NIVE Controllerscongres 2022

Web Name: NIVE Controllerscongres 2022

WebSite: http://www.controllerscongres.nl

ID:359731

Keywords:

NIVE,Controllerscongres

Description:


Woensdag
12 oktober
2022

NIVE Controllerscongres voor de financial 2022

Verantwoord in business, duurzaam in Finance

Bekijk het programma Direct inschrijven

Het is nú tijd om het verschil te maken. Ontdek in één dag hoe jij als financial impact op de toekomst kunt realiseren.

Op woensdag 12 oktober 2022 staat hét NIVE controllerscongres in het teken van een duurzame toekomst. Toonaangevende sprekers zoals Mathijs Bouman (econoom Nieuwsuur), Paul Polman (oud CEO Unilever) en Guido Dubbeld (oud CFO Eneco) presenteren hun visie en ervaringen op het gebied van duurzame economie, ethisch handelen, nieuwe technologie, de ecologische footprint en het (mee)bewegen van mensen in veranderende organisaties. Complexe thema’s waarin jij als financial jouw toegevoegde waarde voor de toekomst kan laten zien. Het is nu tijd om het verschil te maken.
Tijdens dit congres krijg je praktische tips en concrete handvatten en ontdek je hoe jij jouw impact als financial direct kan vergroten. Ontmoet relaties in het Controllerscafé, sluit af met een knallend optreden van Op Sterk Water én ontvang 5 PE-punten! 

Maak direct het verschil en krijg mensen succesvol in beweging voor een duurzame toekomst . Mis deze unieke kans niet en schrijf je in. 

Dan maak je kans op het gratis boek van Paul Polman ‘Netto positief. Hoe je een succesvol en duurzaam bedrijf creëert door meer te geven dan te nemen’.

Schrijf je in


Wat kun je verwachten?

Toonaangevende en inspirerende sprekers van nu!Praktische tips & concrete handvatten om direct aan de slag te gaanUniek persoonlijk programma over jouw impact als financialNetwerkmogelijkheden en ControllerscaféEen gratis jaarabonnement op FFF incl. 8 keer per jaar Controllers Magazine en andere extra’s5 PE-punten

Programma 2022

10:15

Ontvangst

Ontvangst met koffie en thee en gelegenheid tot netwerken

10:45

Opening en welkom

Dagvoorzitter Pim Perquin & Directeur NIVE Opleidingen Eline Ketelaars

11:00

Hoe bereik je een duurzame economie?

Mathijs Bouman – milieu econoom, journalist en columnist

Lees meer

12:00

Lunch

Ontmoet elkaar tijdens de heerlijke lunch die voor jullie klaar staat.

13:00

Video presentatie – Verantwoord, moedig én succesvol in business!

Paul Polman – oud-CFO bij Nestlé, oud-CEO bij Unilever 

Lees meer

13:45

De veranderende strategische rol van de CFO en de morele dilemma’s

Sacha Spoor – Organisatieadviseur en onderzoeker Integriteitmanagement over de publicatie onderzoek besluitvorming onder CFO’s

Lees meer

14:20

Kennis- en Powersessies, controllerscafé

Schrijf je in voor één van de volgende programma’s (let op: er is beperkt plek):

1. De rol van finance in duurzame business modellen - Diane Zandee | Voormalig CFO van Trunkrs

2. Hoe krijg je ze mee? Verken verschillende manieren om verandering te realiseren – Martijn Jansen | Organisatie adviseur verandermanagement

3. Grip krijgen op duurzaamheid met de energietransitie als inspiratie – Guido Dubbeld | Oud CFO Eneco

4. Controlling in een publieke instelling – discussietafel in het controllerscafé met tafelgasten

Lees meer

15:20

Pauze

Netwerken onder het genot van een kop koffie/thee met wat lekkers erbij

15:50

Kennis- en Powersessies, controllerscafé

Schrijf je in voor één van de volgende programma’s (let op: er is beperkt plek):

1. De rol van finance in duurzame business modellen - Diane Zandee | voormalig CFO van Trunkrs

2. Hoe krijg je ze mee? Verken verschillende manieren om verandering te realiseren – Martijn Jansen | Organisatie adviseur verandermanagement

