Nätläkare - Jämför nätdoktor & läkare online för rätt vård

Web Name: Nätläkare - Jämför nätdoktor & läkare online för rätt vård

WebSite: http://www.xn--ntlkare-5wac.com

ID:273043

Keywords:

mf,tdoktor,tl,kare

Description:


Bäst läkare online

Alla Psykologer Barnmorskor Dietister 94% får hjälp 4.8 patientnöjdhet Fysiska mottagningar Avgift:
0 kronor Öppettider:
Dygnet runt Ladda ner app Få ett SMS med länk till appen Funktion BankID: Säkra betalningar: Fungerar utomlands: Eget konto: 16 år Avgifter Läkarbesök: 0 :- Psykologbesök: 100 :- Läkarbesök barn: 0 :- Högkostnadsskydd: Vårdmöjligheter Fysiska mottagningar: Drop-in: Bokningsbara tider: Remisser: Återbesök: Öppettider: Dygnet runt Recept Skriva recept: Narkotikaklassade: Preventinmedel: Receptförnyelse: Intyg Sjukskrivning: Antal dagar: 14 dagar VAB-intyg: Sjukintyg: Om vårdplatsen

Kry är en av Sveriges första aktörer och lanserade sin applikation redan 2015. Idag erbjuder man vård på en mycket bred front och har även börjat ansluta fysiska mottagningar.

Ladda ner app 4.9/5 i betyg Vuxna & barn Enkel receptförnyelse Avgift:
0 kronor Öppettider:
Dygnet runt Ladda ner app Få ett SMS med länk till appen Funktion BankID: Säkra betalningar: Fungerar utomlands: Eget konto: 16 år Avgifter Läkarbesök: 0 :- Psykologbesök: 0 :- Läkarbesök barn: 0 :- Högkostnadsskydd: Vårdmöjligheter Fysiska mottagningar: Drop-in: Bokningsbara tider: Remisser: Återbesök: Öppettider: Dygnet runt Recept Skriva recept: Narkotikaklassade: Preventinmedel: Receptförnyelse: Intyg Sjukskrivning: Antal dagar: 14 dagar VAB-intyg: Sjukintyg: Om vårdplatsen

Doktor.se grundades 2014 och har sedan dess erbjudet vård på nätet. Med över 40 anslutna läkare kan du få snabb vård enkelt och helt utan krångel.

Ladda ner app Smidig app Snygg logo Bra betyg Avgift:
0 kronor Öppettider:
Dygnet runt Ladda ner app Få ett SMS med länk till appen Funktion BankID: Säkra betalningar: Fungerar utomlands: Eget konto: 18 år Avgifter Läkarbesök: 0 :- Psykologbesök: 0 :- Läkarbesök barn: 0 :- Högkostnadsskydd: Vårdmöjligheter Fysiska mottagningar: Drop-in: Bokningsbara tider: Remisser: Återbesök: Öppettider: Dygnet runt Recept Skriva recept: Narkotikaklassade: Preventinmedel: Receptförnyelse: Intyg Sjukskrivning: Antal dagar: 14 dagar VAB-intyg: Sjukintyg: Om vårdplatsen

Min Doktor är ett företag som erbjuder digital vård direkt i din telefon. Företaget grundades 2013 och ägs till stor del av Apoteket Hjärtat.

Ladda ner app Webblösning Även psykologer Smidig recpetförnyelse Avgift:
0 kronor Öppettider:
Dygnet runt Ladda ner app Få ett SMS med länk till appen Funktion BankID: Säkra betalningar: Fungerar utomlands: Eget konto: 16 år Avgifter Läkarbesök: 0 :- Psykologbesök: 0 :- Läkarbesök barn: 0 :- Högkostnadsskydd: Vårdmöjligheter Fysiska mottagningar: Drop-in: Bokningsbara tider: Remisser: Återbesök: Öppettider: Dygnet runt Recept Skriva recept: Narkotikaklassade: Preventinmedel: Receptförnyelse: Intyg Sjukskrivning: Antal dagar: 14 dagar VAB-intyg: Sjukintyg: Om vårdplatsen

Doktor24 är en vårdgivare som erbjuder vård via app och webbplats. Denna smidiga lösning gör dem till ett fantastiskt alternativ.

