Bagaimana Rolex Merevolusikan Jam Tangan Kalis Air?

Kami tahu bahawa Rolex bukan sahaja mencipta jam tangan kalis air, apabila koleksi dan reputasinya berkembang, pembuat jam tangan Swiss yang ikonik itu terus merevolusikan konsep itu. Walau bagaimanapun, untuk memahami cara Rolex merevolusikan jam tangan kalis air, anda perlu mengetahui cara ia dicipta pada mulanya.
Replika asal Rolex Oyster didatangkan dalam model 28mm dan 32mm dengan sarung berbentuk oktagon atau kusyen, kedua-duanya mengambil inspirasi daripada pergerakan Art Deco pada masa itu. Bezelnya juga sangat cantik, menampilkan motif seruling dan tepi syiling. Pada mulanya, seruling tidak ada kaitan dengan estetika dan berfungsi semata-mata, kerana ia membenarkan pembuat jam tangan mencengkam bezel dan mengetatkannya pada bekas di tengah.
Rolex menubuhkan reputasinya sebagai inovator selepas Mercedes Gleitze membuktikan kuasa kes Oyster kepada dunia. Memanfaatkan kejayaan dan populariti sarung Oyster, Rolex akhirnya menggunakan teknologi itu pada hampir semua koleksi jam tangannya, daripada model Datejust klasik kepada model sukan seperti GMT-Master, yang kesemuanya menawarkan rintangan air cemerlang yang sama.
Langkah ini menunjukkan komitmen Rolex untuk membuat jam tangan berkualiti tinggi dan tahan lama dan menetapkan standard baharu dalam pembuatan jam tangan, komitmen untuk membuat jam tangan replika yang, tidak kira betapa hebat dan cantiknya, boleh berprestasi dalam persekitaran yang paling teruk. Ia mengubah dunia pembuatan jam tangan selama-lamanya, membantu Rolex kekal di hadapan dalam industri yang sangat kompetitif.
Rolex menolak sempadan pembuatan jam dengan menguji dan membina jam tangan selam menggunakan rintangan air terkemuka industri bagi bekas Oysternya. Terkenal, Rolex mengatur prototaip jam tangan laut dalam tertentu untuk digantung di tepi Trieste, atau “Boat of the Deep,” untuk menyelam 11,000 meter di lautan.
Selepas kejayaan itu, Rolex meneruskan penerokaan laut dalamnya, mengembangkan inovasi teknologinya dengan menghantar satu lagi prototaip ke bahagian bawah Palung Marianas bersama James Cameron, dan kemudian memperkenalkan beberapa teknologi dalam Rolex Deepsea Wing palsu, dengan penarafan kedalaman yang mengagumkan sebanyak 3,900 meter. Apa yang menjadikan jam tangan ini amat menarik perhatian ialah Rolex telah mencipta pembinaan sarung baharu untuk Penghuni Laut Dalam yang membolehkannya menahan tekanan luar biasa dasar laut. Dipanggil sistem Ringlock, ia menyokong kristal dan caseback pada cincin dalam ultra-keras, reka bentuk yang sangat canggih yang memungkinkan sarung Oyster kalis air asli Rolex.