3. Controlling in een Programmeerbare Economie – Rob Langenberg | Data-specialist bedrijfsprocessen Shared

4. Controlling in een publieke instelling – discussietafel in het controllerscafé met tafelgasten

Lees meer

17:00

Terugblik op de dag

Dagvoorzitter Pim Perquin

17:15

Knallende afsluiter

Improvisatietheater door cabaretgroep Op Sterk Water

Lees meer

18:00

Borrel & Netwerken

Onder het genot van een drankje en verrassende hapjes is er weer gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Mathijs Bouman is van oorsprong milieueconoom. Verduurzamen van de economie lukt volgens hem nooit zonder economische groei. “Het is daarbij belangrijk dat wij ‘first movers’ zijn. De wereld moet als geheel om en als wij de eerste zijn, kunnen we heel wat diensten leveren.” Mathijs is kritisch én motiverend in zijn lezing over het bereiken van een duurzame economie. “We moeten laten zien dat het voordeliger is het goede te doen dan het slechte. Daar krijg je gelukkigere mensen van”.  

Ga terug

Als oud-CFO bij Nestlé, oud-CEO bij Unilever en toonbeeld van duurzaam beleid bij Unilever weet topfunctionaris Paul Polman als geen ander welke (verantwoorde) rol van betekenis een financial heeft in een organisatie. Met het Sustainable Living Plan heeft hij in 2010 de toon gezet voor de hele industrie en in zijn betrokkenheid bij de 2030 Global Goals van de UN Secretary General’s High Level Panel, hoopt hij het tij te keren en een snellere shift van organisaties om duurzaam met de wereld om te gaan. 

Wat hebben vraagstukken als deze voor impact op jouw werk en hoe kun je daar vanuit jouw positie een bijdrage aan leveren? 

Van verslaggeving en businessplannen tot jouw eigen invloed; Paul staat er in zijn videoboodschap bij stil. 

Ga terug

NIVE Opleidingen is afgelopen tijd betrokken geweest bij een wetenschappelijk onderzoek naar de veranderende strategische rol van de CFO en de strategische morele dilemma’s die zich daarbij stellen. 

Er zijn diverse interviews afgenomen onder CFO’s, waarvan enkele alumni van NIVE Opleidingen. Sacha Spoor presenteert namens Nyenrode Universiteit de uitkomsten van het kwalitatieve onderzoek. 

Ga terug

1. De rol van finance in duurzame business modellen - Diane Zandee | Voormalig CFO Trunkrs

Anders omgaan met grondstoffen, verminderen van CO2 uitstoot, veel bedrijven zijn met een duurzame toekomst bezig. Soms wordt deze verandering gevoed vanuit de eigen intrinsieke motivatie van bestuurders of medewerkers en steeds vaker wordt deze verandering bovendien gedreven door klanten die meer inzicht vragen. Een duurzaam bedrijf stuurt op meer dan alleen financiële waarden, die kijkt ook naar de impact die je hebt op andere stakeholders en toekomstige generaties. Sturing van de organisatie en ondersteuning bij het behalen van de organisatiedoelstellingen zit in het takenpakket van een financieel professional, dus die taken moeten worden uitgebreid om duurzaam organisatie succes te kunnen behalen.

Hoe meet je CO2 en waar let je op bij een duurzaam business model? Wanneer een bedrijf de ambitie heeft te verduurzamen, hoe verandert dan de planning en control cyclus? Dat zijn vragen die we vanuit het oogpunt van de financieel professional zullen beantwoorden in een interactieve workshop. Aan de hand van voorbeelden uit zowel praktijk als theorie kun je na deze workshop zelf aan de slag om jouw duurzame impact als financieel professional te vergroten.

2. Hoe krijg je ze mee? Verken verschillende manieren om verandering te realiseren – Martijn Jansen | Organisatie adviseur verandermanagement (volgeboekt)

Verken verschillende manieren om verandering te bewerkstelligen. Hoe krijg je mensen in beweging? Ken je eigen voorkeur en handelingswijze, maar zie ook de valkuilen en successen die horen bij je voorkeur.

Tijdens deze interactieve workshop krijg je zicht op je eigen voorkeur en veranderkleur, en ga je als groep vanuit je eigen kleur een advies en aanpak uitbrengen. Daarbij zie, hoor en ervaar je de verschillen. Niet om je gelijk te halen, maar wel om te snappen wanneer iets wel of niet werkt. En hoe je ze dan eventeel wél in beweging kunt krijgen.

Daarmee ontdek je door het te doen, wat werkt in het succesvol meekrijgen van andere mensen in verandering.