Ladda ner app Flera specialister Enkelt Fysiska vårdcentraler Avgift:
0* kronor Öppettider:
7-22 Ladda ner app Få ett SMS med länk till appen Funktion BankID: Säkra betalningar: Fungerar utomlands: Eget konto: 18 år Avgifter Läkarbesök: 0* :- Psykologbesök: 0* :- Läkarbesök barn: 0* :- Högkostnadsskydd: Vårdmöjligheter Fysiska mottagningar: Drop-in: Bokningsbara tider: Remisser: Återbesök: Öppettider: 7-22 Recept Skriva recept: Narkotikaklassade: Preventinmedel: Receptförnyelse: Intyg Sjukskrivning: Antal dagar: 14 dagar VAB-intyg: Sjukintyg: Om vårdplatsen

Capio erbjuder brett vårdutbud av hög kvalitet. Deras tjänst Capio Go är anpassad för mobilen och erbjuder dig vård enkelt och smidigt.

* Capio Go är kostnadsfritt i de flesta regioner. Om du är folkbokförd i Region Skåne gäller samma avgifter som för vårdbesök online som på en fysisk mottagning. I Region Stockholm är chatt avgiftsfritt men video samma kostnad som fysiska besök.

Ladda ner app Trevligt bemötande Smidig app Specialistläkare Avgift:
250 kronor Öppettider:
Dygnet runt Ladda ner app Få ett SMS med länk till appen Funktion BankID: Säkra betalningar: Fungerar utomlands: Eget konto: 18 år Avgifter Läkarbesök: 250 :- Psykologbesök: 790 :- Läkarbesök barn: 0 :- Högkostnadsskydd: Vårdmöjligheter Fysiska mottagningar: Drop-in: Bokningsbara tider: Remisser: Återbesök: Öppettider: Dygnet runt Recept Skriva recept: Narkotikaklassade: Preventinmedel: Receptförnyelse: Intyg Sjukskrivning: Antal dagar: 14 dagar VAB-intyg: Sjukintyg: Om vårdplatsen

Till skillnad från andra läkare online har Medicheck valt att fokusera på specialistvård. Deras nisch har resulterat i att du kan få bra och klok specialistvård utan långa köer.

Ladda ner app

Snabb vård på dina villkor

Träffa en läkare – på några klick. Att besöka en läkare online, via telefon eller dator, är idag ett vanligt första steg till vård. Mer än 1/3 av den svenska befolkningen har gjort det! Dessutom kan du ofta träffa läkaren var som helst och när som helst.

Du kan alltså snabbt och smidigt få professionell rådgivning och bedömningar, samt hjälp att ta dig vidare om det behövs. Med en utbredd efterfrågan och normalitet dyker däremot andra frågor upp:

Vilken nätdoktor är bäst?Kan jag få ett läkarintyg?Kan jag förnya mina recept?Vad kan jag få hjälp med?Vad kostar det att träffa en doktor online?

Vi har svaren!

När kan du besöka en nätläkare?

Det finns i dagsläget inga särskilda bestämmelser för vilka sjukdomstillstånd som kan handläggas av en nätläkare. Det är upp till dig, som vårdsökande, att göra bedömningen om dina behov kan tillgodoses digitalt eller fysiskt. En nätläkare tar emot besök från alla medborgare och är ett bra första besök. De vanligaste orsakerna till att någon besöker en nätläkare är:

Infektioner – såsom förkylningssymtom eller urinvägsinfektionHudbesvärAtt förnya recept

Gemensamt för orsaker att kontakta en läkare online är att besöket inte innefattar fysiska undersökningar eller provtagningar. Om din läkare bedömer att du behöver genomgå detta, så får du en remiss till en fysisk mottagning efter ditt digitala besök.

Hur vanligt är det att besöka en nätläkare?

Enligt en undersökning av IVO har hela 36% av Sveriges befolkning någon gång bokat ett besök med en nätläkare år 2021. Det är mer än en tredjedel!

Se figuren.

Jämför nätläkare

Hos oss på Nätläkare.com kan du lätt jämföra läkare online och hitta vård online hos en aktör som passar dig bäst. Det finns idag en uppsjö av olika nätläkare och dessa skiljer sig åt till viss del. Vi försöker därför informera dig om hur det fungerar och vilka fördelar det finns med att ta hjälp av en läkare online.

De flesta som hört talas om en nätläkare tänker nog först att det är lite märkligt, hur ska man kunna få hjälp av någon via internet om man upplever vissa symptom eller liknande? Faktum är att det är otroligt simpelt och de flesta som provar på det märker hur bra det går att exempelvis få ett recept förnyat utan att ens behöva träffa en doktor. Det går snabbt och smidigt att diskutera symptom och behov via chatt-, ljud- och/eller videosamtal.

