Olasz Sarok | Olasz életérzés - olasz nyelvtanulás

Web Name: Olasz Sarok | Olasz életérzés - olasz nyelvtanulás

WebSite: http://www.olaszsarok.com

ID:264448

Keywords:

let,Sarok,Olasz,nyelvtanul

Description:


Skip to content

Mi az Olasz Sarok?

Az Olasz Sarok 2005 óta létezik, azóta folyamatosan változik, formálódik, fejlődik.

Bő egy évtizedig fizikailag is létezett: szövődtek itt barátságok és szerelmek, sok tanítvány repült ki innen hosszabb-rövidebb időre vagy végleg Olaszországba, sokakkal együtt örültünk nyelvvizsga-és érettségi vagy éppen egyetemi felvételi sikereknek, OKTV-helyezésnek.

Volt, aki itt ismerte meg a twistet olasz módra (Guarda come dondolo), más innen indult az olasz mammához, aki aztán megtanította az olasz tésztakészítés csínjára-bínjára, s akihez azóta is visszajár. Volt, akit élete első olaszországi focimeccsen való részvétele sarkallt olasztanulasra, más a saját sportolói karrierjét építette tudatosan. Látott a Sarok helyben készült kávét, cappuccinót és kekszeket, a legapróbbaknak készített társasjátékot, és tanítvány által készített risottót.

Bár a Sarok 2016 óta minden értelemben olasz, s Bresciában székel, a küldetés ugyanaz: élményeken, hasznos ismereteken, személyre szabott anyagokon keresztül tanítani a nyelvet, s karnyújtási távolságra hozni az olasz kultúrát, gasztronómiát és hétköznapokat, hogy mindenki megtapasztalhassa az olasz életérzést, amit aztán őmaga is ápol, a saját szűrőjén keresztül néz és szívesen megoszt másokkal.

Csatlakozom Ismerj meg!

Le lucciole – Szentjánosbogarak

2022.07.28.

Romantikus nyári éjszakák kis lámpásai ők, akikkel most hallott szövegértés feladatban ismerkedhettek, B1-B2 szinten.

Cervello – Agy

2022.07.21.

Mi az: életünk minden területét uralja, ha elromlik, minden elromlik, ha jól működik, mi is jól működünk? A2-B1 szinten sokat megtudhatsz róla és még tornáztathatod is?

Giornata mondiale delle emoji – Emoji-világnap

2022.07.18.

Hihetetlen, hogy már az emojiknak is van világnapjuk! Vagy nem? Hiszen naponta tucatnyit vagy még többet használunk érzelmeink kifejezésére. Mai feladataink is róluk szólnak, B1-B2 szinten.

Megtekintem a magazint

Gyakorlatok kávé mellé

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen érkező, ingyenes feladatokkal tarthasd karban olasz tudásod és értesülj a várható workshopokról, webináriumokról!

Feliratkozom

Újdonságok

Chiacchieroni – beszédfejlesztő whatsapp-csoport

Szeretnéd napi szinten használni az olasz nyelvet? Ha lehet, akkor szóban is? A CHIACCHIERONI beszédfejlesztő whatsapp-csoportot Neked találtam ki!

Rassegna stampa - haladó beszédfejlesztő whatsapp-csoport

Tudtad, hogy az olaszok még mindig nagy újságolvasók? Ha már jól boldogulsz olaszul a hétköznapokban, és mélyítenéd tudásod, beszélgess aktuális hírek és újságcikkek alapján!

Letture e chiacchierate

Kezdő olaszos vagy? Indítsd be a beszélőkédet: kezdd az olasz csevegést egyszerű olvasmányok közös feldolgozásával és a róluk való beszélgetéssel!

Vélemények

Judit

“14 évvel ezelőtt sok szabadidővel rendelkeztem és azt gondoltam, az angol és a német nyelv mellé jó lenne egy új nyelvvel is megismerkedni. Az olasz és a spanyol között vacilláltam. Különféle oldalakon kerestem tanárokat, majd megláttam Ági bemutatkozó profilját is. Már az első személyes találkozás alkalmával nagyon szimpatikusnak találtam Ágit, és így az olasz nyelv mellett döntöttem. Az órák hangulata nagyon nyugodt, barátságos volt. A tankönyv mellé Ági mindig készült sokféle gyakorlólappal. Nagy hangsúlyt fektetett a szóbeli kommunikáció fejlesztésére. Sokszor figyelembe vette azt is, hogy olyan témaköröket hozzon órára, melyek az érdeklődési körömnek megfeleltek, ezzel is ösztönözve arra, hogy még többet foglalkozzak az olasz nyelvvel. Végül csak azért hagytam abba a nyelvtanulást, mert elköltöztem a városból és megszületett első gyermekem. Jó szívvel gondolok vissza az együtt töltött órákra és azóta is tartjuk a kapcsolatot, ha tehetjük, meglátogatjuk egymást. Ha tehetném, bármikor szívesen folytatnám a tanulást Áginál.”