3. Grip krijgen op duurzaamheid met de energietransitie als inspiratie – Guido Dubbeld | Oud CFO Eneco

Guido Dubbeld, oud-CFO bij Eneco, vertelt uit eigen ervaring hoe een financiële afdeling volledig betrokken is bij de energietransitie. Hij inspireert je met praktijkvoorbeelden hoe je zelfs zonder beslissingsbevoegdheid impact kan maken, en waarom dit zo van belang is. Hij nodigt je uit tot interactie en gesprek hierover, om je de plek te laten voelen waar je van zoveel betekenis kan zijn.

4. Controlling in een publieke instelling – discussietafel in het controllerscafé met tafelgasten

Marja Voerman – van der Wal (Directeur Finance bij Fokus), Arnold Wijngaarden (Concerncontroller bij Radar (GZ), Jolanda van der Steen (HighQ – Organisatieadviseur JECKX) o.l.v. Eric Wagelaar (Voluit Ondernemen, advies en coaching)

Of je nu in de zorg werkzaam bent, bij de gemeente of op de universiteit, er zijn vraagstukken die je sector overstijgen, maar wel in het publieke domein gelden.

Hoe interessant is het dan om eens vanuit een ander perspectief naar de uitdagingen van de controller of financieel manager te kijken? De tafelgasten gaan met elkaar in gesprek en we nodigen het publiek graag uit hierover mee in discussie te gaan!

Vragen waarop we ingaan: 

In hoeverre is duurzaamheid op dit moment al een thema binnen Finance?Het opstellen van een lange termijnvisie dient als legitimatie om nu maatregelen te nemen welke financiële consequenties hebben. Hoe maak je als controller de koppeling en afweging tussen de korte en lange termijn doelstellingen gericht op een duurzame organisatie op de lange termijn? Wat is de rol van Finance bij het richten van de organisatie als geheel op duurzaamheid?”We maken meer en meer gebruik van nieuwe technologie (digitalisering), mogelijk vooral gericht op efficiency. Speelt duurzaamheid ook een rol bij die ontwikkelingen binnen Finance Ga terug

1. De rol van finance in duurzame business modellen - Diane Zandee | Voormalig CFO Trunkrs

Anders omgaan met grondstoffen, verminderen van CO2 uitstoot, veel bedrijven zijn met een duurzame toekomst bezig. Soms wordt deze verandering gevoed vanuit de eigen intrinsieke motivatie van bestuurders of medewerkers en steeds vaker wordt deze verandering bovendien gedreven door klanten die meer inzicht vragen. Een duurzaam bedrijf stuurt op meer dan alleen financiële waarden, die kijkt ook naar de impact die je hebt op andere stakeholders en toekomstige generaties. Sturing van de organisatie en ondersteuning bij het behalen van de organisatiedoelstellingen zit in het takenpakket van een financieel professional, dus die taken moeten worden uitgebreid om duurzaam organisatie succes te kunnen behalen.

Hoe meet je CO2 en waar let je op bij een duurzaam business model? Wanneer een bedrijf de ambitie heeft te verduurzamen, hoe verandert dan de planning en control cyclus? Dat zijn vragen die we vanuit het oogpunt van de financieel professional zullen beantwoorden in een interactieve workshop. Aan de hand van voorbeelden uit zowel praktijk als theorie kun je na deze workshop zelf aan de slag om jouw duurzame impact als financieel professional te vergroten.

2. Hoe krijg je ze mee? Verken verschillende manieren om verandering te realiseren – Martijn Jansen | Organisatie adviseur verandermanagement (volgeboekt)

Verken verschillende manieren om verandering te bewerkstelligen. Hoe krijg je mensen in beweging? Ken je eigen voorkeur en handelingswijze, maar zie ook de valkuilen en successen die horen bij je voorkeur.

Tijdens deze interactieve workshop krijg je zicht op je eigen voorkeur en veranderkleur, en ga je als groep vanuit je eigen kleur een advies en aanpak uitbrengen. Daarbij zie, hoor en ervaar je de verschillen. Niet om je gelijk te halen, maar wel om te snappen wanneer iets wel of niet werkt. En hoe je ze dan eventeel wél in beweging kunt krijgen.

Daarmee ontdek je door het te doen, wat werkt in het succesvol meekrijgen van andere mensen in verandering.