Nedan är några exempel på faktorer vi väger in och tycker är viktiga i en klok jämförelse. Samtliga alternativ hittar du i vår lista med nätläkare över, den uppdateras frekvent och du kan klicka på knappen under varje aktör för att få ta del av samtlig information vi samlat in.

Öppettider

Eftersom vård online erbjuder sådan enorm flexibilitet är det viktigt att denna flexibilitet möts med bra öppettider i vårdappen.

Vi kollar därför alltid upp aktörens öppettider. Vanligtvis varierar dessa mellan vardagar och helger men vi kommer att presentera båda alternativen och du får själv väga in vilken dag appen planeras att användas.

Fysiska mottagningar

Vissa nätläkare är även kopplade till fysiska mottagningar där testar som inte kan genomföras digitalt lätt kan hanteras.

Det är däremot inte alla som erbjuder denna möjlighet och alternativet är att man skickar en remiss till den ”vanliga” sjukvården. Vi kommer noga att presentera om nätläkaren du läser mer om har fysisk mottagning eller inte.

Avgifter

Kostnaden och olika avgifter för att besöka en doktor på nätet varierar också mellan de olika aktörerna. Det allra vanligaste är att traditionella samtal eller chattar är helt gratis.

Kostnaden kan också variera beroende på din ålder och i vilken region du är folkbokförd. Samtal med specialistläkare kan ofta kosta.

Betalning

Vid vissa online-besök kommer du att betala en patientavgift. De flesta appar erbjuder kortbetalning, faktura, frikort och Apple Pay/Google Pay.

Vilka tjänster erbjuds?

Det är såklart viktigt att den digitala mottagning du väljer, erbjuder det som du söker. Vi redovisar vilka vårdappar som har specialiserade läkare, kan skriva läkarintyg, kan förnya recept och mycket mer.

Hur fungerar läkare online?

De flesta vårdappar fungerar på ett liknande sätt men det finns vissa saker som skiljer sig. När du har valt en läkare online så kommer du att behöva en smartphone och även Mobilt BankID installerat. Du kommer att behöva verifiera dig med det Mobila BankID så att nätläkaren vet vem du är.

1. Innan läkarbesök

Vi på Nätläkare vill hjälpa dig jämföra och gå igenom de olika tjänster du kan använda dig av för att få rätt vård och hjälp. När du väljer din läkare vi nätet så börjar man med att ladda ner deras app för att sedan verifiera dig med Mobilt BankID.

Efter detta har du flertalet val på hur du vill gå vidare. Behöver du förnya ett recept? Har du några symptom som du vill prata med en sjuksköterska om? Kanske vill du skicka in ett blodprov om du misstänker att du har någon åkomma. Möjligheterna är många.

Det går jättebra att lämna en förfrågan på att få ett recept förnyat på exempelvis en lördag då vårdcentralen har stängt. Du kan räkna med att få ett snabbt svar för att sedan besöka ett apotek för att hämta ut ditt recept.

2. Nätdoktor app

När appen är installerad och du är verifierad så kan du gå vidare med ditt ärende. Du kan upprätta kontakt med en sjuksköterska om du behöver råd och hjälp samt att du kan få tala med en läkare om situationen bedöms behöva det.

Det kan ta någon enstaka timme för att få upprätta kontakt med en läkare där du ofta kan starta ett videosamtal för att visa upp ditt symptom eller om du har något utslag eller liknande.

Du kan även lämna förfrågan på att få ett recept förnyat vilket brukar gå väldigt fort.

3. Tala med en läkare

Om ditt vårdbehov motiverar det så får du tala med en läkare, med läkaren kan du gå igenom dina symptom och läkaren kan bedöma om du behöver uppsöka en fysisk vårdcentral eller om det går att bedöma vad du har drabbats av över internet.

Du kan få recept utskrivet eller få råd och tips på vad du behöver göra.

Läkaren hjälper dig med kontakten till en fysisk vårdgivare alternativt att du får gå till din vårdcentral där du är skriven.

Vanliga frågor och svar om nätläkare

När är det OK kontakta en nätläkare?

Idag kontaktar vi en fysisk vårdcentral då vi misstänker att vi har en åkomma eller sjukdom som behöver behandling.

De flesta ärenden som kommer till en fysisk vårdcentral kan faktiskt hanteras i en vårdapp med hjälp av sjuksköterskor och läkare online. När du kontaktar en nätläkare så kan du få lugnande svar om du känner att du kanske är osäker på om du behöver vård eller inte.

Det är en stor fördel att kunna kontakta en nätläkare hemifrån alla dagar i veckan. Du slipper vänta på ett besök hos din vårdcentral och du avlastar den allmänna fysiska vården genom att använda en läkare via nätet.

