SZIN-Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft.

Web Name: SZIN-Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft.

WebSite: http://www.nfszk.hu

ID:264335

Keywords:

lpolitikai,Innov,SZIN,Szoci

Description:


El�z� K�vetkez�

Hírek

Lezárult a MONTÁZS projekt 

2022.02.23

A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése című projekt 2017 áprilisától 2022 februárjáig tartott. A program fő célja az volt, hogy a fogyatékos személyek számára szükségleteikre reagáló, rendszerszerű szolgáltatásokat fejlesszen és tegyen hozzáférhetőbbé, ennek hatására javuljon az érintettek életminősége, önálló életvezetési képessége, valamint erősödjön a társadalmi befogadásuk. A projekt 3,300 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.

Eszközkölcsönzési lehetőség a kommunikációjukban súlyosan akadályozott emberek számára

2022.02.02

A kommunikáció alapvető emberi jog. Ennek megvalósulásában segíti a komplex kommunikációs igényű embereket az augmentatív és alternatív kommunikáció, az AAK. Az ehhez szükséges eszközök kölcsönzésére lesz lehetőség márciustól az ország hat városában.

Megjelent a Kézzelfogható tanulás az iskolában online kiadvány

2022.01.10

Örömmel adunk hírt arról, hogy a SZIN Nonprofit Kft. által megvalósított MONTÁZS projekt keretében megjelent a Charity Rowland és Philip Schweigert amerikai szerzőpáros által írtKézzelfogható tanulás az iskolábancímű szakanyag (Hands-On Learning at school) magyar nyelvű fordítása.

A MONTÁZS projekt új kisfilmje autizmus témában megjelent kiadványokról

2021.12.14

A MONTÁZS projekt autizmus munkacsoportjának gondozásában gazdag szakmai anyag került kiadásra az autizmussal élő gyermekek és felnőttek, a velük foglalkozó szakemberek támogatására, segítésére.

Elérhetővé váltak a súlyosan, halmozottan fogyatékos/magas támogatási szükségletű személyek nappali ellátásainak ígéretes gyakorlatait bemutató szakmai kiadványok

2021.10.26

A TÁRS projekt „Súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek támogatott életvitelének kialakítása és támogatása” című modellprogramja keretében fontosnak tartotta a súlyosan, halmozottan fogyatékos (továbbiakban: SHF) személyek szolgáltatásaival kapcsolatos jó gyakorlatok megosztását.

Új helyszíneken a fogyatékosságügyi tanácsadók

2021.10.19

A fogyatékos emberek számára a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés elősegítése érdekében fogyatékosságügyi tanácsadói hálózat alakult a MONTÁZS projekt keretében. A modellszolgáltatás 2021. december 31-ével lezárul. A fogyatékosságügyi tanácsadói tevékenység, mint új szolgáltatás a Szociális törvényben és a Gyermekvédelmi törvényben nevesítésre került 2022. január 1-jei hatállyal.

Tájékoztatás névváltozásról

2021.07.28

Ezúton szeretnénk tájékoztatni az oldal követőit, hogy 2021. július 1-től a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. neve Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft.-re változott.

Új módszertani kisfilmek a súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek nappali ellátásáról

2021.07.06

Az NFSZK Nonprofit Kft. TÁRS projektje a „Súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek támogatott életvitelének kialakítása és támogatása” című modellprogramja keretében fontosnak tartja a súlyosan, halmozottan fogyatékos (továbbiakban: SHF) személyekkel kapcsolatos jó gyakorlatok megosztását. A lakhatási szolgáltatások kialakítására és működtetésére vonatkozó ígéretes gyakorlatok mellett azt is célul tűzték ki a TÁRS projekt szakemberei, hogy bemutassák a szolgáltatási gyűrű egyik legfontosabb intézményét: azon nappali intézményeket, amelyek SHF/magas támogatási szükségletű személyeket látnak el. Ennek a munkának a keretében – erről korábban itt írtunk - került felkérésre többek között a FENO, vagyis a XV. kerületi ESZI- Fejlesztő Gondozó Központ. A FENO szakemberei amellett, hogy elkészítették jó gyakorlat leírásukat – amelyet hamarosan közzé fogunk tenni -, két módszertani kisfilm erejéig be is mutatták intézményük működését, illetve a felnőttek körében végzett mozgásrehabilitációs tevékenységüket.