Dikirimkan pada Kategori Rolex

Panduan Rujukan Ultimate Explorer 1016 Vintage

Rolex 1016 Explorer ialah rujukan kegemaran dalam kalangan pengumpul jam tangan Rolex vintaj, yang hanya menampilkan fungsi masa ringkas dalam bekas keluli tahan karat yang kukuh. Tanpa sikap mencolok beberapa jam tangan sukan Rolex yang lain, Explorer 1016 mungkin telah diletakkan sebagai jam tangan mendaki gunung. Namun, hari ini ia juga merupakan jam tangan Rolex setiap hari yang hebat.
Rolex melancarkan ref. Enam ribu enam ratus sepuluh pada akhir 1950-an Dikeluarkan pada akhir 1950-an, ref. Enam ribu enam ratus sepuluh memperkenalkan pergerakan 1030 baharu kepada barisan Explorer. Ia jauh lebih langsing daripada pergerakan Explorer sebelumnya, membolehkan sarung itu menampilkan sarung belakang yang lebih rata. Ini menandakan berakhirnya era Bubbleback untuk Explorer. Walau bagaimanapun, ia tidak bertahan lama dalam pengeluaran kerana Rolex cepat menambah baik teknik pembuatan jamnya.
Untuk jam tangan vintaj yang telah dikeluarkan selagi Explorer 1016, bukan sesuatu yang luar biasa untuk mempunyai variasi lain pada namanya. Pada masa yang sama, jam tangan vintaj Rolex yang digemari ini berpaut pada pelan tindakan Explorer yang menjadikan koleksi itu legenda. Mari kita lihat dengan lebih dekat ciri-ciri Rujukan 1016 dan banyak variasinya.
Apabila Explorer 1016 diperkenalkan, ia mengekalkan pembinaan keluli dan reka bentuk dail serupa model terdahulu. Ia menampilkan bekas keluli yang sama dengan ref Datejust. 1603, berukuran 36 mm. Sudah tentu, ia juga menerima beberapa peningkatan untuk menjadikannya lebih sesuai untuk mendaki gunung, seperti kristal akrilik yang lebih tebal dan pelincir khas untuk melindungi jam tangan pada suhu yang lebih rendah. Ia juga mempunyai rintangan air yang lebih baik kepada 100 meter/330 kaki, dua kali ganda ref pendahulunya. 6610. 6610.
Ruj. 1016 tidak mempunyai pelindung mahkota dan diapit oleh lugs langsing. Mahkota itu mempunyai mahkota bergaris bawah tandatangan Rolex, menunjukkan bahawa ia menggunakan sistem kalis air Twinlock dengan dua gasket getah. Melindungi muka Explorer 1016 ialah kristal akrilik berkubah gaya vintaj. Walau bagaimanapun, dalam pasaran hari ini, adalah perkara biasa untuk mencari penggantian kristal akrilik yang rata dan bukannya berkubah.
Untuk sebahagian besar, Explorer 1016 mengekalkan reka letak dail ikonik dengan angka Arab 3/6/9 bersaiz besar disandingkan dengan penanda jam kayu dan segi tiga terbalik pada waktu tengah hari. Dail ialah apa yang membezakan Explorer daripada jam tangan replika Rolex yang lain. Malah jam tangan Explorer hari ini pada dasarnya mempunyai reka bentuk dail yang sama. Memandangkan jam tangan ini dipasarkan sebagai teman kepada Explorer, Rolex perlu memastikan dail itu sangat mudah dibaca – di situlah nombor bersaiz besar dan tangan gaya Mercedes yang luas.
Seperti semua jam tangan Rolex yang dibuat pada era yang sama, Explorer 1016 menggunakan radium dan tritium untuk menerangi. Anda boleh membezakan antara dail ini kerana dail unsur radium diukir dengan “SWISS” di bahagian bawah, manakala dail yang dihiasi dengan tritium ditandakan dengan perbezaan “T-SWISS-T” atau “SWISS T<25”. Selain itu, terdapat dua jenis tangan yang berbeza sepanjang proses pengeluaran, rata dan melengkung. 1016 juga mempunyai dua jenis jarum yang berbeza, sama ada rata atau melengkung.

