Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu - CNIPT Târgu J

Web Name: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu - CNIPT Târgu J

WebSite: http://www.targujiu.info

ID:321047

Keywords:

de,Informare,Promovare,Centrul

Description:


Sari la conținut
Prima pagină Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu

Apărat de vitregiile naturii, ca și cum Dumnezeu însuși l-ar fi adăpostit între dealuri pentru a-i ocroti pe fiii săi, Târgu Jiul este binecuvântat cu veri calde și ierni liniștite, cu împrejurimi ospitaliere, locuri de refugiu pentru gorjeni la fiecare sfârșit de săptămână. Atât de frumoase sunt vârfurile Parângului, care se văd chiar din mijlocul  orașului, înzăpezite uneori până târziu, spre mijlocul lui iunie, că orice trecător care străbate orașul va vrea să ajungă în preajma lor cât mai repede.

Pornind din Târgu Jiu, poți alege încântătoare trasee montane, cu popasuri la stâne sau pensiuni, te poți reculege în mânăstirile și schiturile durate chiar sub poala muntelui, poți explora peșteri și chei sălbatice sau, echipat cum trebuie, te poți lăsa în voia apelor învolburate de munte.

Dacă ești un iubitor al istoriei, poți cerceta poveștile și legendele locului și vei afla că Târgu Jiul a fost loc de întâlnire pentru negustorii de dincoace și de dincolo de munți timp de secole.

Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”

Municipiul Târgu Jiu este recunoscut în lume prin operele Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, realizat în anii 1937-1938 de Constantin Brâncuși, unul dintre marii artiști mondiali. Lucrările acestui ansamblu (Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului) definesc concepția creatoare a artistului și sunt mărturii în timp ale sufletului și geniului românesc.

Lucrările monumentale au fost realizate în baza unui proiect, care așa cum mărturisea chiar Constantin Brâncuși era alcătuit din elemente arhitecturale cu valoare simbolică: „o alee, care plecând de pe digul Jiului, care este locul de evocare al actelor de vitejie gorjeană, ar trece pe sub un portal, ce în viitor ar marca și intrarea în grădina publică, pentru ca, continuând spre biserica ce se renovează, să se termine această cale ce va purta chiar și denumirea de Calea Eroilor, la monumentul recunoștinței, întruchipat dintr-o coloană înaltă de circa 29 m, înălțându-se fără sfârșit, așa cum trebuie să fie și recunoștința noastră”.

Ansamblul a fost inaugurat la data de 27 octombrie 1938 și reprezintă un omagiu adus eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial.

Evenimente recente

 


Download Târgu Jiu CityApp

Like on Facebook

Caută

Vremea

Calendar Evenimente

Hartă Târgu Jiu

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Targu Jiu45.043206, 23.271618Click aici pentru Harta Interactiva

Colaboratori

Centre Naţionale de Informare şi Promovare Turistică

   Harta CNIPT Nationale

Vizitatori Site

464497Total vizitatori:643Afişări pe lună:435Afișări săptămâna trecută:0Vizitatori online:


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Copyright © Municipiul Târgu Jiu.

Phone: 0253-213317; Fax: 0253-214878; Email: [email protected]
Harta SitePropulsată de Tempera & WordPress.

TAGS:de Informare Promovare Centrul

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
KineX Professional - IT Services

  KiNeX ProfessionalSee us live!KineX Professional
IT Services & Web Development ServicesHomeDespre MagnetoWebPortfolioServicii WebServicii ITHow To...

Depo Trade

   0729.209.140 d

Fauveder Group- International Tr

  Passer au contenu Contactez-nous : +33 240 900 600FacebookTwitterLinkedInAccueilNotre Société PrésentationNos valeursNotre réseau d&rsquo;agentsC.

Crame Romania, vinuri romanesti,

  MenuCRAMESHOPHARTA VITICOLAVIZITEAZA CRAMELESOIURI DE STRUGURIOAMENIINFORMATII UTILEEVENIMENTECONTACTLa Casa de vinuri Cotnari se naște o legendăCra

TEKKO Logistik Industry, colecta

   HOMEDESPRE NOISERVICIIColectare, tratare si eliminare deseuri periculoaseColectare si achizitie deseuri metal

Casaligne - Magasin de mobiliers

  /*! elementor - v3.7.6 - 15-09-2022 */.elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image

Destination Garden Store & Flori

  Gift Cards Facebook instagram pinterest AboutOur StoryOur StoreBrian MinterResourcesBlogGrowing GuidesNewsletterConnectWhere We AreStay in th

Pharmacie de la Bouletterie,Sain

  CoordonnéesPharmacie de la Bouletterie
6 bis place Nadia Boulanger
44600 Saint-Nazaire 02 40 53 61 1702 40 53 57 23HorairesLundi - Vendredi9h00 -

Value Chain Parts -

   Premium Contact

Opinia Națională | Săptămân

  

ads

Hot Websites