Vlaio netwerk

Detailhandel

Op deze pagina’s wordt een deel van de inhoud van de vroegere portaalsite van het Kennisnetwerk Detailhandel ontsloten. Die informatie wordt aangevuld met nieuwe studies, rapporten en tools, relevant voor de sector detailhandel en het detailhandelsbeleid. Ook wat de partners van het Stakeholdersplatform Detailhandel (bestaande uit UNIZO, Comeos, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), de Vereniging van de Vlaamse Provincies (VVP) en VLAIO) ter beschikking stellen, krijgt hier een plek.

Informatie

Detailhandelsbeleid

Als gevolg van de transformatie die de sector detailhandel doormaakt is de aandacht voor detailhandelsbeleid in Vlaanderen en elders sterk toegenomen.

Informatie en inspiratie

Resultaten van onderzoek en projecten, nuttig voor zowel beleidsmakers als voor ondernemers.

Wetgeving

Het decreet "integraal handelsvestigingsbeleid", de Europese dienstenrichtlijn, maar ook rechtspraak, relevant voor de detailhandelssector.

Nieuws

Diest, Knokke-Heist en Turnhout testen Smart Retail Dashboard

Samen met VLAIO, Imec en Geo Solutions maken deze drie pilootgemeenten het Smart Retail Dashboard helemaal op maat van de Vlaamse steden en gemeenten. Lees meer

Test jouw gemeente het Smart Retail Dashboard?

VLAIO, Imec, Geo Solutions en partners bouwen een dashboard met data over detailhandel in bedrijvige kernen. Word jij een van de pilootgemeenten? Lees meer Alle nieuws op LinkedIn op Twitter op Facebook

Contact

Adres Agentschap Innoveren & Ondernemen

Koning Albert II-laan 35 bus 12
1030 Brussel
België

E-mail info@vlaio.be