Dikirimkan pada Kategori Rolex

2022 Rolex Polar Explorer II Terbaik

Menggabungkan bekas keluli dengan bezel 24 jam berukir dan dail dengan dua jarum jam berbeza, Rolex Explorer II mewakili salah satu model paling berorientasikan alatan jenama itu. Replika Rolex mengeluarkan model Explorer II yang pertama pada tahun 1971 khusus untuk gua. Ia direka bentuk untuk membolehkan gua membezakan antara siang dan malam apabila menghabiskan masa yang lama di dalam gua yang gelap, terima kasih kepada anak panah oren yang menunjuk ke bezel 24 jam tetap. Walau bagaimanapun, Rolex mengemas kini Explorer II pada pertengahan 1980-an untuk memasukkan bukan sahaja jarum jam yang berasingan tetapi juga pilihan dail putih. Jadi, apa yang akan datang untuk tahun baru?
Versi vintaj dan kontemporari Explorer II dengan dail putih sering dirujuk sebagai Rolex Polar Explorer. Manakala rujukan Explorer II asal. 1655 hanya ditawarkan dengan dail hitam, semua model berikutnya menawarkan pilihan dail hitam atau putih. Walaupun ia diabaikan selama bertahun-tahun, dail putih Rolex Explorer II telah semakin popular sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan kini sama popular dengan reka bentuk ikonik Rolex lain seperti Pepsi GMT dan Black Submariner.
Sebagai tambahan kepada pengeluaran pendeknya, rujukan Rolex Explorer II. 16550 Polar mempunyai beberapa butiran lain yang akan menarik minat pengumpul replika Rolex vintaj. Mula-mula, tidak seperti dail Polar terkemudian dengan penanda jam hitam mengelilinginya, dail Polar Explorer II yang terawal telah menggilap keliling emas putih. Selain itu, sementara rujukan Rolex Explorer II. 16550 Polaris pada asalnya dilengkapi dengan dail putih yang segar, ia bertukar warna gading berkrim kerana kecacatan cat.
Bagi mata yang tidak terlatih, peralihan warna ini daripada putih kutub kepada gading berkrim adalah kecacatan yang jelas; walau bagaimanapun, jenis anomali inilah yang ingin dikejar oleh pengumpul Rolex palsu vintaj. Di samping itu, rujukan Explorer II. 16550 boleh menjadi contoh yang sesuai bagi dail “trek” yang boleh dikumpulkan, kerana dua “C” dalam “Chronometer” dan “Disahkan” adalah sama. Akhirnya, beberapa rujukan Explorer II. Jam tangan 16550 juga mempunyai bezel “fon lemak” asal yang sukar ditemui, yang menampilkan nombor yang lebih tebal pada skala 24 jam.
Memandangkan Rolex menghasilkan ref Explorer II. 16570 selama lebih 20 tahun, jam tangan ini telah melalui beberapa kemas kini sepanjang sejarahnya. Perlu diingat bahawa pengeluaran Ref. 16570 bertindih dengan peralihan daripada sarung berlubang kepada sarung tidak berlubang, jadi anda akan menemui dua gaya sarung Polar Explorer II 16570. Selain itu, Rolex mula memperkenalkan ukiran “ROLEX” pada jam tangan replika pada pertengahan tahun 2000-an sebagai langkah anti-pemalsuan, jadi anda akan menemui ciri ini dalam kebanyakan contoh kemudian.

Dikirimkan pada Kategori Rolex

Rolex Submariner 14060 Keluli Tahan Karat Kegemaran Anda

Rolex akhirnya memutuskan untuk menggantikan ref Submariner yang telah lama digunakan. 5513 pada tahun 1990, model yang telah digunakan sejak 1962, melahirkan MilSub dan berfungsi sebagai tempat uji untuk injap bolong helium yang kemudiannya menemui kediaman tetap di Sea-Dweller. Model yang menggantikannya, Ruj Submariner. 14060, secara umumnya dilihat sebagai jambatan antara dahulu dan sekarang, dan jam tangan Rolex Submariner replika klasik terakhir.
Seperti setiap Kapal Selam yang digemari oleh para pemurni, ref. 14060 ialah model tanpa tarikh. Fungsi tarikh diperkenalkan pada Ruj. 1680, dan dilancarkan pada tahun 1967. Pengenalan fungsi tarikh pada Ruj. 1680, yang diperkenalkan pada tahun 1967, merupakan kejutan besar untuk peminat jam tangan, bukan kerana kerumitan itu sendiri, tetapi kerana pemasukan kaca pembesar Rolex’s Cyclops pada tetingkap tarikh pada pukul tiga. Terdapat beberapa kebenaran pada hujah bahawa penambahan baharu ini memusnahkan simetri dail dan mengurangkan kebolehbacaannya pada pandangan pertama.
Di tempat lain, sisipan bezel adalah aluminium, masih sangat kuat tetapi terdedah kepada pudar apabila terdedah kepada air laut atau sinaran UV, memberikan penampilan unik pada setiap jam tangan tertentu. Sarung itu ialah contoh terakhir sebelum sarung super, mengekalkan profil yang tipis dan menyapu berbanding model yang lebih mantap dalam katalog hari ini. Selain itu, sebagai ceri tambahan di atas, Reference 14060 ialah model terakhir dengan lubang lug, dan tiada apa-apa seperti bekas dengan lubang lug untuk membuat hati pengumpul menyanyi. Ini bermakna sangat mudah untuk menggantikan tali tiram berongga asal dengan tali getah, atau pun tali NATO, sekali gus memberikan jam tangan penampilan yang sangat istimewa.
Manakala Cal. 3000 sememangnya merupakan pergerakan yang lebih moden berbanding sebelum ini, ia tidak mempunyai beberapa ciri yang patut disertakan oleh pergerakan dalaman replika Rolex yang lain. Peninggalan yang paling jelas ialah overcoil Breguet, manakala Rolex telah memilih spring imbangan rata. Seperti biasa dalam jam tangan mekanikal mewah selama lebih 200 tahun, overcoil memastikan ketepatan yang lebih tinggi dengan memberikan ketegangan yang lebih berterusan pada belitan. Memandangkan rujukan 14060 diletakkan sebagai model Submariner termurah, ketiadaan overcoil Breguet berkemungkinan semata-mata untuk mengekalkan harga yang rendah.

