padelracket rea

Oavsett om du är en erfaren padelspelare eller nybörjare är det alltid en bonus att hitta ett bra erbjudande på padelracket rea! Därför har vi samlat några av de bästa erbjudandena på padelracketar här – så att du kan hitta den perfekta dealen för dig. Lycka till med shoppingen!

Nordic Padel

Läs mer →

Padelson

Läs mer →

Padler

Läs mer →
Lista med racketar på padelracket rea (omdöme):

Nedan presenterar vi våra val för de bästa padelracketarna på padelracket rea år 2021 och 2022. Pris och kvalitet är de två nyckelfaktorerna vi har haft i åtanke.

Perfekt för nybörjare

Babolat Reflex

Babolat Reflex är ett diamantformat racket som passar perfekt för dig som just har börjat spela padel men som fortfarande erbjuder både kontroll och kraft. Helt klart en utav de bättre kandidaterna för nybörjare år 2022.

Vikt: 360 gram
Form: Diamantform
Ytprofil: Slät profil


Läs merUtvecklat av proffs

StarVie Raptor

StarVie Raptor 2021 (StarVie Raptor 2022 anländer i mars 2022!) är en padelracket för spelaren som vill ta sitt spel till nästa nivå. Padelracketen är i grunden ett kontrollracket, någonting som den uppnår till perfektion. Absolut ett utav de bästa kontrollracket för padel 2021 och även inför 2022. Dock förlorar racketen inte speciellt mycket om ens något i kraft på grund av det hårda materialet som har konstruerats med expertis.

Vikt: 355-380 gram
Form: Rund
Ytprofil: Ruggad/skrovlig


Läs merJuan Lebróns val

Babolat Viper Technical 2022

Babolat Viper Technical 2022 är ett padelrack för den avancerade spelaren. Racketen används av en utav världens bästa spelare, Juan Lebrón. Dess diamantform och utmärkta konstruktion erbjuder spelare mycket kraft. Racketen har även ett anti-vibrations system så att hårda bollar ska vara bekväma och precisa.

Vikt: 360-370 gram
Form: Diamantform
Ytprofil: Ruggad/skrovlig


Läs merEvolution på bästsäljare

Head Graphene 360+ Delta Hybrid

Detta utmärkta padelracket är en evolution av den två-åriga bästsäljaren Graphene Touch Delta Hybrid. Skillnaden mellan denna padelracket och dess föregångare är att Head har optimerat denna versionen, och därmed erbjuder Head Graphine 360+ Delta mer kontroll och kraft än någonsin förut. Helt klart en utav de bästa alternativen när det gäller padelracket för dam.

Vikt: 375 gram
Form: Diamant
Ytprofil: Ruggad/skrovlig


Läs merNedsatt - endast några kvar

Varlion LW Carbon 7

Varlion är kända för sin innovation och sin originalitet och detta padelracket är inget undantag. Racketen har en ”hexagonal” ram och en rund form. Många gillar denna ram för att den underlättar och ger stabilitet. Ett padelracket som rekommenderas för avancerade spelare.

Vikt: 350-370 gram
Form: Rund
Ytprofil: Ruggad/skrovlig

 

 


Läs merBalanserat racket för alla

STIGA ART

Detta padelracket erbjuder både kraft och precision. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren spelare, så finns det en god chans för att detta padelracket skulle passa dig. Padelracket har en stor sweet spot vilket gör att den är barmhärtig mot nybörjarspelare.

Vikt: 355-375 gram
Form: Rund
Ytprofil: Slät profil

 

 


Läs merPadelregler - hur spelar man padel?

Allra vanligast är att man spelar padel i par (2 mot 2). Som i de flesta racketsporterna är de två sidorna uppdelade mellan ett nät. Det enda du som spelare behöver är tre vänner, ett par padelracket och en boll. De viktiga padel regler att obeservera är: 

Du måste studsa bollen i marken innan du slår en serv, och ditt servslag måste vara under höften.

Poäng utdelas om:

Bollen slås i nät,

bollen studsar två gånger i marken,

bollen studsar i väggen/utanför banan (utan att den studsar i marken på motståndarens sida först),

en spelare blir träffad av bollen,

en spelare slår bollen i sin egen ”bur”.

Dessa är de padelregler som är viktigast enligt oss. Om man bara vardagsspelar med sina vänner/familj är det ju naturligtvis inga krav på att dessa regler följs till punkt och pricka. Kolla vår ”vanliga frågor-sektion” för ytterligare tips!

Table of Contents

Vad gör hålen på en padelracket?

Om du är som de flesta människor har du förmodligen sett hålen i padelracketar och undrat vad deras syfte är. Vissa tror att de är till för att förbättra luftflödet, medan andra tror att de gör racketen lättare. Här ska vi utforska de olika teorierna om varför dessa hål finns med i padelracketar och avgöra vilken som är korrekt!

”Hålen i padelracketar är till för att förbättra luftflödet/minska luftmotstånd”. Detta är en vanlig teori, men den är inte helt korrekt. Även om hålen ger bättre luftflöde runt racketen är detta inte deras primära syfte. Om förbättrat luftflöde vore målet skulle tillverkarna helt enkelt göra racketramen av nät.

”Hålen i padelracketar är till för att göra racketen lättare”. Detta är en annan vanlig teori som delvis stämmer. Hålen gör faktiskt racketen lättare, men det är inte heller deras primära syfte. Om viktminskningen vore målet skulle tillverkarna helt enkelt använda ett lättare material för racketramen.