3. Controlling in een Programmeerbare Economie – Rob Langenberg | Data-specialist bedrijfsprocessen Shared

De digitale wereld om ons heen staat in de hoogste versnelling en stelt eisen aan de besturing van onze organisaties. Software robots nemen routinematige processen over, digitale data maken diepgaande analyses mogelijk en software tools bieden ons de ondersteuning om dit alles in goede banen te leiden.  Dit vraagt veel van de financieel professional, want het gaat al lang niet meer alleen over het efficiënter laten verlopen van processen. De aansturing van de organisatie verandert, en midden in deze digitale transformatie moet de financieel professional een voortrekkersrol spelen die past bij de data- en IT-volwassenheid van zijn of haar organisatie. Dit vraagt niet alleen scherpte, maar vooral ook inzicht in de mogelijkheden om de transitie vorm te geven.

Deze sessie gaat in op intelligente data- en IT-toepassingen en biedt inzicht in de kansen die data analyse en RPA tooling ons op dit moment biedt. Aan de hand van praktische voorbeelden wordt daarnaast de werking van software robots gedemonstreerd en verkennen we de opzet voor succesvolle transitietrajecten en de rol die de financieel professional daarin speelt. Volgens het motto “maak het niet te groot”, is de transitie goed beheersbaar en is de voortrekkersrol er één die ons prima past!

4. Controlling in een publieke instelling – discussietafel in het controllerscafé met tafelgasten

Marja Voerman – van der Wal (Directeur Finance bij Fokus), Arnold Wijngaarden (Concerncontroller bij Radar (GZ), Jolanda van der Steen (HighQ – Organisatieadviseur JECKX) o.l.v. Eric Wagelaar (Voluit Ondernemen, advies en coaching)

Of je nu in de zorg werkzaam bent, bij de gemeente of op de universiteit, er zijn vraagstukken die je sector overstijgen, maar wel in het publieke domein gelden.

Hoe interessant is het dan om eens vanuit een ander perspectief naar de uitdagingen van de controller of financieel manager te kijken? De tafelgasten gaan met elkaar in gesprek en we nodigen het publiek graag uit hierover mee in discussie te gaan!

Vragen waarop we ingaan: 

In hoeverre is duurzaamheid op dit moment al een thema binnen Finance?Het opstellen van een lange termijnvisie dient als legitimatie om nu maatregelen te nemen welke financiële consequenties hebben. Hoe maak je als controller de koppeling en afweging tussen de korte en lange termijn doelstellingen gericht op een duurzame organisatie op de lange termijn? Wat is de rol van Finance bij het richten van de organisatie als geheel op duurzaamheid?”We maken meer en meer gebruik van nieuwe technologie (digitalisering), mogelijk vooral gericht op efficiency. Speelt duurzaamheid ook een rol bij die ontwikkelingen binnen Finance Ga terug

Op Sterk Water, de pionier van het improvisatiecabaret, levert geen ingestudeerde scènes, maar laat zich volledig inspireren door wat er uit de zaal komt. De spelers maken zo samen met het publiek de voorstelling. Ze spelen in op de actualiteit en geven een humoristische en relativerende reflectie. De improvisaties, interactie, vragen en zaalinterviews worden afgestemd aan de hand van de informatie die uit een briefing komt. Hier kun je aangeven wat er bij jullie speelt en wat belangrijk is.  

De voorstelling is eerlijk, maar nooit over de grens en altijd respectvol. 

Ga terug

Sprekers

Guido Dubbeld

Oud-CFO Eneco, RvC RET, RvC Invest International

Lees meer

Paul Polman

Topfunctionaris, Oud-CFO Nestlé, Oud-CEO Unilever

Lees meer

Mathijs Bouman

Milieueconoom, journalist en columnist

Lees meer

Rob Langenberg

Data-specialist bedrijfsprocessen Shared

Lees meer

Martijn Jansen

Organisatieadviseur verandermanagement

Lees meer

Diane Zandee

Sustainable CFO

Lees meer

Pim Perquin

Belastingdienst, Moderator Comenius

Lees meer

Sacha Spoor

Organisatieadviseur

Lees meer

Guido Dubbeld is oud-CFO bij Eneco, RvC RET, RvC Invest International. Hij vertelt uit eigen ervaring hoe een financiële afdeling volledig betrokken is bij de energietransitie. Hij inspireert je met praktijkvoorbeelden hoe je zelfs zonder beslissingsbevoegdheid impact kan maken, en waarom dit zo van belang is. Hij nodigt je uit tot interactie en gesprek hierover, om je de plek te laten voelen waar je van zoveel betekenis kan zijn.