Dikirimkan pada Kategori Rolex

Batman Rolex GMT Master II Biru & Hitam “Batman”

Mungkin jam tangan Batman yang paling mahal dan terkenal ialah Rolex “Batman”. Sudah tentu, kita tidak bercakap tentang sebarang jam tangan yang dipakai pada pergelangan tangan Bruce Wayne. Sebaliknya, replika Rolex GMT-Master II 126710BLNR (model 2021 baharu) dan 116710BLNR (model vintaj 2013) dengan bezel hitam dan biru adalah satu lagi jam tangan mereka yang mendapat jolokan superhero. Mari kita lihat bagaimana dan sebab jam tangan Rolex ini dikaitkan dengan Dark Knight.
Siapa yang memakai Rolex Batman?
Selebriti seperti penyanyi John Mayer, pelakon Rob Lowe (Parks and Recreation) dan Steve Carell (The Office), personaliti dan atlet terkenal seperti juara tenis Roger Federer, serta Kasper Schmeichel (penjaga gol Leicester City) dan Karim Benzema (Real Madrid penyerang), Christian Benteke (pemain bola sepak profesional Belgium) dan ramai lagi bintang Sukan.
Jam Tangan Rolex Batman
Pertama sekali, mari kita mulakan dengan apakah perbezaan antara siri Rolex GMT lama dan siri Rolex GMT-Master 2 baharu? Pertama sekali, Rolex memutuskan untuk menjual jam tangan replika terbaik mereka dengan lebih banyak sisipan bezel seramik mengeras “Cerachrom” baharu mereka yang dipatenkan, yang sangat tahan terhadap calar dan tidak akan pudar akibat pendedahan kepada sinaran UV. Dengan cara ini, Rolex terpaksa mencabar dirinya untuk mencari cara untuk menggabungkan dua warna dengan bahan seramik. Apabila bezel dibuat dengan logam, ini bukan masalah besar, tetapi melakukan perkara yang sama dengan bahan seramik memerlukan pemikiran kreatif yang serius. Perkara yang baik ialah Rolex tidak pernah dituduh sebagai tidak kreatif dalam kaedah pembuatannya. Mereka sebenarnya menulis buku tentang inovasi.
Satu lagi perbezaan antara dua jam tangan replika sukan lilitan sendiri ini ialah gelang Oyster, yang digunakan pada model sebelumnya, 116710BLNR. Pada tahun 2019, dengan keluaran jam tangan generasi baharu, rujukan 126710, gelang Oyster mula-mula digantikan dengan gelang Jubilee pada model yang lebih baharu, rujukan 126710BLNR, sehingga 2021, apabila mereka membawa gelang Oyster asli telah diperkenalkan semula kepada Oyster 126710 yang lebih baharu BATMAN.
Harga Rolex Batman telah melambung tinggi sejak beberapa tahun kebelakangan ini, hampir mustahil untuk mendapatkannya di MSRP di mana-mana sahaja, dan ia tidak kelihatan seperti ia akan turun dalam masa terdekat. Jadi sekarang mungkin masa yang baik untuk menjualnya. BLNR ialah salah satu jam tangan istimewa yang jika anda membelinya beberapa tahun lalu dan tidak pernah memakainya, anda akan membayar beberapa ribu dolar lebih daripada yang anda bayar pada asalnya. Dengan turun naik baru-baru ini dalam harga Rolex palsu, sukar untuk mengatakan bahawa ia akan turun dalam harga pada masa hadapan, jadi jika anda membeli satu, anda mungkin akan membayar sekurang-kurangnya harga senarai penuh.
BLNR Rolex 116710 bukanlah bezel dua tona Rolex yang pertama. Siri Rolex GMT sentiasa mempunyai jam tangan dengan bezel dua tona …… Lama sebelum pengenalan Rolex GMT Batman. Ia adalah tradisi yang telah berlangsung selama lebih 50 tahun. Daripada bezel “Pepsi” berwarna merah dan biru mereka (jika difikirkan, dengan warna itu, lebih menarik untuk memanggilnya “Superman”) kepada bezel “Coke” merah dan hitam mereka (Daredevil atau Deadpool?). Bezel dua warna Rolex sentiasa mendapat nama panggilan yang menarik dalam satu atau lain cara. Kini kami mempunyai satu lagi kombinasi warna bezel dua tona biru dan hitam, digelar “Batman” atau “Malam Gelap”. Sesetengah orang memanggilnya “Bruiser” kerana warna hitam dan biru diraja. Kenapa Batman? Nah, hitam dan biru ialah beberapa kombinasi warna yang paling biasa dalam komik dan rancangan Batman klasik, dan …… Ia sememangnya menarik!