Zoli

“Anno hobbi célból kerestem olasztanárt, így találtam meg az Olasz Sarok hirdetését. Mindenképpen magántanárra volt szükségem a rugalmas időbeosztás miatt. Igazából szimpátia és a lakóhelyemtől való távolság alapján választottam, és már az elején tetszett, hogy valaki nem csak olasztanár, hanem igazi rajongója az országnak, kultúrának.
Mivel hobbiból csináltam, attól féltem, hogy hamar alábbhagy a lelkesedésem, de szerencsére nemhogy ez történt volna, hanem inkább mind jobban megtetszett a nyelv, és a mögötte lévő ország.
Az órák mindig lazák voltak, de ennek ellenére jól felépítetten folytak. Nem volt üresjárat, alibi feladatok, mindig úgy éreztem, hogy Ági komolyan felkészült minden egyes órára. Nekem nagy előny volt, hogy az én lehetőségeimhez képest tudtunk haladni, és nagyon szerettem, hogy még a házi feladatok, vagy a következő órai feladat is valami olyanra épült, ami személyesen engem érdekelt (pl. autók), szóval a szokásos „hogy hívnak, mit dolgozol, hol laksz” típusú kezdő kérdésekre adott válaszok beépültek az egyedi feladatokba is később.
Sok beszéd volt és elég sok szövegértés is. Ennek később nagy hasznát vettem, mert nem tervezetten Olaszországban kötöttem ki, és azóta is itt élek. Az itteni első 2 évben abból gazdálkodtam, amit az Olasz Sarokban tanultam. Itt látszott meg igazán, hogy mennyire stabil és jól felépített volt, amit otthon tanultam.
Sajnos már itt voltam kint, amikor volt egy kis összejövetel a diákoknak, amit Ági szervezett. Ez nagyon kedves gesztus, és amennyire tudom, nagyon jól sikerült. De ennek ellenére is volt az óráknak egy nagyon jó hangulata, ami a profi tanítás és a nagy Olaszország-rajongás ötvözetéből származott.
Köszönöm mindezt utólag is!”

Panka

“Tanárnővel a gimnáziumi olasz órák keretein belül ismerkedtem meg, azonban annyira megszerettem az olasz nyelvet, hogy később a Skype-os magánóráin is részt vettem. Ezekkel az órákkal az egyik célom a középfokú nyelvvizsgára való felkészülés volt, amit később sikeresen is teljesítettem. Ezek az órák sokkal személyre szabottabbak voltak, nem csak egy fajta tankönyvet használtunk, hanem változatos forrásokból kaptam feladatokat (könyvek, internetes források, hanganyagok, videók). Számomra másik nagy pozitívuma volt az óráknak, hogy nagyobb hangsúly került a szóbeli kommunikációra is. Az órák nagyon jó hangulatban teltek, mindenkinek csak ajánlani tudom, ha fejleszteni szeretné az olasz nyelvtudását!
Legutóbbi élményeim pedig a Facebook-os gyakorló csoporthoz kötődnek. Ebben a csoportban bármilyen tudásszinten lévő megtalálhatta a hozzáillő feladatokat. Különböző fajta nagyrészt játékos feladatokat kaptunk amiknek megoldásával nem csak magunkkal hanem egymással is versenyezhettünk, így játékosabbá téve a nyelvtanulást. Számomra nagyon tetszik, hogy a csoport segítségével a mindennapjainkba bele tudjuk építeni a nyelvtanulást, akkor is ha épp nincs időnk magánórákra járni, hiszen minden nap használjuk a Facebookot így szinte fel se tűnik, hogy közben még nyelvet is tanulunk.”

Gabi

“Hobbiból kezdtem olaszt tanulni, nagyon szeretem az olasz kultúrát, nyelvet, ételeket, mindent, ami olasz. Kezdő nyelviskolai tanfolyam után kerestem magántanárt, így találtam Ágira.
Az órák nagyon jó hangulatban teltek, nagyon szerettem járni. Ági mindig változatos feladatokkal várt, volt nyelvtani rész, olvasás, szövegértés és sok beszélgetés. Sokszor készült tematikus gyakorlatokkal pl:karácsonykor olasz recept és mese, vagy farsangkor a különböző maszkos figurák. Nagyon szerettem az ilyen feladatokat, mert így Olaszországról is tanultam.
Az elején kicsit tartottam attól, hogyan tudom a munka mellett a nyelvtanulást is beiktatni az életembe, de szerintem Ági hozzáállásának, személyiségének és nyelvtanári képességének köszönhetem, hogy végül eljutottam a nyelvvizsgáig is.
Mindig jó szívvel emlékszem vissza a közös órákra, szívből ajánlom mindenkinek.”