Man kan dessutom kontakta en psykolog via nätläkare och få prata om exempelvis ångest och stress.

Kostar det något att använda en läkare via nätet?

Det är helt gratis att använda sig av nätläkare för barn och äldre.

För en vuxen person kan det förekomma patientavgifter beroende på vilken hjälp du söker och vilken region du är folkbokförd i. Ett besök kostar i nuläget max 250 kr.

Kan jag bli sjukskriven av en läkare online?

Det är möjligt att bli sjukskriven av en läkare som bedömer din situation via nätet.

Sannolikt behöver ett videosamtal upprättas och du kan oftast bli sjukskriven i maximalt en till två veckor. Efter detta så behöver du uppsöka en fysisk vårdcentral för att kunna utöka din sjukskrivning.

Hur länge får jag vänta att tala med en läkare?

Det brukar ta mellan 1-2 timmar att få tala med en läkare om en sjuksköterska bedömer att du behöver detta.

Man brukar säga att det maximalt kan ta upp till 12 timmar att tala med en läkare om det är högt tryck på behovet av läkare.

Kan jag få remisser utskrivet?

Det är möjligt att skriva ut remisser från en läkare i medicinsk bedömning. En remiss sker då till en annan vårdgivare eller för exempelvis provtagning.

Kan man förnya recept?

En av de största fördelarna med att använda en nätläkare är att de kan förnya recept alla dagar i veckan.

Grundregeln är att narkotikaklassade recept inte skrivs ut av en nätläkare, då behöver du kontakta din läkare från din vårdcentral som har bedömt din situation och vilken vård du behöver för din situation.

Gäller högkostnadsskyddet?

Ditt högkostnadsskydd gäller hos de allra flesta nätläkare, när du behöver betala för din vård.

Vårdapp

Vårdapp är definitionen av de applikationer till dagens mobiltelefoner där du kan träffa läkare. Eftersom vår uppgift är att hjälpa dig hitta den bästa läkarappen tänkte vi nedan gå igenom några viktiga aspekter hur den vårdapp fungerar rent tekniskt och vilka funktioner som skiljer dessa åt.

Kommunikation

Vårdappar har som primärt syfte att möjliggöra kommunikation mellan patienter och läkare. Detta kan ske genom flera olika klassiska metoder som samtal, videosamtal och chatt.

Högkostnadsskydd

Utöver kommunikation ger vårdappar dig även en fantastisk överblick och historik av ditt högkostnadsskydd.

Som bekant har vi fri vård och medicin i Sverige, men det är efter att högkostnadsskyddet har aktiverats.

Recept

Ett annat bra användningsområde och syfte att ha en vårdapp är överblicken utav dina recept. Du kan då i appen hålla koll på vilka recept du för tillfället har aktiva och när de förfaller. Vårdappen kan även skicka dig en påminnelse när något håller på att förfalla.

Om du önskar förnya ett recept går det enkelt att göra genom ett samtal med din läkare, direkt i samma app.

Senaste tester

Glidmedel

Bästa Glidmedel (Bäst i test) Det bästa med bra glid är att det inte märks – det är alltid på…

Test av Natalia Ronström

Läs testet

Dildo

Bästa Dildo (Bäst i test) Har du inte hittat något som funkar? Vill du vara påläst inför ditt nästa köp?…

Test av Natalia Ronström

Läs testet

PWO

Bästa PWO 2022 (Bäst i test) Vad är en PWO? Vilken är den bästa? Ja, frågorna är många och vi…

Test av Fredrik

Läs testet

Den bästa nätdoktorn 2022 – Doktor.se, Kry och MinDoktor

Att utse den bästa nätdoktorn är ingen enkel uppgift. Vi har heller inte som målsättning att kora det absolut bästa alternativet utan snarare kunna visa upp samtliga och vad som skiljer respektive åt. Däremot förstår vi din önskan och enkelheten i att leta efter den bästa nätdoktorn utan att behöva göra allt för mycket jobb själv.

Om informationen känns överväldigande rekommenderar vi dig att endast fokusera på dessa fyra jämförelseaspekter:

PrisÖppettiderKommunikationErbjudna tjänster

Doktor.se grundades år 2016 och är en relativt ny aktör på marknaden för digital vård. Den är också en av de mest populära, med över 1 000 000 aktiva patienter.

