Német és európai környezetvédelmi matrica, környezetvédelmi zónák

Web Name: Német és európai környezetvédelmi matrica, környezetvédelmi zónák

WebSite: http://www.xn--krnyezetvdelmi-matrica-j8b71a.hu

ID:321079

Keywords:

pai,eur,met,matrica

Description:


Choose your language Menü Környezetvédelmi matrica Vásárlás Kezdőlap Matrica Övezetek Dízeljárművek kitiltása Green-Zones app EURO-osztályok Vásárlás

A német környezetvédelmi matrica használata kötelező a zöld környezetvédelmi övezetekbe való behajtáshoz

A német finompormatrica / környezetvédelmi matrica

A Németországban 2007.03.1-jén bevezetett piros, sárga és zöld színű finompormatrica/ környezetvédelmi matrica már csak a zöld színű matrica tulajdonosai számára engedélyezi, hogy behajtsanak a közel 60 német környezetvédelmi övezetbe.
A németországi környezetvédelmi matrica használata kötelező minden személygépkocsi, autóbusz és tehergépkocsi számára, ha a járművel egy környezetvédelmi övezetbe akarnak behajtani. A könnyűgépjárművek mentesülnek e kötelezettség alól.

A német környezetvédelmi matrica (a törvény szövegében a „finompormatrica” elnevezés használatos) három különböző kibocsátási osztályra oszlik. A matricán megtalálható a gépjármű rendszáma, valamint a kibocsátó illetékes hatóság bélyegzője.
Az, hogy melyik jármű és milyen kibocsátási adatokkal milyen színű matricát kap, a Németországon kívül engedélyezett gépjárművek esetében a jármű környezetvédelmi osztályba (EURO-osztály) való besorolása és az engedélyezés dátuma alapján az EURO besorolási táblázatban van meghatározva.

Itt rendelhet a németországi zöld környezetvédelmi övezetekre érvényes német környezetvédelmi matricát.

Németország zöld környezetvédelmi övezetei

Green-Zones-App: A németországi környezetvédelmi övezetek interaktív térképe

Németországban már mintegy 60 környezetvédelmi övezet létezik, amelyekben az N1–N3 és az M1–M3 kategóriába tartozó valamennyi gépjármű (személygépkocsik, autóbuszok és tehergépkocsik) számára kötelező a matrica használata.
A környezetvédelmi övezetek létrehozása, azok határainak meghatározása, valamint a levegő tisztán tartására vonatkozó tervek kialakítása Németországban a városok és települések hatáskörébe tartozik.
A helyi környezetvédelmi övezetek pontos határairól, valamint a helyileg engedélyezett esetleges kivételekről az Umwelt-Plakette.de oldalon talál tájékoztatást számos nyelven.
Ha ezen túlmenően a pontosan meghatározott zöld övezetekhez 2018-tól dízeltilalmi vagy kék környezetvédelmi övezetek is csatlakoznak, ezekről a Blaue Plakette tájékoztató weboldalon tudhat meg többet.

A szennyező anyagok csökkentése a környezetvédelmi matrica segítségével

Mivel Németországban is tovább kell csökkenteni kell a különböző kibocsátások mértékét – ideértve a finom port, a kén-dioxidot és a nitrogén-oxidokat –, az összes környezetvédelmi övezetbe (egy kivételével) most már kizárólag csak a zöld környezetvédelmi matricával lehet behajtani.
Továbbá bizonyos német városokban már 2018-tól csak olyan gépjárművek közlekedhetnek, amelyek NOx-kibocsátása megfelel a jogszabályi előírásoknak. Ezeket vagy dízeltilalmi övezetek (általános behajtási tilalom a dízeljárművek számára) vagy egy kék matrica segítségével szabályozzák majd. A kék matrica az 5. jelzésű környezetvédelmi osztálynak felel meg, amelyet benzines, valamint alacsony károsanyag-kibocsátású dízeljárművek kaphatnak meg.

Itt rendelhet a németországi zöld környezetvédelmi övezetekre érvényes német környezetvédelmi matricát.

Németországban dízeltilalmi és kék NOx környezetvédelmi övezeteket vezethetnek be

A kék matricával lehet majd behajtani azokba az úgynevezett „kék környezetvédelmi övezetekbe”, amelyeket az illető városok a többnyire már meglévő zöld környezetvédelmi övezetek mellett alakítanak ki.
A kék környezetvédelmi övezeteket ott vezethetik be, ahol a NOx-kibocsátás különösen magas, és ahol a kibocsátási értékek jelentősen meghaladják a jogszabályi határértékeket.

A kék környezetvédelmi övezetek és akár a dízeltilalmi övezetek is kialakíthatók állandó jelleggel is. Az állandó övezetek hasonlítanak a zöld környezetvédelmi övezetekhez. Az ideiglenes övezetek az időjárástól függően csak bizonyos, változó időpontokban vannak érvényben. Az ideiglenes övezetek aktuális, valós idejű állapotáról (ki, mikor és melyik matricával hajthat be) a Green-Zones app segítségével tájékozódhat.