Dikirimkan pada Kategori Rolex

Rolex Oyster Perpetual 39mm VS Rolex Datejust 41mm

Kami telah menulis perbandingan yang sangat terperinci tetapi tepat bagi replika Rolex Datejust 41mm dan Rolex Datejust II. Kedua-dua siri mempunyai jam tangan yang hebat, tetapi terdapat beberapa perbezaan yang jelas yang boleh anda baca pada masa lain dalam artikel itu. Walau bagaimanapun, hari ini, kami akan menyemak salah satu model dalam koleksi Rolex Datejust 41mm dan membandingkannya dengan Oyster Perpetual 39mm untuk memberikan anda maklumat penting yang anda perlukan untuk melihat mana yang terbaik untuk anda. Mari kita mulakan segera, boleh?
Daripada lebih daripada sembilan puluh model Rolex Datejust 41mm yang tersedia, model bernombor 126300 Black Index Oyster mungkin merupakan salah satu yang paling popular kerana beberapa sebab. Kami akan membandingkannya dengan Rolex Oyster Perpetual 39mm 114300 Black Oyster yang kelihatan sangat serupa.
Pertama sekali, inilah yang kebanyakan orang panggil jam tangan replika Rolex peringkat permulaan yang sangat baik, dan mereka membentuk dua daripada sepuluh model keluli tahan karat paling berpatutan Rolex untuk lelaki. Kedua-duanya mempunyai dail sunburst hitam, dan mengikut reka bentuk, ia adalah model konservatif yang boleh dipakai semasa berpakaian dan untuk kegunaan kasual.
Mengapa ia dipanggil Oyster Perpetual Motion? Sarung Oyster yang dipatenkan telah menjadi sebahagian daripada sejarah Rolex sejak tahun 1926 apabila pengedap baharu disediakan dengan menskrukan bezel, belakang sarung dan mahkota penggulungan ke sarung tengah jam tangan. Nama Perpetual disebabkan oleh belitan automatik yang berlaku dengan pergerakan pergelangan tangan si pemakai. Tenaga kinetik pergerakan pergelangan tangan memutar pemutar dalam pergerakan jam tangan, dengan itu mengisi semula rizab kuasa. Ini seterusnya menjadikan jam tangan berjalan dengan cara yang kekal. Oleh itu perkataan kekal.

