DELTA 5: artist run space — Rijeka, Hrvatska

Web Name: DELTA 5: artist run space — Rijeka, Hrvatska

WebSite: http://www.delta-5.org

ID:284938

Keywords:

run,artist,DELTA,Hrvatska

Description:


artist run space — rijeka

Novosti

O nama

Udruga Delta 5 okuplja umjetnice i umjetnike na lokaciji bivšeg industrijskog kompleksa u Rijeci.Prostor Delta 5 podijeljen je na nekoliko ateljea/studija te jednu projektnu prostoriju koja služi za zajedničke prezentacijske, produkcijske i društvene namjene članova i suradnika udruge.Umjetnice i umjetnici okupljeni u prostorima Delta 5, udruženi su oko produkcije i promocije suvremene umjetnosti, dizajna, njihove kritike i recepcije u javnosti.

Članovi i članice

Milijana Babić

Milijana Babić je vizualna umjetnica čiji rad često zalazi u polje live art-a, te se razvija u pravcu kontekstualno specifičnih dugotrajnih javnih akcija. Polazišna točka njenog rada je vlastita pozicija žene i umjetnice, koju propituje u svom neposrednom okruženju. Živi i radi u Rijeci.
babicmilijana.wixsite.com/milijana-babic

Tomislav Brajnović

'Umjetnik je vojnik u zrelom žitu' je kratki statement o mojoj umjetničkoj misiji. U fantastičnom, ali opasnom svijetu borim se za redefiniciju pojmova, povijesti i povijesti umjetnosti. Značenje, duhovne i etičke vrijednosti pretpostavljam onim formalnim, materijalnim, arheološkim, povijesnim, konvencionalnim, tzv. 'umjetničkim'. S te pozicije propitujem običaje, tradicije, nasljeđe, zadatosti. Takav stav podrazumijeva kritiku i propitivanje vlastite pozicije.
brajnovic.com

Igor Eškinja

Igor Eškinja konstruira svoje arhitekture percepcije kao ansamble skromnosti i elegancije. Umjetnik “izvodi” objekte i situacije, obuhvačajući ih u njihovoj intimnoj i tihoj tranziciji iz dvo-dimenzionalne u tro-dimenzionalnu formalnu pojqvu. Koristeći jednostavne, jeftine materijale, poput samoljepljive trake ili električnih kabela te ih razlažući s ekstremnom preciznošću i matematičkom točnošću unutar striktnih prostornih parametara, Eškinja definira drugu kvalitetu koja seže dalje od fizičkih aspekata i ulazi u registre imaginarnog i van-perceptivnog.
igoreskinja.com

Fokus Grupa

Fokus Grupa je umjetnički kolektiv baziran u Rijeci i Zagrebu. Njihova umjetnička praksa je suradnička i interdisciplinarna, a proteže se kroz umjetnost, dizajn i kuriranje. Njihove umjetničke strategije uzimaju politički oblik bez da postaju reprezentativna forma ‘političke umjetnosti’. Mediji u kojima rade su film i instalacija, radovi na papiru i publikacije, diskusije, radionice, tekstovi…
fokusgrupa.net

Ana Labudović

Grafička dizajnerica, nakon završene Škole novih medija u Švedskoj djeluje kroz više disciplina pretežno za nezavisnu kulturu i civilno društvo. Očuvanjem i promocijom baštine umjetnika Branka Vlahovića bavi se od 2010. Fascinirana je odnosom prema tehnologiji te s mrežama, privatnošću, (pri)rodom i društvom.
analabudovic.com

Nadija Mustapić

Prostornim video/audio instalacijama koje inzistiraju na fenomenloškom iskustvu djela, Mustapić istražuje višedimenzionalne odnose prostora i njegove reprezentacije, subjektivnosti, kontingentosti, političnosti. Ne-linearnim narativom bavi se specifičnim mjestima ili sugestivnim prostorima koji komuniciraju stanja nesigurnosti ili značenja ‘zaglavljena’ između prošlosti i sadašnjosti. Prostor je veza s općim i specifičnim značenjima nekog vremena, ali i mjesto susreta (gledateljevog) tijela s (pokretnim) slikama koje tvore prostor ‘razlučenih’ značenja.
nadijamustapic.com