Európa valamennyi környezetvédelmi övezete – Milyen napokon milyen behajtási tilalom van érvényben, melyik gépjárműtípusra és milyen matricára vonatkozóan?

Egy francia, német, osztrák, dán vagy egyéb európai környezetvédelmi övezetre érvényes matrica megvásárlása gyakran nem elegendő.

Az európai kereskedelmi célú áruforgalom és a turisztikai célú egyéni és autóbusz-közlekedés esetében sokkal fontosabb, hogy melyik színű/ milyen osztályba tartozó matrica tulajdonában szabad egy nemzeti finompor- vagy NOx környezetvédelmi övezetbe (dízeltilalmi övezetbe) behajtani. Ugyanilyen fontos, hogy a 17 különböző európai gépjárműtípus közül melyekre, milyen időpontokban és a hét mely napjain engedélyezett vagy tilos az állandó vagy ideiglenes környezetvédelmi övezetbe történő behajtás.

Mindezen kérdések megválaszolásához szükség van egy kiegészítő információs csatornára, amely a Green-Zones valamennyi ügyfele számára ingyenesen áll rendelkezésre a Green-Zones app formájában.

A Green-Zones app működése

A Green-Zones app az egyes európai államok és azokhoz tartozó városok és települések nemzeti és helyi szabályozásai alapján létrehozott Green-Zones adatbázis adataira épül. Az alkalmazás ezenkívül figyelembe veszi a behajtási tilalmakra és a korábban engedélyezett matricák végleges felfüggesztésére vonatkozó frissítéseket Európa minden állandó és ideiglenes környezetvédelmi övezetében, minden gépjárműtípusra és minden környezetvédelmi osztályra/ EURO-osztályra vonatkozóan.
A Green-Zones appra vonatkozó további információk itt érhetők el 9 nyelven.

Itt rendelhet a németországi zöld környezetvédelmi övezetekre érvényes német környezetvédelmi matricát.

A fenti áttekintés azt mutatja, hogy mely járműtípusok, mely engedélyezési dátummal vagy EURO kipufogógáz-szabvánnyal kaphatnak német környezetvédelmi matricát.
A német környezetvédelmi matrica (más néven: finompormatrica) kötelező a tehergépjárművek, autóbuszok és személygépkocsik számára, ha azok be akarnak hajtani valamelyik német környezetvédelmi övezetbe.
Figyelem!: A táblázat szerzői jogával a EES European Eco Service GmbH rendelkezik.

Itt rendelhet a németországi zöld környezetvédelmi övezetekre érvényes német környezetvédelmi matricát.

Az európai környezetvédelmi övezetek hivatalos matricái

Franciaország - Crit'Air

www.LEZ-France.fr

A francia Crit'Air környezetvédelmi matrica Franciaország valamennyi környezetvédelmi övezetében és valamennyi járműtípus részére kötelező.

A francia Crit'Air környezetvédelmi matricára vonatkozó információk itt olvashatók 9 nyelven. A francia Crit'Air környezetvédelmi matrica itt rendelhető meg 9 nyelven.

Ausztria - Umwelt-Pickerl

www.Umwelt-Pickerl.at

Az osztrák Umwelt-Pickerl (kipufogó gáz matrica) Ausztria valamennyi környezetvédelmi övezetében és bizonyos járműtípusok részére kötelező.

Az osztrák Umwelt-Pickerl környezetvédelmi matricára vonatkozó információk itt olvashatók 9 nyelven. Az osztrák Umwelt-Pickerl környezetvédelmi matrica itt rendelhető meg 9 nyelven.

Németország - Umwelt-Plakette

www.Umwelt-Plakette.de

A német Umwelt-Plakette Németország valamennyi környezetvédelmi övezetében és szinte valamennyi járműtípus részére kötelező.

A német Umwelt-Plakette környezetvédelmi matricára vonatkozó információk itt olvashatók 9 nyelven. A német Umwelt-Plakette környezetvédelmi matrica itt rendelhető meg 9 nyelven.

Belgium - REG-Certificate

www.LEZ-Belgium.be

A Green-Zones REG-Certificate (narancssárga szín) az a vizualizált bizonyíték, hogy a regisztrált jármű behajthat a belga környezetvédelmi övezetbe.

A REG-Certificate kapcsolatos információk itt olvashatók 9 nyelven. A REG-Certificate itt rendelhető meg 9 nyelven.

Dánia - EcoSticker

www.EcoSticker.dk

A dán EcoSticker Dánia valamennyi környezetvédelmi övezetében és bizonyos járműtípusok részére kötelező.