Ga terug

Influencer, bedrijfs– en campagneleideroud CEO van Unilever, oud CFO van Nestlé en co-autheur van “Net Positive: how courageous companies thrive by giving more than they take”, recently published October 2021.

Paul Polman zet zwaar in op verduurzaming;  het actief aanpakken van klimaatverandering en ongelijkheid binnen het bedrijfsleven. Als CEO van Unilever (2009 – 2019) toonde hij aan dat een lange termijn, multi stakeholder model hand in hand kunnen gaan met uitstekende financiële prestaties.  

Als lid van de UN Secretary General’s High-level Panel ontwikkelde hij the Sustainable Development Goals waar hij vandaag de dag nog steeds voor samen werkt met wereldwijde organisaties om de verduurzamingsagenda van 2030 te ontwikkelen.  

Paul’s nieuwe boek, “Net Positive” roept bedrijfsleiders op om vanuit verantwoorde bedrijfsvoering de problemen in de wereld op te lossen in plaats van ze te creeren. 

Ga terug

Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z, De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night en andere nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Al zo’n dertig jaar is Mathijs met de Nederlandse en internationale economie bezig, als docent, als wetenschapper, als beurscommentator, journalist, schrijver, en columnist. Mathijs Bouman schrijft graag over economie. Maar misschien vertelt hij er nog liever over. In een zaal met mensen die hij aan kan kijken, die kunnen reageren en waarmee hij kan discussiëren.

Ga terug

Onderwerp kennissessie : Controlling in een Programmeerbare Economie

Drs. Rob Langenberg RA is werkzaam als organisatie adviseur bij Shared in Rotterdam. Hij is specialist in het optimaliseren van primaire en ondersteunende bedrijfsprocessen waarbij data analyse, process mining en robotic process automation (RPA) centraal staan. Daarnaast is Rob sinds 2006 parttime verbonden aan de VU in Amsterdam waar hij de vakken Bestuurlijke Informatie Verzorging en Information Risk Management doceert. 

Ga terug

Onderwerp kennissessie: Hoe krijg je ze mee? Verken verschillende manieren om verandering te bewerkstelligen

Al meer dan 20 jaar werk ik in het bedrijfsleven. Na 7 jaar in dienst te zijn geweest bij Centraal Beheer werk ik sinds 1999 als organisatieadviseur. Daarnaast ben ik in 2018 gepromoveerd op het onderzoek naar het handelen van middenmanagers bij dienstverleners. 

Ik help bedrijven veranderen. Dat is de kern van mijn werk. Dat doe ik als adviseur, waarbij ik niet langs de zijlijn sta, maar meedoe en ‘erin stap’. Soms als (interim)manager van een verandering, soms als coach/opleider. En altijd onderzoekend om te kijken waar het beter kan, maar ook waar het al goed gaat. Die balans is belangrijk voor het slagen van een verandering. 

Ik combineer in opdrachten mijn kennis van bedrijfsvoering, verandermanagement en organisatieontwikkeling. Daarbij maak ik gebruik van de volgende vaardigheden: 

Bied structuur wanneer nodig Zie snel waar de hefboom zit voor verandering Weet mensen in beweging te krijgen.  Ga terug

Tijdens de kennissessie zal Diane ingaan op De rol van finance in duurzame business modellen

Diane Zandee werkt als zelfstandige en is verbonden als onderzoeker en docent aan Nyenrode Business Universiteit. In haar onderzoek richt zij zich op de financiële uitdagingen van de circulaire economie. Vanuit haar rol als CFO ervaart zij de uitdagingen van verduurzaming van een bedrijf en sector in de praktijk.

Ga terug

Pim Perquin is dertig jaar lang werkzaam geweest als fiscaal adviseur, waarvan twintig jaar als partner en ongeveer acht jaar als bestuurder. Hij heeft daarin vooral veel samengewerkt met ondernemers, accountants, advocaten, controllers en notarissen.

Op dit moment is hij toezichthouder bij de Belastingdienst, directie Grote Ondernemingen. Hij is klant coördinator van enkele grote bedrijven en houdt zich daarnaast bezig met het trainen en helpen van professionals in het adequaat invullen van de toezichthoudende taak. 

