Automatski defibrilatori za laike

Web Name: Automatski defibrilatori za laike

WebSite: http://www.aed.hr

ID:321307

Keywords:

defibrilatori,Automatski,laike,za

Description:


FacebookTwitter
Select Page
I Vi možete pomoći!Kako? Pročitajte više!Pružanje prve pomoći s AED-omSvakome se može dogoditi da se zatekne kraj osobe kojoj treba pomoći korištenjem AED-a, na ulici, radnom mjestu, u sportu ili obitelji. Ako ste prisutni kada se netko pored Vas sruši, izgubi svijest, prestane disati, i Vi možete pomoći. Uključite aparat i slijedite upute AED-a.

Kako primjeniti AED? Pogledajte demo i slijedite upute.

AED DEMOKrajem prošlog stoljeća, pojavili su se automatski vanjski defibrilatori (engl. AED = automatic external defibrillator, u Hrvatskoj se koristi i naziv AVD) a istraživanja su pokazala značajno povećan postotak preživljavanja osoba koje su doživjele srčani udar a na njima je primjenjena brza defibrilacija. Dokazano je da kardiopulmonalna reanimacija i rana defibrilacija mogu vratiti normalan  srčani ritam kod osoba sa srčanim zastojem. Dakle, to su uređaji, koji vrše analizu srčanog ritma, daju upute spašavatelju (glasom, na hrvatskom jeziku) i omogućuju defibrilaciju. Potpuno su sigurni, jer uređaj neće dozvoliti defibrilaciju osim u slučaju kada je 100% sigurno da je unesrećeni u takvom stanju da mu samo defibrilacija može spasiti život. Dakle, s AED-om se može samo pomoći, a nikako naštetiti.

Želite saznati više? Kontaktirajte nas!

Što je to AED?AED PLUSAED PROJEKTILanac životaKomunikacijski ormarićiZnak za AED

AED- ( automatski eksterni defibrilator, u Hrvatskoj se koristi i naziv AVD) je maleni, prijenosni uređaj, jednostavne primjene, sa zadaćom isporuke električne struje osobama koji imaju srčani zastoj uslijed poremećaja ritma (ventrikularna fibrilacija ili ventrikularna tahikardija bez prisutnog pulsa). Osim toga, današnji daju korisniku glasovne i tekstualne upute, na hrvatskom jeziku, prema najnovijim smjernicama osnovnih postupaka održavanja života.  Uređaj sa 100% sigurnošću vrši analizu ritma i preporučuje ili ne preporučuje defibrilaciju, te korisnika vodi kroz cijeli postupak oživljavanja.

Koncept korištenja automatskih vanjskih defibrilatora je vrlo sličan konceptu primjene malih, ručnih vatrogasnih aparata koji se mogu naći u svim javnim zgradama, tvrtkama, itd. Malih dimenzija, lagani i jednostavni za korištenje služe za “gašenje prvog požara”, do dolaska profesionalne ekipe, u ovom slučaju HMP.

U 75-80% slučajeva nagla srčana smrt započinje sa poremećajem srčanog ritma koji se naziva ventrikularna fibrilacija. U tom slučaju postoji samo jedno učinkovito rješenje za prekid fibrilacije i vraćanje u normalan ritam, a to je defibrilacija, tj. primjena električnog šoka korištenjem defibrilatora. Nikakav drugi lijek ni zahvat ne može biti od koristi u takvom slučaju ako nema defibrilatora.

Ukoliko se defibrilator primjeni u prvih 3-5 minuta postoji vrlo visoka vjerojatnost da će osoba koja je doživjela opisani poremećaj preživjeti i uspješno se oporaviti. Uspješna defibrilacija je moguća i kasnije, ali sa svakom slijedećom minutom koja protekne od nastanka poremećaja, gubi se 7-10% vjerojatnosti za preživljavanje i uspješan oporavak.
Stoga uspješnost spašavanja života u ovakvih slučajevima ovisi direktno o dostupnosti defibrilatora u trenutku nastanka nagle srčane smrti. Ovdje treba dodati i to da je u velikoj većini slučajeva ovakav oblik srčanog zastoja prvi simptom bolesti srca. Drugim riječima, takav srčani zastoj se često događa ljudima koji su do tada bili zdravi, ili su barem tako izgledali svojoj okolini. Zbog svega navedenog, gotovo je nemoguće predvidjeti vrijeme ili mjesto na kojem bi se moglo očekivati da će kod nekoga doći do srčanog zastoja.