A dán EcoSticker környezetvédelmi matricára vonatkozó információk itt olvashatók 9 nyelven. A dán EcoSticker környezetvédelmi matrica itt rendelhető meg 9 nyelven.

Németország - E-Plakette

www.E-Plakette.eu

Az E-Plakette német e-matrica számos előnyt kínál a Németországon kívül engedélyezett elektromos járművek számára, ha azok német városokba hajtanak be.

Az E-Plakette e-matricára vonatkozó információk itt olvashatók 2 nyelven. Az E-Plakette e-matrica itt rendelhető meg 9 nyelven.

Spanyolország - Distintivo Ambiental

www.Distintivo-Ambiental.es

A spanyol Distintivo Ambiental környezetvédelmi matricát 2017-ben vezették be Spanyolországban, és 2018/2019-től már a nem Spanyolországban regisztrált gépjárművekre is érvényes lesz.

A spanyol Distintivo Ambiental környezetvédelmi matricával kapcsolatos információk hamarosan elérhetők lesznek a Green-Zones-nál. A spanyol Distintivo Ambiental környezetvédelmi matricát jelenleg még nem lehet megrendelni.

Németország - Blaue Plakette

www.Blaue-Plakette.de

A német Blaue Plakette NOx-matricát előreláthatólag 2018/2019-ban fogják bevezetni Németország dízeljárműveket kitiltó vagy kék környezetvédelmi övezeteiben ekben (NOx védelmi övezetek).

A német Blaue Plakette NOx-matricával kapcsolatos információk itt olvashatók 6 nyelven. A német Blaue Plakette NOx-matricát jelenleg még nem lehet megrendelni.

Csehország - Emisni Plaketa

www.Emisni-Plaketa.cz

A cseh Emisni Plaketa környezetvédelmi matricát előreláthatólag 2018/2019-ben fogják bevezetni a cseh környezetvédelmi övezetekben.

A cseh Emisni Plaketa környezetvédelmi matricával kapcsolatos információk itt olvashatók 4 nyelven. A cseh Emisni Plaketa környezetvédelmi matricát jelenleg még nem lehet megrendelni.

Green-Zones.euUmwelt-Pickerl.atEcoSticker.dkUmwelt-Plakette.deLEZ-France.frLEZ-Belgium.beBlaue-Plakette.deDieselfahrverbote.deFeinstaubVignette.dePlaketteneinkauf.deE-Plakette.euEmisni-Plaketa.czFeinstaub-Plakette.chFeinstaubPlakette.atEnvironmental-Badge.co.ukMiljø-Mærker.dkZelena-Plaketa.czDistintivo-Ambiental.esEco-Pastille.frEko-Vinjeta.com hrEko-Vinjeta.rsEkostiker.bgPlacchetta-Ambientale.itDistintivo-Ecologico.esMilieuvignet-Duitsland.nlPlakietka-Ekologiczna.plMiljøMerke.com noEkologicka-Plaketa.skEko-Vinjeta.siYmpäristö-Tarra.com fiMiljoePlakett.seVignette-Ecologique.beVinieta-Ecologica.roKörnyezetvédelmi-Matrica.huFeinstaub-Vignette.de ruBlue-Toons.de © 2020 Környezetvédelmi matrica Impressum

TAGS:pai eur met matrica

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Kosmetik für sie und ihn | Ihr

  Skip NavigationView SitemapStartseiteGesichtsbehandlungenKosmetikbehandlungenAquafacialMikrodermabrasionMicroneedlingMezotixUltraschallChemical Peelin

TEKKO Logistik Industry, colecta

   HOMEDESPRE NOISERVICIIColectare, tratare si eliminare deseuri periculoaseColectare si achizitie deseuri metal

Toronto Computer Repair Services

   Toggle navigation

Helmet House

   .st0{fill:#CCCCCC;}Shoei.st0{fill:#CCCCCC;}HJC.st0{fill:#CCCCCC;}Alpinestars.st0{fill:#CCCCCC;}.st1{fill:none;}Cortech.st0

MET

   Welcome About Us Projects Guest Houses Slideshow Map Publication

Central European Olympiad in Inf

   HomeONLINE CONTESTVenueAbout RomaniaNeamț CountyPiatra-NeamțLocationsAccommodationContest SiteAccess RoutesAbout CEOIHistoryRegulationsCompetition

Pair Creative Ltd

  Call: 01229 840248
hello@paircreative.comTrustpilotFollow us HomeAbout UsServicesGraphic DesignLogo Design and BrandingLeaflet Design and PrintBusines

L’expert-comptable, un acteur i

   Expert comptableLogiciels comptablesBusinessFormation Les rôles d’audit et de conseil
de l’expert-comptable L

Le meilleur climat du monde

   Skip to main content

Asistencia Lesiones Personales P

   Inicio Accidentes de trafico Negligencias medicas Accidentes laborales Nuestro equipo Contacto Asistenci

ads

Hot Websites