Verder is Pim Perquin sinds enkele jaren als moderator actief bij Comenius Leiderschapsleergangen.  

Ga terug

Bedrijfsethiek en Integriteitmanagement (EIBE) van Nyenrode Business Universiteit. Sacha’s expertisegebied is integriteitmanagement, Ethisch Leiderschap, governance, ethiek, klokkenluiden, integriteitdilemma’s, vertrouwenspersonen, integriteitfunctie, compliance officers. Sacha is verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling, onderzoek, onderwijs en advies op het gebied van integriteitsmanagement, voor (top)management en bestuur.

Sacha is steeds vaker betrokken bij onderzoeken naar duurzaam ondernemen en stewardship, zoals een onderzoek naar Duurzaam Leiderschap en het onderzoek naar een duurzaamheidskeurmerk voor de infrasector.

Ga terug

Praktische informatie

Prijzen

Ticketprijs: €345,- Relatie- en alumniprijs: €295,- Duo-ticket: €590,- Bij 5 tickets of meer 1 ticket gratis Neem hierover contact met ons op

Prijzen zijn exclusief btw.

Klik hier voor meer informatie over de prijzen.

Bekijk onze Voorwaarden

Datum en locatie

Datum: woensdag 12 oktober 2022 Tijd: 10:45 - 19:00 uur PE-punten: 5 Locatie: InnStyle, Herenweg 55, Maarssen COVID-19 maatregelen: Dit congres wordt georganiseerd volgens de richtlijnen van het RIVM.

NIVE Controllerscongres 2022

Inschrijven

Organisatie

NIVE Opleidingen

Het Controllerscongres wordt georganiseerd door NIVE Opleidingen.

Met bijna 40 jaar ervaring en meer dan 10.000 alumni zijn we expert in het opleiden van krachtige financials en dé financiële opleider van Nederland. NIVE Opleidingen biedt hoogwaardige opleidingen en cursussen aan, specifiek voor controllers én in de brede zin voor alle financials.

Wij geloven dat er maar 1 manier is waarop financials het verschil kunnen maken: door financiële vraagstukken integraal te benaderen. Op die manier kun je niet alleen verbinding maken tussen de financiële inhoud, de strategie en inrichting van de organisatie, maar beschik je ook over de juiste vaardigheden en attitude om een business partner te zijn.

Onze alumni leveren een directe bijdrage aan een hoger bedrijfsresultaatOns uitgangspunt: Meer effectiviteit en efficiëntie op de werkvloerAltijd een combinatie van kennis, vaardigheden én gedragExpert in het opleiden van impactvolle financials

Wil je meer weten over ons opleidings- en cursusaanbod klik dan hier.

Contact

Organisatie Controllerscongres
NIVE Opleidingen

E: info@niveopleidingen.nl
T: 033-4229900

Het NIVE Controllerscongres wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners:

Voorwaarden

TAGS:NIVE Controllerscongres

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
De la déco mariage pas cher à

   Connexion

L'univers immobilier : achat,

  

Fête Animation Anniversaire Bal

   :root{--color_0:255,255,255;--color_27:100,59,108;--color_1:0,0,0;--color_2:255,255,255;--color_3:0,136,203;--color_4:255,203,5;--colo

Università a Potenza? Affidati

  Vai al contenutoSEGUI LA COMUNITA&#8217; DIGITALEENTRA NELLA COMUNITA&#8217; CREATIVAAFFIDATI ALLA COMUNITA&#8217; INCLUSIVASEGUI LA COMUNITA&#8217; D

Bienvenidos a Mercantil Banco Un

  

SoundSevilla Import | High End -

  HOMEPortfolioPortfolioAllnic AudioAlluxityBauer AudioDavid LabogaDr. Feickert AnalogueEtsuro UrushiFono AcusticaGerman PhysiksGobelKaiserMagicoMagicoQ

St. Thomas More University Paris

   :root{--color_0:255,255,255;--color_1:0,0,0;--color_2:255,255,255;--color_3:237,28,36;--color_4:0,136,203;--color_5:255,203,5;--color_

Universal Traveller - Luxury Adv

  Skip to ContentSearchMagnifying GlassClose Search&times;HomeAboutGuidesUnited StatesTulumCosta RicaLas VegasVancouverSouth AmericaGalapagos IslandsMal

Venta y distribución de product

  

University Of Illinois &#8211; M

   773.296.5347Founded In 1973

ads

Hot Websites