Dikirimkan pada Kategori jam tangan

Rolex Black Bay GMT

Black Bay GMT memudahkan anda menetapkan waktu tempatan baharu apabila anda mengembara. Apa yang anda perlu lakukan ialah tarik semula mahkota ke kedudukan tengah dan pusingkannya. Jarum jam utama bergerak ke hadapan atau ke belakang dalam kenaikan setiap jam sementara pergerakan terus berjalan. tangan 24 jam mengekalkan masa rumah atau menetapkan zon masa kedua. Apabila anda pulang ke rumah selepas perjalanan, anda hanya menetapkan semula jarum jam utama ke hadapan atau ke belakang.
Mahkota knurled besar diadaptasi daripada rakan sejawatnya dalam jam tangan selam TUDOR pertama dengan kalis air 200 meter, menjadikannya sangat mudah untuk dikendalikan. Mahkota itu diskrukan ke dalam tiub panjang, tetapi ia boleh ditarik balik dengan lancar, diklik dengan pasti pada tempatnya, dan dimasukkan semula dengan selamat dengan mengatasi rintangan spring yang sedikit tetapi ketara.
Malangnya, tersembunyi di sebalik sarung belakang legap yang besar, MT5652 berkaliber buatan Tudor mempunyai rizab kuasa 70 jam dan mengekalkan masa pada nilai kadar yang sangat baik.
Motif bunga ros pada mahkota mengimbas kembali logo TUDOR asal. Jenama ini telah menggunakan perisai heraldik pada dailnya sejak tahun 1969. Perisai ini juga digunakan pada dail jam tangan ujian kami, yang diinspirasikan oleh jam tangan menyelam yang dibuat oleh TUDOR pada tahun 1950-an.
Appliques jam yang menarik perhatian – lapan bulatan, dua segi empat tepat dan segi tiga – menonjol dengan latar belakang hitam matte pada dail. Bersama-sama dengan tangan “snowflake” yang dipenuhi dengan bahan bercahaya, appliques ini memberikan kontras yang kuat pada waktu siang dan kilauan terang pada waktu malam untuk kebolehbacaan optimum sepanjang masa.
Tangan kepingan salji adalah ciri reka bentuk yang jelas bagi jam tangan replika TUDOR, yang pertama kali muncul pada tahun 1969. Walaupun ia boleh ditemui tiga kali pada dail, terdapat sedikit kemungkinan kekeliruan. Kepingan salji yang sangat besar dan berciri pada jarum jam mendominasi dail; kepingan salji kedua dalam gerakan berterusan pada tangan kedua; kepingan salji ketiga bergerak perlahan di hujung jarum 24 jam merah.
Bezel dail berputar di kedua-dua arah dan mempunyai tatahan aluminium dua tona dalam warna biru laut matte dan merah Bordeaux. Tatahan ini sesuai dengan gaya jam tangan dan tipikal model Black Bay, begitu juga dengan knurling halus pada sisi bezel, yang beralih kepada bekas keluli tahan karat 41 mm yang boleh menahan tekanan sehingga 20 bar. Walaupun jam tangan ini boleh turun ke 200 meter di bawah permukaan, ia masih bukan jam tangan menyelam sepenuhnya, walaupun ia menawarkan banyak ciri yang sama, termasuk pengapit lipat sebelah dengan mekanisme lanjutan dan tangkapan keselamatan.
Dipaparkan pada waktu malam, jarum 24 jam menunjukkan masa di zon kedua; bezel berada dalam kedudukan permulaan asasnya.
Gabungan kacak bezel dan sarung dilengkapkan dengan tali terpaku, yang, seperti banyak butiran lain pada Black Bay GMT, mengingatkan jam tangan palsu Tudor dari tahun 1950-an dan 1960-an. Tali pada model ini terkenal dengan kepala rivet yang boleh dilihat dan susunan langkah yang menyambungkan pelbagai komponen. tali keluli pada Black Bay GMT adalah 22 mm lebar pada titik lampiran pada sarung, tirus kepada 18 mm pada kancing.
Hari ini, bahagian besar tali dibuat menggunakan teknik pembuatan moden. Tali lain disamak kepada kulit coklat, dipanggil Terra di Siena, dan juga boleh didapati dalam fabrik tekstil. Tali tekstil dibuat di Perancis oleh syarikat milik keluarga dengan sejarah 150 tahun teknik tenunan jacquard tradisional.
Sarung belakang Black Bay GMT adalah besar dan kukuh. Kekukuhan belakang bekas logam itu patut dipuji, tetapi kelegapannya, malangnya, menyembunyikan pergerakan MT5652 yang baru dihasilkan. Pergerakan ini mempunyai pemutar rangka, tetapi jambatan dan platnya disimpan ringkas, dengan itu mengekalkan ciri gaya pergerakan buatan Tudor sebelumnya, yang direka dan dibina dengan keteguhan, ketahanan dan kebolehpercayaan sebagai keutamaan. Roda imbangan besar dengan momen inersia berubah-ubah berlabuh dengan kukuh di bawah jambatan dan bukannya ayam jantan. Kestabilan yang lebih baik ini, digabungkan dengan mata air silikon antimagnet, membantu berkaliber MT5652 untuk memenuhi piawaian kronometer. Terima kasih kepada rizab kuasanya selama lebih kurang 70 jam, jam tangan replika Rolex ini tidak perlu digulung atau ditetapkan semula pada pagi Isnin apabila ia tidak dipakai sepanjang hujung minggu. Sebaliknya, pergerakan ETA 2893, yang sering digunakan dalam model GMT, hanya menyediakan 42 jam kuasa autonomi. Black Bay GMT menambah kurang daripada satu saat setiap hari apabila luka sepenuhnya dan dipakai pada pergelangan tangan, tetapi tanpa penyerapan tenaga baharu selama 42 jam berturut-turut, ia akan menyimpang daripada ketepatan masa yang betul sebanyak 3 atau 4 saat sehari.

