestemmingen brengen in Nederland, België en Frankrijk, waaronder: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Parijs, Chambéry, Albertville, Valence, Avignon, Aix-en-Provence, Marseille, Landry, Aime-la-Plagne, Bourg St. Maurice en Moutiers-Salins-Brides.

Wil je binnenkort een leuke stedentrip maken? Neem dan zeker de trein en draag jouw steentje bij aan het milieu!

NS Internationaal

NS Internationaal

Cuba draait gewoon om stijl, van muziek en dans tot musea en galerijen, tot verbazingwekkende gerestaureerde historische steden. Cuba heeft alles wat je nodig hebt voor een geweldige rondreis in het Caribisch gebied.

Costa Adeje, evenals andere plaatsen in heel Tenerife, bevat geen tekort aan leuke dingen om te doen. Maritieme activiteiten zijn er zonder twijfel het belangrijkste tijdverdrijf in het gebied, zoals onder andere walvissen spotten, windsurfen en duiken!

Boek een ticket Tenerife en ga het beleven!

Amelia Island in Florida, is één van Amerika’s weinige overgebleven ongerepte eilandenparadijzen. Als je Amelia Island nog niet hebt ontdekt, staat je een geweldige verrassing te wachten. Boek daarom een ticket Florida

Als je aan Curaçao denkt, dan denk je misschien aan mooie stranden, de zee en natuurlijk de felgekleurde panden in Willemstad. Maar het eiland heeft veel meer te bieden dan dat. De natuur heeft veel weg van een steppelandschap met lage struiken en allerlei soorten cactussen. Ga alvast Curaçao ontdekken op

Vliegticket Curacao

Privacy en CookiesInteressante websites

© 2019 Stedentrip met de trein

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen

TAGS:een stedentrip Zin in

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Blits | Magazine

  Blits | Arsenaalstraat 32, 8900 IeperBel ons T: 057 35 28 92info@blitsmagazine.beIk wil adverterenHomeDe editiesWedstrijdDe redactieAdverterenContacte

Muscle Meat - Online Sports Supe

   Gratis verzending vanaf €150,- Voor 15:00 besteld (ma-do), morgenavond in huis 4.89/5 Hoge klantwaardering VoedingWEEK ACTIE!Kant-en-klare pro

Wega - Macchine Caffé Professio

  Salta al contenutoOUR WORLDANIMAIdentitàMissionStoriaNumeriWorldwidePersoneCUORELinea CaffèLinea MacinadosatoriLinea LavaggioLinea GhiaccioFiltri Ac

Ontstoppen Doetinchem? · 24/7

  Ontstoppen DoetinchemDienstenAfvoerAfvoer verstopt DoetinchemRioolRiool ontstoppen DoetinchemWCWC verstopt DoetinchemContactSelecteer een pagina &#xe

Kraków - Pogotowie komputerowe

   Strona Główna [email&#160;protected] tel. +48 720 954 587 profile linkedin HomeStrona GłównaO nas UsługiLista usługSzczegóły na temat

Forside - PM Bilinventar

  ✓ DRIVE IN UDEN TIDSBESTILLING ✓ TÜV GODKENDTE REOLER ✓ DRIVE IN UDEN TIDSBESTILLING ✓ DAG TIL DAG LEVERING ✓ TÜV GODKENDTE REOLER ✓ CR

Kova International - Home

   Kova International Corporate: Toll Free: +1-855-217-6399 Main Phone: +1-714-902-1700

Cliniqa > Home

  

Free Classifieds USA Online Ads

  Contact Support Help Post an adLoginRegisterUSA Free Classifieds: item/new">Post Free Classified AdsFree Online Classifieds Service In USA. Your Glob

Escort Service In Dehradun | 958

  

ads

Hot Websites