Scientia.ro

Web Name: Scientia.ro

WebSite: http://www.scientia.ro

ID:279072

Keywords:

Scientia,ro

Description:


Nu există sticlă antiglonţ

În filme şi seriale, sticla antiglonţ este adesea prezentată ca fiind indestructibilă. Indiferent de arma folosită, indiferent de câte gloanţe sunt trase, sticla antiglonţ rămâne intactă şi neschimbată. Singura problemă este că, în viaţa reală, sticla antiglonţ nu este chiar antiglonţ şi nu este nici măcar chiar sticlă.

Când se va sfârşi universul?

Robert Frost a remarcat faptul că: „Unii spun că lumea se va termina în foc / alţii spun că în gheaţă". Norocul nostru! În prezent noi suntem destul de siguri că răspunsul este în gheaţă. Dar cât timp mai avem până la sfârşitul timpului şi cum va arata Universul atunci? Într-un articol anterior am spus că dacă teoria Big Rip este corectă atunci universul va suferi „Marea ruptură” peste 80 miliarde de ani.

A fost lovit, într-adevăr, Newton de un măr?

A fost lovit, într-adevăr, Newton de un măr în cap care l-a inspirat în ceea ce priveşte teoria sa a gravitaţiei? La şcoală aţi învăţat, probabil, despre povestea mărului lui Newton, despre faptul că George Washington a tăiat un cireş, despre faptul că oamenii din vremea lui Columb credeau că Pământul este plat sau că Pelegrinii au sărbătorit pentru prima oară Ziua Recunoştinţei în America invitând membrii triburilor nativ-americane să li se alăture.

Cum a fost măsurată viteza luminii pentru prima dată.

Viteza luminii în vid este de „exact 299.792.458 metri pe secundă". Motivul pentru care astăzi putem indica o valoare precisă a ei este determinat de faptul că viteza luminii în vid este o constantă universală care a fost măsurată cu lasere şi atunci când un experiment implică utilizarea laserelor este foarte greu să contestăm rezultatele obţinute.

viteza-luminii

Când dreptul la avort ar deveni inviolabil, plus alte gânduri de început de august

Dacă bărbații ar putea rămâne gravizi, dreptul la avort ar fi primul paragraf din Constituție.
Iar faptul că, de regulă, niște bătrâni decid dacă femeile au dreptul la avort arată perversitatea ultimă a naturii umane, plăcerea de a lua decizii meschine pentru alții.
Iar situația arată cât de ușor devii convins de propriile idei, oricât de stupide, când nu te ating.

Cum ar fi o lume în care actorii s-ar ocupa de filme, cântăreții de cântat, iar moderatorii de moderat? În felul ăsta s-ar putea ca cei care chiar au ceva de spus pentru noi toți să ajungă să o și facă.

Prin oricâte orori am trece și oricât am citi despre ororile înfăptuite de umanitate de-a lungul istoriei, nu ne putem opri să nu avem o părere idilică, în raport cu realitatea, despre om și natura umană.

7 moduri de a pierde în greutate pe pilot automat (fără a număra caloriile)

Mâncaţi mai puţin, mişcaţi-vă mai mult.” Acesta este mesajul pe care îl primim de la organizaţiile din domeniul sănătăţii. Acestea afirmă că oamenii pierd sau iau în greutate din cauza caloriilor. Este însă greşit, deoarece organismul uman este mai complicat de atât. Diferite alimente afectează senzaţia de foame şi hormonii în diferite moduri, iar toate caloriile nu sunt egale. Puteţi face mai multe lucruri pentru a scădea în greutate, chiar fără a număra o singură calorie. În acest articol găsiţi 7 moduri prin care puteţi pune pierderea în greutate pe „pilot automat”.

7 motive pentru care trebuie să mâncăm carne

În ultimele decenii, carnea a fost acuzată ca fiind vinovată de multe boli legate de stilul de viaţă şi caracteristice societăţilor occidentale. Însă noi consumăm carne de o perioadă lungă de timp, iar învinuirea vechilor alimente pentru noile probleme de sănătate nu are prea mult sens. Adevărul e că, dacă este neprocesată, naturală, carnea este foarte sănătoasă. În acest articol găsiţi 7 dovezi bazate pe beneficiile pe care le aduce carnea sănătăţii.

Lupul singuratic

Este unul dintre animalele care nu ar fi trebuit să existe în prezent. Cum a ajuns o creatură unică asemănătoare lupului şi care în prezent este pe cale de dispariţie, să se stabilească în Insulele Falkland? Noi dovezi ADN susţin o explicaţie puţin probabilă. Nu deseori se întâmplă să putem identifica locul exact  în care o specie a dispărut, însă Shallow Bay de pe îndepărtata coastă de nord  a West Falkland este un astfel de loc.

Mark Twain s-a născut și a murit la trecerea cometei Halley


Cometa Halley. Prima fotografie

 

Mark Twain s-a născut și a murit în aceeaşi ani în care cometa Halley a trecut pe lângă Pământ. Astăzi aflăm că Samuel Clemens s-a născut şi a murit în anii în care cometa Halley a trecut pe lângă Pământ. Trecerea cometei Halley în apropiere de Pământ reprezintă un eveniment care are loc destul de rar, având în vedere că acesta se produce după aproximativ 76 de ani. Ce-l face chiar mai remarcabil este că Twain şi-a prezis anul morţii sale în funcţie de mişcarea prin spaţiu a acestei comete.