automatski vanjski defibrilator treće generacijeposebno prilagođen za korištenje od strane laikaizgovara glasovne upute na hrvatskom jeziku za svaki postupakjedini AED s „jednom elektrodom“ za spajanje na unesrećenog, koja uvijek osigurava 100% pravilno postavljanjeReal CPR Help – funkcija pomoću koje AED+ navodi korisnika tako da pravilno i učinkovito radi masažu srcajedini AED koji koristi baterije dostupne u svim prodavaonicama foto opremeprvi AED koji je u Hrvatskoj registriran za korištenje od strane laika pri HALMED-ujedini AED koji vodi korisnika kroz sve postupke oživljavanja (prije, za vrijeme i poslije defibrilacije)slikovne upute na uređaju osiguravaju da ni jedan postupak ne bude preskočenuređaj sam sebe automatski svakodnevno testira i na taj način osigurava spremnost za upotrebuposjeduje mogućnost programiranjanamijenjen oživljavanju u svim vremenskim uvjetimapohranjivanje podataka na računalu preko IrDAlagan, jednostavan, prenosiv

https://youtu.be/kmdhgRgDFMw

AED (eng. Automatic external defibrillator) je maleni, prijenosni uređaj, jednostavne primjene s zadaćom isporuke električne struje osobama koji imaju srčani zastoj uslijed poremećaja ritma (ventrikularna fibrilacija ili ventrikularna tahikardija bez prisutnog pulsa). Osim toga, današnji modeli daju upute prema najnovijim smjernicama osnovnih postupaka održavanja života, glasovnim i vizualnim uputama (na hrvatskom jeziku). Uređaji sa 100% sigurnošću vrši analizu ritma i preporučuje ili ne preporučuje defibrilaciju, te korisnika vodi kroz cijeli postupak oživljavanja.

Uspješnom ishodu spašavanja unesrećene osobe možete pomoći i vi. Zadržite prisebnost. Cijeli postupak zbrinjavanja može se zamisliti kao lanac, lanac života. Svaki lanac je čvrst onoliko koliko je čvrsta njegova najslabija karika. Važno je prepoznati srčani zastoj i pozvati što ranije pomoć, kako bi defibrilator bio što prije postao dostupan. Provođenje osnovnih postupaka održavanja života je vještina koju bi trebao svatko poznavati. Dokazano je da kardio-pulmonalna reanimacija i brza defibrilacija mogu dovesti do uspostave normalnog srčanog ritma. Pravilna vanjska masaža srca i umjetno disanje mogu “kupiti” vrijeme do dolaska djelatnika hitne medicinske službe te mogućnosti naprednih postupaka održavanja života.Defibrilatore najčešće treba smjestiti u odgovarajuće ormariće.  Na taj način se osigurava da je defibrilator zaštićen, ali ipak stalno dostupan (nije zaključan). Ormarića ima više vrsta, u Hrvatskoj se najčešće koristi komunikacijski ormarić Aivia 220 (koji može stajati unutar ili izvan objekta), prikazan na ovim slikama;

U Hrvatskoj postoji mreža takvih ormarića, a svaki je povezan s hitnom pomoći na svom području . Ormarići imaju u sebi telefonski modul, i odmah po otvaranju automatski pozivaju hitnu pomoć. U centrali svakog Zavoda za hitnu medicinu postoji poseban telefonski uređaj s prikazom pozivatelja, na koji se spajaju samo pozivi iz ovih ormarića. To znači da korisnik zapravo ima direktnu liniju prema hitnoj pomoći, koja zaobilazi pozive prema brojevima 112 i 194. Također, ako se radi o hitnoći za koju nije potreban automatski defibrilator, poziv je moguće uspostaviti i bez otvaranja, pritiskom na zelenu slušalicu. Prilikom poziva dispečer u hitnoj pomoći vidi lokaciju pozivatelja prije nego se javio, pa to skraćuje razgovor i ubrzava slanje tima HMP na tu lokaciju.

