STIP-keurmerk. Alleen verantwoord geproduceerd hout | STIP

Web Name: STIP-keurmerk. Alleen verantwoord geproduceerd hout | STIP

WebSite: http://www.stip.org

ID:261085

Keywords:

Alleen,keurmerk,STIP,hout

Description:


Alleen verantwoord geproduceerd hout**Hout dat voldoet aan categorie A bewijs (certificatiesystemen) van de Dutch Procurement Criteria for Timber ten aanzien van verantwoord bosbeheer en de handelsketen. De criteria zijn te vinden op www.tpac.smk.nl, onder “Documents”. Het hout is geaccepteerd door de “State secretary for the Dutch Procurement Policy”. Het gaat hierbij om aantoonbaar verantwoord geproduceerd hout, claims als FSC 100%, FSC Mix Credit, FSC Mix ≥70% en ≥ 70% PEFC gecertifceerd zijn toegestaan, de claims “FSC ® Controlled Wood”, PEFC Controlled Sources of Keurhout legaal zijn derhalve uitgesloten van deze regeling. Aangezien een STIP bedrijf meerdere toegelaten systemen mag mengen met diverse claims geldt voor STIP de laagst gehanteerde claim; 70%..

Geen enkel ander keurmerk eist wat STIP garandeert: een STIP-bedrijf koopt uitsluitend verantwoord geproduceerd hout en verkoopt dat dus ook.

Steun het STIP-bos

Om onze woorden kracht bij te zetten laten we met de realisatie van het, door Staatsbosbeheer duurzaam beheerde, STIP-bos zien dat STIP het gebruik van verantwoord geproduceerd hout serieus neemt.

Steun het STIP-bos

6.5 miljoen

Zoveel hectare verdwijnt er per jaar aan natuurlijk bos, bijvoorbeeld in het Amazonegebied, Congo en Borneo. Vaak om ruimte te maken voor landbouw of om van dat bijzondere hout een overkapping te maken.

Inzetten op verantwoord bosbeheer

Wat men vaak niet beseft is dat een bos juist meer waard is als het blijft bestaan. Die bossen herbergen namelijk een enorme biodiversiteit aan planten en dieren, zijn een thuis voor inheemse bevolkingen en hebben een sleutelrol in de strijd tegen klimaatverandering en het gezond houden van de planeet. Juist díe bossen moeten we behouden.

Om toch nog te kunnen blijven genieten van hout, zowel als (bouw)materiaal als in de natuur, ligt de oplossing in verantwoord bosbeheer.

Lees meer

Met beleid kappen

Doordat er bij verantwoord bosbeheer niet alleen met beleid gekapt wordt, maar ook structureel hergroei kan plaatsvinden, blijft een bos op duurzame wijze in stand.

Hernieuwbare grondstof

Hout blijft op deze manier een zichzelf hernieuwende grondstof, essentieel voor een circulaire economie.

Economische waarde

Door deze houtkap met beleid hebben duurzaam beheerde bossen een enorme economische waarde, nu en in de toekomst. Ze waarborgen voldoende aanvoer van kwalitatief goed hout, op een toekomstbestendige manier.

Hoe helpt STIP hierbij?

Aan de buitenkant kun je niet zien welk hout ‘goed’ is: hout lijkt gewoonweg op hout. Dus je moet vertrouwen op het certificaat van een bedrijf om verantwoord geproduceerd hout geleverd te krijgen. Alleen STIP-certificatie eist het commitment van het bedrijf om alleen verantwoord geproduceerd hout te kopen en dus te verkopen. Alleen bij een STIP-bedrijf weet je dus dat het hele assortiment bestaat uit verantwoord geproduceerd hout. Alleen klanten van een STIP-bedrijf hebben dan ook  geen eigen verantwoordelijkheid om te checken of ze wel hebben gekregen wat ze verwachten te kopen.

STIP-gecertificeerde bedrijven bewijzen met het certificaat niet alleen dat ze in staat zijn “goed” hout te KUNNEN leveren maar dat ze het ALTIJD leveren, ongeacht de klantvraag, uit overtuiging.

