Punktfundament

Punktfundament

Overordnet set kan punktfundamenter benyttes til to formål. For det første kan det bruges som dybdefundering, enten brøndfundament eller pælefundering, og for det andet kan de benyttes som selvstændige fundamenter.

En af fordelene ved et punktfundamenter er at de er billigere, og samtidig nemmere at lave, end hvad tilfældet er ved stribefundamenter. Dertil har punktfundamenter den fordel, at de sikrer et mere stabilt og sikkert underlag, hvis fundamentet skal stå på et jordlag med lav bæredygtighed.

Skal du i forbindelse med et nybyggeri have lavet et punktfundament, så læs med her hvor vi giver råd og vejledning, samt information om priser og hvor de finder de bedste tilbud på et nyt punktfundament.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et punktfundament

Hos 3byggetilbud.dk kan du nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt punktfundament.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud

Kort om punktfundamenter

Der finde forskellige måder hvorpå man kan lave et punktfundament, der overordnet set kan laves ved hjælp af enten beton, metalskruer, eller ved at banke pæle ned i jorden.

Fælles for dem alle forud for at fundamentet laves, er at der skal laves en afgrænsning af fundamentet, og der skal foretages en udgravning. Til et punktfundamentet skal der graves huller med mellemrum, der efterfølgende støbes med beton, eller fyldes med en stolpebære. Punktfundamenter kan også laves med en pælefundering.

Punktfundament i beton

Et punktfundament i beton laves enten ved at placere stolpebærere i de udgravede huller, der herefter støbes fast med beton, eller ved at fylde hullerne med ren beton.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at betonen skal tørre og hærde, inden betonen bliver udsat for belastning, da der ellers opstår øget risiko for skader på fundament og hus på sigt.

Brøndfundament og pælefundering

Brøndfundamenter og pælefundering benyttes ved jordlag der ikke har en stærk nok bæreevne, og hvor der er behov for at komme dybere ned til at bæredygtigt jordlag.

Ved brøndfundamenter bores der huller der efterfølgende fyldes med beton. Ved brøndfundamenter graves der i en dybde på 2-3 meter.

Pælefundering laves ved at banke pæle ned i jorden ved dybder på over 3 meter. Vær opmærksom på at pælefundering sjældent er forsikringsgodkendt som fundament.

Se mere om brøndfundamenter og pælefundering

Punktfundament i metalskruer

En forholdsvis ny teknologi er fundamenter lavet med metalskruer. Selvom processen er mere besværlig end det lyder, så kan man stadig godt forestille sig hvordan punktfundamenter lavet i metalskruer, egentlig bare er store metalskruer der skrues ned i jorden.

Hvad koster det at få lavet et punktfundament

Prisen på et punktfundament afhænger først og fremmest af typen. Fælles for punktfundamenter er dog, at de som regel er en del billigere end de klassiske stribefundamenter. Afhængig af opgavens omfang og størrelse, kan punktfundamenter fås helt ned til et par tusinde kr.

Ved et almindeligt punktfundament vil prisen være i omegnen af 700-1000 kr. pr. m2, men det afhænger meget af typen af punktfundament, og af opgavens størrelse og omfang.

Skal du have lavet et nyt punktfundament, så kan du godt gøre det selv, men at lave et fundament er ikke nogen nem opgave, så har du ikke erfaring eller viden på området, så anbefaler vi at du indhenter tilbud fra en professionel håndværker.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt punktfundament

Selvom det er muligt med lidt viden og erfaring at lave et punktfundament selv, så er det ingen nem opgave, og vi anbefaler derfor at indhente tilbud fra en professionel håndværker. På den måde er du sikret et holdbart og tilfredsstillende resultat, som ikke vil give skader på din bolig på sigt.

Hos 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt punktfundament, der afgives af professionelle og kompetente håndværkere.

Der er flere fordele forbundet med at benytte 3byggetilbud.dk. For det første skal du ikke bruge tid og besvær med at finde frem til den rigtige håndværker, med det helt rigtige tilbud. 3Byggetilbud.dk overtager nemlig alt ansvaret med at finde og udvælge tre håndværkere, som vil kontakte dig med deres tilbud.

For det andet er det ganske gratis og uforpligtende at benytte dig af tjenesten hos 3byggetilbud.dk. Det er helt gratis at indsende din opgave og blive sat i kontakt med tre håndværkere, og da deres tilbud er uforpligtende, koster det dig heller ikke noget hvis du ender med at takke nej.

Der er også flere økonomiske fordele forbundet med 3byggetilbud.dk. Når du accepterer et tilbud på din opgave gennem 3byggetilbud.dk vil du nemlig få en entreprisegaranti på opgaven. Entreprisegarantien er din økonomiske sikkerhed, da entreprisegarantien dækker ved fejl og mangler på opgaven. Entreprisengarantien dækker op til 35.000 kr. for private, og 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Endeligt ligger der en stor økonomisk fordel i, at de tilbud du vil få gennem 3byggetilbud.dk som oftest vil være billigere i prisen, end de tilbud du kunne have få andetsteds fra. Det hænger sammen med at håndværkerne der er tilknyttet 3byggetilbud.dk vil kæmpe om at vinde din opgave, hvilket gør at priserne på tilbuddene falder.

Så nemt er det

Indsend en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dkDin opgave bliver behandletTre håndværkere kontakter dig med tilbudAccepter det tilbud der passer dig bedstFå 3 gratis og uforpligtende tilbud