Pot rezista relaţiile la distanţă?

Aproximativ trei milioane de americani au relaţii la distanţă, însă acestea rezistă? Contrar celor ştiute până acum, relaţiile la distanţă pot rezista, potrivit unui nou studiu publicat în Journal of Communication (Jiang & Hancock, 2013). Există doi factori care facilitează menţinerea relaţiilor la distanţă: partenerii să-şi transmită unul altuia informaţii cu caracter intim şi să aibă o opinie idealizată a celuilalt.

Ce este radioactivitatea şi de ce este uneori periculoasă?

Iată enumerate toate particulele cu care ai interacţionat vreodată: protoni, neutroni, electroni şi fotoni*. Radiaţie periculoasă nu este nimic altceva decât una dintre aceste particule mişcându-se nebunesc de repede.

Inteligența artificială, utilizată pentru îmbunătățirea performanțelor acceleratoarelor de particule


Imagine a detectorului din proiectul ALICE / LCH

Acceleratoarele de particule sunt utilizate atât în cercetare, cât și în alte domenii (industrie, medicină etc.). Studii recente arată cum folosirea învățării automate (o ramură a inteligenței artificiale) poate ajuta la îmbunătățirea substanțială a performanțelor acceleratoarelor de particule.

Ce ne împiedică să putem călători în timp?

În cadrul acestui articol vom vorbi despre condiţiile în care s-ar putea realiza o călătorie virtuală în timp. Cu această ocazie vom încerca să răspundem următoarei întrebări: „Ce ne împiedică să putem călători în timp? Este adevărat că noi putem călători doar în viitor (ca urmare a unei deplasări relativiste, de exemplu) sau este posibil să călătorim în trecut, atunci când vom descoperi cum se poate realiza asta?"

Cât durează până cădem într-o gaură neagră?


Gaură neagră - reprezentare artistică

 

În acest articol vom aborda un paradox al relativităţii generale: în cazul în care timpul încetineşte în apropiere de orizontul evenimentelor al unei găuri negre, cum se poate ca ceva să cadă vreodată în interiorul ei? Întrebarea la care voi răspunde este: „Dacă o gaură neagră deformează spaţiul-timp într-o asemenea măsură încât încetineşte şi chiar opreşte timpul, cum se poate ca ceva să dispară vreodată dincolo de orizontul evenimentului (sau de punctul în care t=0)?

Cine a descoperit, de fapt, America?


Harta lui Piri Reis

Dintre toţi pretendenţii europeni, cine a descoperit pentru prima dată Lumea Nouă? În anul 1492 Columb a navigat spre vest şi a fost considerat, pentru un moment, primul european care a pus piciorul pe ţărmurile celor două Americi. Şi apoi s-au găsit dovezi că exploratorii vikingi, conduşi de Leif Ericson, ar fi ajuns cu cinci secole înaintea genovezului în Lumea Nouă.

10 lucruri referitoare la nutriţie agreate de toată lumea


Clic pe imagine pentru o rezoluție superioară

Există multe controverse în nutriţie şi deseori se pare că oamenii nu cad de acord asupra acestor disensiuni. Însă în acest articol găsiţi 10 lucruri cu care toată lumea este de acord (sau aproape toată lumea).

› NEWSLETTER
Întreabă Scientia
Scientia Q&A  || Forum
YouTube || Facebook     
⇒ Scrie pe Scientia
Contact || T&C || RSS
© 2008-2022 Scientia.ro

TAGS:Scientia ro

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
couch.ro

  

viorelianasi.ro - Home

  HomeNewsGraphic DesignWeb DesignWeb portfolioIT ConsultingAudio-Video ServicesContact viorelianasi.ro | webdesign.jpg

Solinox - Distribuitor tacâmuri

  Acces cont Inregistrare Istoric comenzi 07227762370722776237Intrebari frecvente Contacteaza-ne Cautare avansataAcces cont Inregistrare Istoric comenzi

Lenjerie sexy,costume de baie,le

  Skip to contentContact L-V : 10:00 - 17:00 0764.88.44.88 L-V : 10:00 - 17:00 0764.88.44.88 Menu

Coala.ro - Imaginea ta, impecabi

  &times; Autentificare Esti deja inregistrat? Autentifica-te. &times; Inregistr

Fete de masa restaurant - Produc

  

Andrei Rosca

   Andrei Rosca entrepreneurial notes About MeAll articlesSubscribe How business decisions are affected by

Progresul Silvic | Site-ul ofici

   Sari la conținutPrezentareEnglish PresentationIstoricStatutNoutăţi şi evenimenteRevista de Silvicultură şi CinegeticăComisia de atestareLegă

Romania News - Romania Observer

  NewsfeedBusiness NewsCompaniesEconomicEnergyFinancialBankingHealthITTechSportTravelRomania News
Baltic, Polish, Romanian leaders urge EU to step up ef

Xeneris media :: :: Internet &

   &Uuml;ber unsPhilosophieTeamSoziales EngagementReferenzen&Ouml;ffentliche AuftraggeberMittelst&auml;ndlerKleine UnternehmenPrivatpersonenLeistungenB

ads

Hot Websites