96% patientnöjdhet4,8 av 5 stjärnor i App StoreFysiska mottagningar i hela landetSamarbetar med Apotek KronanErbjuder videosamtalÖppet dygnet runt – alla dagar på åretGratis för barn och äldre – ett besök hos läkare och psykolog kostar 100 kr för individer mellan 20-84 år. Vid behov av flera besök finns en maxgräns på 250 kr. Du behöver inte betala mer än så.Erbjuder kunnig personal med spetskompetens, psykologer, receptförnyelse, sjuk- och läkarintyg för dig själv och vid VAB.

Kry.se är nog den mer välkända vårdappen och den grundades redan år 2015. Kry är en global aktör och har genomfört över 6 000 000 patientmöten.

94% patientnöjdhet4,9 av stjärnor i App StoreFysiska mottagningar i hela landetErbjuder videosamtalÖppet dygnet runt – alla dagar på åretGratis för barn och äldre – för besökare som är mellan 18-84 år gamla kostar ett besök hos psykolog och sjuksköterska och läkare. Patientavgifterna varierar mellan 100-250 kr. Erbjuder kunnig personal med spetskompetens, psykologer, receptförnyelse, sjuk- och läkarintyg för dig själv och vid VAB, vaccinationer, tester och intyg för Covid-19.

MinDoktor är en ny aktör på marknaden och är en av de som tydligt erbjuder chatt som kontaktalternativ.

4,6 av 5 stjärnor i Play ButikFysiska mottagningar i hela landetErbjuder kontakt via chatt, telefonsamtal och videosamtalÖppet dygnet runt – alla dagar på åretGratis för barn och äldre – besökare mellan 20-84 år betalar 100 kr vid besök hos läkare och psykolog.Erbjuder kunnig personal med spetskompetens, psykologer, vaccination och receptförnyelse.

Nyheter

Så här lindrar du pollenallergi

Nu är pollensäsongen här! Den brukar börja under tidig vår och sträcker sig till sen höst, men varierar såklart något…

Skrivet av Linnéa

Läs hela

En guide till digital vård, för dig som misstänker eller har ADHD

Nätläkare ska vara till för alla. Det är dock en fördel om du som funderar på att söka hjälp kan…

Skrivet av Linnéa

Läs hela

3 tips för dig som är orolig inför ett digitalt läkarbesök

Ska du snart ha ett läkarbesök hos en nätläkare? Eller funderar du på att boka ett möte? Jämför och boka…

Skrivet av Linnéa

Läs hela

Sammanfattning

Vi kan sammanfatta det enkelt: framtidens vård online kommer att ske hos nätläkare. Hos oss hittar du en lista, jämförelser och nödvändig information för att kunna ta ett så klokt beslut som möjligt när det är dags att skaffa en vårdapp.

För tillfället har vi aktiva undersidor som har specificerat de kategorier av vården som erbjuds idag. Det kan komma att utökas. Populära och mycket besökta sidor är de om psykologer, veterinärer och dietsiter.

Något som förväntas växa framöver och vi också bevakar noggrant är barnmorskor, hudläkare, sjukgymnaster och gynekologer.

Stort tack för att du tagit din tid och nyttjar vår guide!

TAGS:mf tdoktor tl kare

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
SolarComfort - Energie van eigen

   ZonnepanelenKopenSoortenPV-systemenKwaliteitTestenSCIOS Scope 12ProjectenAanpakMaatwerkOntzorgingMonitor

Accueil - BattleKart Europe

  Skip to the contentBattleKart EuropeMenuL’expérienceNos centresFranchiseContactNewsEmploisDocumentationLiveVos photosMon compteFrançaisEnglishNeder

Atchison Transportation Services

   800.346.7129 Home Airpo

Jackson Hole Alltrans-Airport Sh

  About Us Vehicles National Park Tours

Robotland - Robotland

  Sorry, we zijn geslotenAlle openingsurenNieuwsEventsPartnersContactMenuNieuwsEventsPartnersContactInstagramFacebookYoutubeBezoekBezoek gezinBezoek gro

Los Viajeros Inn - Comfortable H

  

Kersten Elektrostatik Aufladung

   Menü deutsch english

Taft, TX | Taft, TX Accounting S

  HomeServicesAccountingBookkeepingBusiness AccountingPayroll ServicesTax PreparationContact UsResourcesLeslie A. Ratliff CPAServing Taft, TXYour Local

Max Cash Title Loans - Online Ti

  Max CashHow It WorksLocationsLoansTitle LoansOnline Title LoansCar Title LoansTitle Loans RefinanceCar FinancingTitle Loans BuyoutText UsApply NowsmsL

Home - The SportLab | For The Be

   CONTACT US

ads

Hot Websites