Phoenix Polgári Társulás | A szlovákiai magyar nők és gyerekek esélyegyenlőségéért

Web Name: Phoenix Polgári Társulás | A szlovákiai magyar nők és gyerekek esélyegyenlőségéért

WebSite: http://www.phoenix-ngo.sk

ID:317528

Keywords:

rsul,szlov,ri,Phoenix

Description:


Phoenix Polgári Társulás

A szlovákiai magyar nők és gyerekek esélyegyenlőségéért

kategóriák

Események (23)KönyvBarátnők (37)Női helyzet – Az egyenrangúságról (40)Situácia žien (14)

Kapcsolat

Phoenix Polgári Társulás
Cím: Pri Šajbách 14/A, 831 06 Bratislava
email: info@phoenix-ngo.sk
Genderérzékeny oktatás
Erőszakmentes párkapcsolat
Oktatás és munkapiac
Rendezvények, események

Célunk

A társulás 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy az emberi jogok, a szellemi és kulturális értékek védelme és alakítása terén elsősorban a szlovákiai magyar nők és gyermekek érdekeinek védelmével foglalkozzon, és felvállalja esélyegyenlőségük növelését és támogatását az élet minden területén.

Hosszú távú célunk

Egy olyan hálózat kialakítása, amely a magyarlakta vidéket befonja, lehetővé téve a helyi kezdeményezések felkarolását és segítését.

Mindezek mellett fontosnak tartjuk a kapcsolatfelvételt és az együttműködést a hazai magyar és szlovák szervezetekkel, valamint a magyarországi és erdélyi, kárpátaljai, vajdasági, és más külföldi egyesületekkel, hogy közös célt találva, egymást segítve nagyobb és szélesebb körű sikereket érjünk el.

Tudjon meg többet rólunk...

Tevékenységünk pontokba foglalva:

– a szlovákiai magyar nők helyzetének feltérképezése,– a nők történelmének, történeteinek feldolgozása,– a nők munkapiacon elfoglalt helyének és lehetőségeinek elemzése,– a nők és gyermekek elleni erőszak témájának felvállalása: felvilágosító előadássorozatok és problémamegoldó foglalkozások szervezése az oktatási intézményekben,– a szlovákiai magyar nők teljesítményeinek, sikereinek bemutatása 1919-től kezdve folytatólagosan napjainkig, szakmai kiadványok formájában a tudományos munka, a közélet és a művészet területén,– ismeretterjesztő, problémafelvető- és megoldási módokat ismertető előadások, beszélgetések szervezése Szlovákia magyarok lakta vidékén.
Tevékenységünkről bővebben...

Kiemelt cikkek

Mi legyek? Fiú vagy lány

Valahogy így értelmezi félre a gender (társadalmi nem) fogalmát az utóbbi években elhíresült „genderideológia” jelenség, amelyet a magukat családvédőnek tituláló szervezetek és a katolikus egyház terjeszt.
A gender, a társadalmi nemet jelenti, vagyis azokat a szerepeket, amiket születésünktől fogva az oviban, a suliban, a családban, a munkahelyen, és egyéb közösségekben „magunkra veszünk”, vagyis belénk nevelnek, hogy végül „természetesnek” fogadjuk el őket, és ha nem egyezik velük száz százalékosan az életről való elképzelésünk, akkor lelkifurdalást és azt érezzük, hogy valami nincs rendben velünk.

Női barátság – van ilyen?

Irodalomkönyveinkben, tankönyveinkben gyakran találkozunk a költők, írók barátságát elemző, elismerő szövegrészekkel. Legendás Petőfi és Arany barátsága, de tovább sorolhatnánk a példákat.
Költőnőből, írónőből persze mindig is kevesebb volt, mert sohasem adatott meg a nőknek az a lehetőség, hogy az irodalomnak éljenek, s ha néhány „elvetemült” mégis megpróbálkozott az írással, általában azonnal kevésbé tehetségesnek, túlérzékenynek, túl nőiesnek kiáltották ki.

Womanpress.sk

Segítunk, ha saját könyvet szeretnél, ha gyakorlatot akarsz szerezni a könyvkiadás területén, vagy ha segítségre van szükséged bármilyen szöveggondozási problémával kapcsolatban. És még sok más szolgáltatás. Több információ itt: Womanpress.sk

Női könyváruház

Felfedezzük és kiadjuk a magyarul meg nem jelent műveket. Könyvesboltunkban megtalálod például: Vannak nők, Anyább anyák, Tavasztól télig, Titokba zárva, Krinolinba zárva, Női hangok, Kincses napló, A nagyi könyve, Árnyékok illata, Egyszer élünk, Manós vakáció

Minden jog fenntartva - © 2022 Phoenix Polgári Társulás | Tvorba-webov.skAshe a sablont készítette: WP Royal.

TAGS:rsul szlov ri Phoenix

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Orange County Web Design & Digit

   Skip to content

MFCRE: Florida Commercial Real E

  MFCRE

American Ad Specialties, Inc: Ho

   HomeContact UsMonthly FlyerTestimonialsPresentations Sign In Cart

Your writing instruments special

  The store will not work correctly in the case when cookies are disabled. JavaScript seems t

America's Preferred Home Warrant

   Skip to main content

Artprint Digitaldruck – Digital

   EINDRUCK machen... INST

Sum of their Stories Craft Blog

   /*! Squarespace LESS Compiler (less.js language v1.3.3) */.sqs-slide-wrapper[data-slide-type="cover-page"] .text-align-center{text-align:center}

Trnavská arcidiecézna charita

   &times; Newsletter ‹ › × E-shopOchrana osobných údajov

H&#246;rger&#228;te bei H&#246;r

  

FMMR TUKE - The Faculty of Mater

  Faculty of Materials,Metallurgy and RecyclingWhy FMMR?About FacultyStudy BranchesVirtual TourApplyContact sk en Faculty of Materials,Metallurgy and R

ads

Hot Websites