Krisztián

“A tanárnővel gimnáziumi tanulmányaim során találkoztam, majd később magánórákon is fejlesztette az olasz tudásomat. Ez egyben azt is jelenti, hogy meglehetősen hosszú ideig (4-5 év) aktív nyelvórákon vettem részt, így úgy gondolom, hogy jelentős tapasztalattal tudom szívből ajánlani Ágit, akármilyen szinten. Azon kívül, hogy rendkívül magasan képzett szakember – Olaszországban él és dolgozik, rendelkezik fordító tapasztalattal stb. – három fontos szempontot emelnék ki.
Először is nagyon ügyesen meg tudja szerettetni a nyelvtanulást, ami hatalmas motivációt ad a tanuláshoz. Ezt különösen a gimnáziumi órákon vettem észre, ahol a környezetből adódóan nem feltétlen minden diák teljes önakartból motivált a nyelvtanulásra.Köszönhetően annak, hogy a nyelv révén az olasz kultúrát és hétköznapokat is bemutatja az órákon, ha kell szívesen mesél saját élményeiről, nagyon hangulatosak az órái és így a tanulás is sokkalta könnyebb. Arról nem is beszélve, hogy a standard olaszon kívül néha még vicces szlengeket, kifejezéseket is belecsempész a tananyagba.
A második pont a tudatossága. Ahogy tapasztaltam a tanárnő nagyon jól felméri azt, hogy ki milyen céllal érkezik hozzá és annak megfelelő felkészítést ad. Valószínűleg ez azért is ennyire sikeres, mert rengeteg segédanyaggal dolgozik, így mindenféle szinten, mindenféle céllal talál feladatokat.
A harmadik és talán legfontosabb pozitívum az ő óráin, hogy nagy hangsúlyt fektet a beszédkészségre. A szokásos beszélgetős feladatokon kívül ezt fogalmazásokkal és szituációkkal gyakoroltatja, amelyek talán a leghasznosabb feladattípusok ahhoz, hogy már egy kész szókészlettel és alapvető felkészültséggel lehessen egy valódi beszélgetést lefolytatni. Különösen szerettem, hogy a szigorúan vett tananyag „rovására” is, ha kellett elővette a szituációs és fogalmazós feladatokat, amelyek – ismételten mondom – nagy előnye, hogy a valódi életben, beszélgetésekben használható tudást ad.
Mindent egybevetve talán mondhatom, hogy a tanárnő óráin nemcsak magasszintű és használható nyelvtudást kap a hallgató, de motivációt, kulturális ismereteket és Ági személyében barátot is. In bocca al lupo a tutti! :)”

Telefonszám: +39 331 909 8527

E-mail cím: ciao@olaszsarok.com

Adatkezelési tájékoztatóÁltalános Szerződési Feltételek

Gyakorlatok kávé mellé

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen érkező, ingyenes feladatokkal tarthasd karban olasztudásod!

© 2005 - 2022 Olasz Sarok • Minden jog fenntartva. | Webfejlesztés: diVid | Design by Gabriella
Honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz, melyet a honlap használatával Ön tudomásul vesz.BővebbenElfogadomManage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.NecessaryAlways EnabledNecessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.CookieDurationDescriptioncookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.FunctionalFunctional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.PerformancePerformance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.AnalyticsAnalytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.AdvertisementAdvertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.OthersOther uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet. SAVE & ACCEPT

TAGS:let Sarok Olasz nyelvtanul

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Vegán élet - Vegán Életmód

  Skip to contentVegán életVegán Életmód ProgramTerületekGasztronómiaSzépségápolásMozgásEgészségKörnyezetvédelemVegán programSztorikBes

Brutálfutás 2022 - Életed leg

   Az eseményrőlEseményinfoNevezésHírekRajt-és eredménylistákEredménylisták

Őrségi Bringások | Őrségi K

  orsegibringasok@gmail.comFacebookInstagramFacebookInstagramKezdőlapRólunkÉletképekV. Őrségi FutófesztiválAz ŐrségrőlŐrségi kerékpáros

SZENNYVÍZTISZTÍTÁS - JÖVŐ L

  Magyar English Deutsch (

Home - Televele Médiapedagógia

  Skip to contentFacebook-fFőoldalRólunkEgyesületTagokAdatokAlapszabályKözhasznúsági jelentésMédiapedagógiaTevékenységeinkMédiapedagógiai

La Roche-Posay - Jobb &#233;let

   A tartalomhoz

COMPLETE CZ Infrastruktura data

  Pro správnou funkčnost stránek používáme cookies. Souhlasem s nimi nám pomáháte zlepšovat naše služby. Více informací

The Outlet by Harry Rosen

  BrandsTailored ClothingSportswearFootwearOuterwearAccessoriesLocationsVisit HarryRosen.com The real deal in premium menswear. Save up to 70% off ever

ANEA - Agenzia Napoletana Energi

  PROGETTI FORMAZIONE CONVEGNI ED EVENTI SERVIZI DI ASSISTENZA TECNICA

Anffas - Associazione Nazionale

   MenuChi SiamoMission/Vision ChiudiLa nostra Storia ChiudiDove Siamo ChiudiLa nostra organizzazioneOrgani a

ads

Hot Websites