Toni Meštrović

Meštrović djeluje u formi video i zvučnih instalacija tematski se baveći kulturnim nasljeđem, identitetima i transformacijama koji su zahvatili Dalmaciju od vremena tranzicije. Rastače ih na osoban način, kroz osobne percepcije mora i otoka na kojem je odrastao. Neke od njegovih kontinuiranih preokupacija su asimilacija linearnog i cikličnog vremena, dokidanje naracije na koju smo naviknuli te tema promjene, u širokom rasponu, od bilježenja isparavanja vode, do komentara društvenog ili kulturnog konteksta.
macaknara.hr

MFK&AT

Marino Krstačić-Furić (1984.) i Ana Tomić (1981.) diplomirali su na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Zadnjih nekoliko godina rade kao freelance grafički dizajneri na različitim projektima u području kulture. Interesi im obuhvaćaju grafički i produkt dizajn, ilustraciju, instalaciju, grafiku, fotografiju, itd.
mkfandat.tumblr.com

Nika Rukavina

Nika Rukavina rođena je u Rijeci 1980. Diplomirala je kiparstvo na Accademia di Belle Arti u Veneciji. Članica HZSU-a i HDLU-a Rijeka. Bavi se aktualnim problemom društvene netolerancije, diskriminacije, utjecajem represivnog sustava i okoline na pojedince koji ne prihvaćaju nametnute društvene konsenzuse.
nikarukavina.wordpress.com

Kontakti & lokacija

Udruga Delta 5
Članica platforme udruga — Molekula

Delta 5
51000 Rijeka
Bivša tvornica Ivex (bivša lokacija Molekule)

Kako doći do nas pomoću vozila?

info@delta-5.org

Delta 5 @ Facebook

TAGS:run artist DELTA Hrvatska

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Sally Jordan - American Artist

   Home | New Work | Portraits | Landscapes | Galleries | Exhibitions | Aquisitions & Awards | About the Artist | Contact

FLIP LAB Österreich komm auf ei

  Zum Inhalt springen KOMM AUF
EINEN SPRUNG VORBEIFLIP LAB SCHWECHATFLIP LAB WIEN MILLENNIUM CITYFLIP LAB GRAZ CENTER WESTFLIP LAB INNSBRUCKFLIP LAB Z

Home - Rising Artists Music Blog

   HomeBlogLit Music VibesStoreAboutContactSubmit Your Music MenuHomeBlogLit Music VibesStoreAboutContactSubmit Your MusicREAL TO YOUOXMUSIC GEMS &#8

infoklick.ch - Kinder und Jugend

  Information&#124;Förderung&#124;Politik
Schweiz&#124;Mittelland&#124;Nordwestschweiz&#124;Ostschweiz&#124;Projektstelle Zürich&#124;Zentralschweiz&#

B90/DIE GRÜNEN Charlottenburg-W

  zum inhalt Links BVV-FraktionLandesverbandBundesverband gruene.deAbgeordnetenhausBundestagsfra

Valérie Le Pavec • Direction a

  

Tom Fruechtl, Tom Früchtl: Berl

  Tom Früchtlpaintingspainting objectsin situexhibitions viewstextsc.v.Newscontactenglish | deutsch© Tom Früchtl 2022 | site made with KYM

The Shore Line Trolley Museum &#

  Skip to contentThe oldest continuously running suburban trolley line in the USA - A National Historic DistrictPrimary Navigation MenuMenuAbo

beevinyl. short run vinyl record

  choose your recordfaqsound samplesshipping coststestimonialsorder here!e-mailvinyl recording service. one-offs and short runs - from 1 pc. worldwide s

Aufbereitung von Spänen und Sch

  Deutsch | English StartseiteUnternehmenÜber unsAktuellesKarriereHistorieZertifizierungenProdukteÜbersicht ProdukteAnlagenÜbersicht AnlagenKomplett

ads

Hot Websites