Lees meer

Voordelen van STIP

STIP is voor zowel klant als leverancier duidelijk. Minder administratieve en logistieke verplichtingen, meer zekerheid en transparantie. En dat is nog niet alles!

Ontdek meer voordelen

Bekijk certificaathouders

Met ons keurmerk eisen we dat een STIP-bedrijf alleen verantwoord geproduceerd hout inkoopt en verkoopt. Benieuwd welke bedrijven al STIP-gecertificeerd zijn? Bekijk onze actuele database.

Vind een certificaathouder

Word een STIP-bedrijf

Klaar voor de toekomst? Meld je aan als STIP-bedrijf, dan wordt er samen met de certificerende partij een efficiënte route richting certificatie uitgestippeld.

Meld je aan

Kun jij het zien? Hier wel.

Bekijk de campagne

Blogberichten

Goed nieuws voor STIP!

Afgelopen vrijdag kregen we het bericht dat ‘de staatssecretaris heeft ingestemd met het advies van TPAC om STIP te accepteren voor het Rijksinkoopbeleid hout’. Een heuglijke dag!

Lees meer

TPAC-commissie; ”STIP voldoet aan eisen Rijksinkoopbeleid”.

 ‘Alles overziende is TPAC tot de conclusie gekomen dat STIP voldoet aan de eisen van het Rijksinkoopbeleid.’ Dat schrijft de TPAC-commissie in haar advies aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (brief van 21 januari jl.). Goed nieuws voor houtbedrijven die met passie en overtuiging uitsluitend verantwoord geproduceerd hout verkopen: STIP-bedrijven!

Lees meer

STIP Tour vertelt kids het verhaal van hout

Scholieren maken kennis met bosbeheer en houtverwerking. Ze krijgen bosbouwles en gaan het woud in. Maar ze bezoeken ook een echte timmerfabriek – en leren houtbewerking. Hoe leuk is dat? De try-out van de STIP Tour ‘Het verhaal van Hout’ biedt kinderen van OBS Dijkerhoek (Holten) in één dag een superspannende kennismaking met het duurzame materiaal hout: van bron naar bestemming. En van bos tot eindproduct.

Lees meer
STIP = Alleen verantwoord geproduceerd hout STIP = Goedkoper, bespaar op certificering STIP = FSC en/of PEFC inkopen en gemixt verkopen mét certificaat STIP = Geen separate administratie en opslag meer nodig

Contactgegevens

Postadres

Postbus 497
6700 AL Wageningen

Bezoekadres

Nieuwe Kanaal 9E
6709 PA Wageningen

0317 - 467 366
info@stip.org

© 2022 STIP

Menu sluiten

TAGS:Alleen keurmerk STIP hout

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
"www.maartenvdvoorthout.nl"

  

QWAN - Quality Without a Name

   Consulting Training Blog Clients Partners Team Contact Home We Are QWAN W

Song Without Borders/The Great S

   HomeOverviewProgramsOverviewONLINE: SongLife TrainingONLINE: The HonoringONLINE: SongPortraitsONLINE: Private SessionsS

All who wish can download Porn M

  Sort byShowy Nude Russian Post - Male 1080p24/07/2022 07:50Gay Solo VideosAdmins0Camp Without a saddle Boys pt.2 - SayUncle24/07/2022 07:40Gay Full-Le

Milf zoekt man, Alleenstaande Mo

  Home Bookmark Aanmelden Milf Cams Kaluw (35 )

Vrouw zoekt Man
Provincie: Limburg

Over Kaluw:

Nieuwe ramen plaatsen: pvc ramen

  

Houten bijgebouwen & houtskeletb

  

Certificatie Inspectie Opleidin

   Sla menu over Keurmerkinstituut

Stipendienplattform des Landes N

  

START-Stiftung &#8211; Ein Stipe

  NEWSLETTER NEWSLETTERHomeStipendiumÜber das StipendiumBewerbungFragen&#038;AntwortenWirkungAlumniStiftungNewsTeamWerteGovernanceTransparenzFreie

ads

Hot Websites