Dikirimkan pada Kategori Rolex

The Rolex Daytona “Leopard” Sangat Keras Ia Menyala

Ruj Rolex Daytona 116598 SACO memulakan debutnya pada tahun 2004, iaitu sekitar 15 tahun terlalu awal. Saya mengatakan ini kerana saya fikir jika Daytona Leopard melakukan debut di era “influencer” di Instagram, ia akan menemui penonton yang lebih menghargai daripada “Rolex paling buruk” yang sering dilabelkan.
Sebagai rujukan, bezel hijau Kapal Selam “Kermit” 2003 pada mulanya dikritik kerana terlalu terang, berwarna-warni, dan mewah. Ketika cetakan leopard Daytona muncul pada tahun berikutnya, banyak pengumpul terperangkap dan tidak tahu apa yang harus dibuat dari jam tangan Rolex palsu yang sangat mewah dan tidak konvensional ini.
Yang jelas adalah bahawa Daytona Leopard pastinya bukan untuk semua orang – memerlukan lelaki atau wanita yang sangat yakin untuk menarik penampilannya. Saya mengagumi mereka kerana melakukannya. Walaupun menyimpan casing Daytona emas kuning 40mm yang sudah biasa dan menampilkan pergerakan 4130 di rumah, tidak ada standard lain di sini.
Pertama, terdapat kombinasi tali leopard-print dan leopard-print strap, yang hanya menggila. Dial ini mempunyai 10 penanda jam berlian yang dilingkari emas dan beraksen dengan penanda minit arabesque emas pada 15, 30, dan 45. Sekiranya kita lupa sebentar bahawa ini adalah Daytona, tiga subdial yang tenggelam emas mengingatkan kita bahawa ini memang Kronograf Rolex.
Apa pun pendapat anda mengenai rupa jam tangan Rolex yang mempunyai permata, syarikat ini terkenal dengan menggunakan beberapa perhiasan dan pembuat perhiasan yang terbaik dalam perniagaan dan hanya menggunakan batu terbaik. Mendapatkan, memotong, dan menetapkan tiga lusin safir dengan warna yang sama bukanlah tugas yang mudah.
Sama ada vintaj, retro atau moden, replika Rolex Daytona Chronograph adalah salah satu jam tangan paling popular di dunia. Kadang-kadang, Rolex suka menggegarkan segalanya dengan menambahkan model permata dan reka bentuk yang menarik. Sekiranya anda menyukai kelangkaan, penting untuk dinyatakan bahawa model Daytona ini dihasilkan dalam jumlah yang sangat terhad dan sangat sukar dicari.
Cetakan haiwan terbukti menjadi trend fesyen terbesar tahun ini. Jadi mungkin Daytona cetakan macan tutul yang sekarang dihentikan sebenarnya adalah jam tangan mewah paling bergaya di luar sana sekarang, tetapi belum cukup orang yang tahu.