Sikeresen zárult a TÁRS projekt ápoló-gondozó munkatársaknak szóló tavaszi képzéssorozata

2021.06.18

2021 tavaszán nagy sikerrel folytatódtak a TÁRS projekt ápoló-gondozó munkatársaknak szóló képzései. A továbbképzések célja, hogy az intézményi munkatársakat bevezesse a támogatott lakhatások (TL) mindennapjaiba, megoldó kulcsokat kínáljon az ott felmerülő problémákra, valamint elősegítse a kiváltási folyamatok sikerességéhez szükséges attitűdváltást.A tavaszi képzéseken összesen 156 fő kapott tanúsítványt, így a képzés típust a 2019-es bevezetése óta sikeresen elvégzők száma mindösszesen 1701 főre emelkedett.

Online elérhető Afáziaterápiás feladatgyűjtemény készült a MONTÁZS projekt keretében

2021.06.16

A MONTÁZS projekt keretében kétkötetes terápiás feladatgyűjtemény készült, amely segítséget nyújt az afáziaterápia lépéseinek megtervezéséhez. A gyűjtemény alkalmazható stroke-ot, illetve egyéb központi idegrendszeri eredetű sérülést követő nyelvi-kommunikációs zavarok esetén, illetve a demenciával együtt járó neurodegeneratív kórképek kezelésére is lehetőséget kínál.

«123»
Hasznos információk
Eszközkölcsönzés Együttműködések Jelnyelvi tolmácsszolgáltatás Kölcsönözhető könyvek Közérdekű adatok Audionarrátorok
Projektek
MONTÁZS PROJEKT TÁRS PROJEKT PREVENT LEZÁRULT PROJEKTEK
Székhely
1142 Budapest, Ungvár utca 64-66
Telephely
1138 Budapest Váci út 191
Elérhetőség
Információs és koordinációs pontok
Impresszum Felhasználás és Adatkezelés Kapcsolat

© 2021. Minden jog fenntartva

Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft.

TAGS:lpolitikai Innov SZIN Szoci

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
A Harmadik Hely: Nyitott Nappali

  A helyMiProgramok / jegyrendelésArchívumIrodalomSzínházZeneTalkshowKapcsolat

SEDEMAC | Innovative Controls

  You need to enable JavaScript to run this app.

GIM | Gesellschaft f&uuml;r Inno

  Beyond ResearchGIM analyticsGIM consultGIM c.o.r.eGIM directGIM experienceGIM foresightDEENToggle navigationGIMUnternehmenManagementMissionCSRExpertis

MCJ Collective: Unleashing Clima

   0 Skip to Content

Foro Innovación

   Inicio Quiénes Somos

iBioTech.sk - Innovative technol

   Zastupované spoločnosti Technic

Hydrema - højtydende og innovat

   Maskiner Back Maskiner Dumpere Back 7 ton dumpere Back 10 ton dumpere

Wikiscuola - Corsi di Innovazion

  Skip to main content HomeChi siamoWikiScuolaDocenti

dp-i Digital Print Innovations A

  Überspringen zu HauptinhaltHomeUnsere WerteÜber unsDrucktechnologienBranchenengagementDienstleistungenSoftware-PartnerOfficelösungenSuche +41

Metro Detroit Information Techno

  Skip to main navigation HomeTestimonialsAreas ServedIndustries ServedBrands SupportedHardwa

ads

Hot Websites