Piktogrami na ormariću daju upute korisniku kako treba postupiti:

Uz ormarić dolazi i SIM kartica (kao za mobilni telefon). Ormarići uspostavljaju vezu s hitnom pomoći preko mobilne mreže. U svim ormarićima navedenim na referentnoj listi na ovim stranicama se nalaze SIM kartice koje su trajno aktivne. To znači da krajnji korisnik nema nikakvih dodatnih troškova u budućnosti, u smislu pretplate za mobilnu liniju i slično, a istovremeno je osigurano da je takva linija uvijek aktivna i da se ne može desiti da se linija “ugasi” zato što je istekao ugovor za mobilnu liniju, i slično. Zato je takvo rješenje cjelovito i jedinstveno.

Osim gore navedenih, postoje i ormarići s alarmom, također predviđeni za smještaj unutar ili izvan objekta;

Ministarstvo zdravlja u Pravilniku o uvjetima za provođenje programa javno dostupne defibrilacije (NN 120/13) propisalo je službeni znak za AED koji mora biti na svakom objektu na kojem postoji AED. Preporučljivo je da bude kod ulaznih vrata, vidljiv izvana, a unutar objekta se mogu postaviti strelice koje vode do defibrilatora ili dodatni znakovi.

Na ovom mjestu možete besplatno preuzeti znak za AED u tri različita formata.

Ukoliko želite naručiti gotov znak izrađen na posebnoj samoljepivoj foliji otpornoj na sve vremenske uvjete, kontaktirajte nas.

Kontakt email: [email protected]

Pravila kolačićaUvjeti korištenja FacebookTwitter
Share ThisFacebookTwitterGoogle+DeliciousLinkedInMyspaceStumbleUponTumblrKoristimo kolačiće kako bi poboljšali korisničko iskustvo pretraživanja naše web stranice.Ako nastavite koristiti web stranicu, smatrati ćemo da se slažete s našim uvjetima korištenja i pravilima za kolačiće.Slažem sePravila kolačića

TAGS:defibrilatori Automatski laike za

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
HSE - ocelové zárubně, ocelov

   Poptavka+420 774 733 196 david.pokorny@apolopraha.cz ÚvodOcelové zárubněZárubně pro zděné příčkyZárubně pro sá

Horizont - Horizont sustavi j.d.

  KORISNIČKA ZONAPARTNER ZONANaslovnaProizvodiUslugeAkcijeNovostiReferenceO namaKontaktHorizontVaša poslovna platformaSaznajte višeHorizont.Biro&CRMD

7DiasWeb - SEO Optimização de

  [email&#160;protected]InícioSobre nósServiçosWeb designAlojamento WebLojas OnlinePublicações OnlineOtimização SEOMobiles App’sPortfólioContac

Design Italiano senza compromess

  Vai al contenutola collezioneSELECTION 22/23CONFIGURA LA TUA OMITENFRMenuITENFRla collezioneCONFIGURA LA TUA OMrivenditori OM ITENFRMenuITENFRITENFRMe

Země Zábavy &#8211; Bavíme v

  &dr; Přeskočit na hlavní obsah Hlavní navigace MenuHomeO násKontaktyEshop MlsotkovéJK_1_38Culinka_IMG_2870Muchomurkov-plachta-webMlsotkovéOdkud

OpenCart Support, Extension, Cus

   Czech Slovak

Manoli's Pizza Company

  HomeMenuGift CardsPress InquiriesEmploymentAMP RestaurantsSelect Page Where Friends and FamilyCome TogetherOnline OrderDeliveryReservationsdelivery

Kariéra &#8211; BOHEMIA RINGS &

  O násO společnostiPolitika firmyFiremní hodnotyCertifikaceTechnologieDělení materiáluTepelné tvářeníTepelné zpracováníMechanické obráb

Maatgevend in zand en grind | k3

  Overslaan en naar de inhoud gaan logo-K3Delta Created with Ske

Vrilo d.o.o. | za komunalne djel

  

ads

Hot Websites