Dikirimkan pada Kategori Rolex

Replika Panerai Platinumtech Luminor Marina Edisi Terhad Terbaik

Panerai’s Laboratorio di Idee, otak R&D berteknologi tinggi yang inovatif, cukup sibuk dalam beberapa tahun kebelakangan ini, membawa bahan avant-garde seperti Carbotech, Goldtech, dan Fibratech ke industri menonton. Di antara aloi “berteknologi tinggi” ini, yang terbaru dan paling berharga muncul untuk pertama kalinya dalam jam tangan replika Platinumtech Luminor Marina yang baru, edisi terhad eksklusif sebanyak 70 keping.
Panerai jarang http://www.jamrolexreplikasuper.com/ menggunakan platinum untuk kes-kesnya, dan di sini jenama Switzerland dengan warisan Florentine telah mengambil pendekatan moden. Seperti bahan Goldtech sebelumnya, Platinumtech adalah aloi berasaskan logam berharga yang kemudian, menurut Panerai, “diformulasikan hingga sempurna” untuk meningkatkan sifat fizikalnya, termasuk kekerasan dan ketahanan, sekaligus menjadikannya lebih sukar untuk mesin dan digilap. Sarung tangan gaya kusyen koleksi Luminor Marina memerlukan kemasan tangan yang sukar untuk mencapai hasil yang luar biasa.
Dengan diameter 44 mm dan ketebalan 13.4 mm, hampir setiap elemen casing terbuat dari Platinumtech, dari bezel ke badan hingga sarung skru bawah 12 sisi ke mekanisme jambatan yang dipatenkan dengan tuas pengunci mahkota. Di bawah kristal safir berkubah adalah dail “sandwic” hijau zaitun dengan punggung satin; Angka Arab, penanda jam berjalur, dan tangan beraksen biru di Super-LumiNova beige; tetingkap tarikh pada pukul 3 dan detik kecil dipaparkan pada pukul 9 dalam susun atur yang seimbang.
Sebuah “porthole” safir di casing beku menunjukkan pergerakan, kaliber Panerai P.9010, yang sering digunakan dalam koleksi moden jenama itu. Pergerakan penggulungan diri ini menggunakan rotor dua arah untuk menyediakan jam tangan replika rolex dengan rizab kuasa tiga hari, disimpan dalam dua tong. Terdiri dari 200 komponen, termasuk 31 perhiasan, pergerakannya hanya setebal 6 mm dan berdetak pada frekuensi 28.800 VPH. Antara fungsi praktikalnya adalah alat untuk menghentikan keseimbangan untuk penyegerakan yang lebih tepat ketika menyesuaikan jam tangan, dan sistem untuk mengatur jam tangan dengan cepat ke depan atau ke belakang tanpa mempengaruhi tangan minit, yang membolehkan penetapan semula zon waktu dan tarikh dengan cepat dan mudah.
Medali logam pada tetingkap kaca safir pada casing itu hanya sebahagiannya mengaburkan pandangan dari Kaliber, yang membuktikan jaminan 70 tahun pertama industri jam tangan yang menakjubkan ini. Jam tangan ini mempunyai tali kulit buaya coklat dengan jahitan kontras biru muda dan gesper trapezoid juga ditempa dari Platinumtech.

Dikirimkan pada Kategori jam tangan

Jam Tangan Rolex 1970-an vintage vintage yang baru

Dilancarkan pada tahun 1971, Rolex Explorer II adalah jam tangan yang direka untuk penjelajah gua yang misinya adalah untuk melakukan perjalanan ke sudut paling jauh permukaan bumi. Pada tahun 1953, untuk meraikan puncak Gunung Everest yang berjaya oleh Sir Edmund Hillary dan Tenzing Norgay, replika Rolex melancarkan Oyster Perpetual Calendar Explorer II, membangun tradisi berani ini dengan menawarkan kepada mereka yang menghabiskan waktu yang lama tanpa cahaya matahari pelbagai ciri khas .
Rolex Explorer II yang pertama telah dipakai oleh gua, gunung berapi, penjelajah kutub dan hutan di seluruh dunia. Dikuasakan oleh gerakan Kaliber 1575 26 permata, jam tangan palsu ini mempunyai beberapa ciri yang direka untuk mengawasi waktu pada waktu siang dan malam di persekitaran tanpa cahaya matahari. Ciri-ciri ini merangkumi fungsi tarikh, bezel keluli tahan karat tetap dengan 24 indeks, peringkat kedalaman 100 meter, dan tangan 24-jam besar yang berwarna terang yang digunakan bersama dengan bezel sebagai rujukan utama untuk waktu pagi dan petang.
Pengeluaran rujukan. 1655 berterusan hingga 1980-an. rujukan Pengeluaran 1655 berlanjutan hingga tahun 1980-an, dan seperti Penjelajah, jam tangan II yang dihasilkan Rolex hari ini, ruj. 1655 dihasilkan hanya dalam keluli tahan karat, tanpa pilihan logam berharga atau dua nada. Selain itu, seperti jam tangan sukan Rolex lain pada masa itu, Rujukan 1655 Explorer II hanya ditawarkan dengan dail hitam. Walau bagaimanapun, semua jam tangan rujukan Explorer II berikutnya ditawarkan dengan pilihan dail hitam atau putih.
Juara ski Olimpik Jean-Claude Killy dan pelakon Hollywood Steve McQueen sama-sama terkenal dengan rujukan Rolex Explorer II. 1655. Terdapat banyak foto Jean-Claude Killy yang mengenakan Rolex Explorer II. 1655, dan pemain ski itu juga mengenakan Rolex Explorer II palsu. 1655. Anehnya, bagaimanapun, tidak ada foto Steve McQueen yang benar-benar memakai 1655, kerana pelakon Hollywood yang terkenal sebenarnya memakai Rolex Submariner di layar dan dalam kehidupan peribadinya.

Dikirimkan pada Kategori Rolex