Vart köper man billiga padelracket på padelracket rea?

Vi uppdaterar alltid vår sida med de bästa erbjudanden vi kan hitta hos återförsäljare av padelracket. Klassiska återförsäljare av padelracket som alltid är prisvärda är sådana som Padelson, Racketexperten, eller Padler. XXL har också ett bra utbud, men dom är inte specialiserade på racketar. Vi rekommenderar att du köper din racket av en återförsäljare som fokuserar på att sälja racketar och inte butiker som säljer sportsaker i ren allmänhet. På så vis har du möjlighet till så mycket val som möjligt, samt en återförsäljare som är bäst på sin sak och kan hjälpa dig med de frågorna och funderingar som du har runt ditt köp. Håll dessutom ut kik efter padelrack rea för när det väl är rea så kan du hitta en utmärkt deal!

Vilka skor kan jag ha i padel?

Det är inte bara din racket som spelar roll när det kommer till padel. Med alla snabba vändningar och explosiva rörelser i padel, så kan det vara värt att investera i ett par padelskor. På så vis kan du förbättra ditt spel och även hålla dig säker från skador och liknande, som det finns en någorlunda betydande risk för om du spelar i till exempel vanliga joggingskor eller dylikt. Ordentliga padelskor är gjorda så att du får ett bra grepp på banan, och dessutom är dämpningen på skorna gjorda för att passa en padelbana. På samma sätt det är värt att köpa padelracketar på padelracket rea, så är det värt att investera i skorna på rea.

Hållbarheten med padelracket på padelracket rea

När det kommer till hållbarheten gällande alla typer av padelracket handlar det nästan uteslutande om vad du själv gör med din racket. Om du slår racketen i backen, eller inte gör basal underhållning på den, så finns ju chansen att livslängden på racketen får ta smällen. Tar du väl hand om din racket däremot, så finns det ingen anledning varför du inte skulle kunna använda den racketen så länge som du vill. Detta innebär att du bör byta grepplinda när du märker att den börjar bli sliten, och ha ett ramskydd på din racket. Vi rekommenderar även att du har en padelväska.

Varför är padel så populärt?

Varför är padel så populärt? Detta kommer sig i vår åsikt av den lättillgänglighet som sporten erbjuder. Inte bara när det kommer till att spela padel med padelracket, utan också att det är lättare att spela än en racketsport som till exempel tennis. Planen är mindre, det finns väggar som bollen får studsa på, och eftersom du spelar med partner behöver du generellt sett inte springa lika mycket. Att padel är så pass populärt säger endel också, i och med priserna när det kommer till padelracketar. Därför är det värt att vänta med köp av nya padelrack, tills det är en padelrack rea.

Tävlingspadel – Padel World Tour

World Padel Tour är den allra största turneringen i världen när det kommer till padel. Turneringen samlar de bästa spelarna från hela världen. Den väldigt unga sporten padel har haft en explosion av popularitet i både tävlings- och amatörsammanhang.

→ Klicka här för att se de bästa padelracket som spelarna i Padel World Tour använder! ←Varför ska jag köpa ett padelracket genom padelracket rea?

Att köpa ett nytt padelracket kan vara kostsamt. Därför är det en väldigt god idé att köpa genom padelracket rea, då vi uppdaterar sidan med de bästa tillgängliga priserna för de bästa padelracket. Marknaden för padelracket blir större och större, vilket innebär att bättre och bättre alternativ kommer att vara möjliga. Att bidra med kunskap till kunder om de bästa och flesta möjligheterna är någonting som vi försöker göra. Genom att köpa en padelracket på padelrack rea kan du alltså spara mycket pengar – enkelt!

Hur sätter jag på ett ramskydd?

Ramskydd är till för att skydda ramen på din racket, som du säkert förstår. Om du har planerat på att köpa ett ramskydd till din padelracket, oroa dig ej! Det är mycket enkelt att sätta på. Det finns lite olika sätt beroende på vilket ramskydd det är. Vissa modeller kan limmas på och andra trycks helt enkelt på. Detta görs längst upp på din racket.

Detta behöver du veta som nybörjare - nybörjartips

Greppa padelracket rätt – Det är viktigt att du som nybörjare lär dig rätt från början. Använd dig av det såkallade ”continental” greppet när du håller i din padelracket. Ta en titt på denna youtubevideo för att se en detaljerad genomgång:

Kroppskoordination – Ett väldigt vanligt fel nybörjare gör handlar om koordinationen. Tänk på hur nära eller hur långt bort du är från bollen när du slår den. Genom att aktivt tänka på detta kan du snabbt göra anpassningar till ditt spel och blir bättre mycket fortare.

Tänk på att positionera dig på planen – Ett annat klassiskt fel som nybörjare gör är att inte röra sig speciellt mycket på planen. Att stå längst bak på sin planhalva hela matchen är inte optimalt. Försök att ta emot bollen högre upp i planen när du tror att du kan göra detta. När du är nära nätet skapar du lättare ”attackerande situationer” för dig och din lagkamrat.

Inte bara padelracket spelar roll – tänk på fotarbete – När du slår till bollen, försök få med kroppen också. Med bättre fotarbete är detta mycket lättare. Ta en titt på denna youtubevideon för tips om fotarbete i padel.

Böj knäna! – För spelets och din egen skull, böj benen när du slår till bollen. Detta kommer att hjälpa ditt spel enormt, men det kommer även vara skonsamt för din kropp då du inte böjer ryggen istället.

Boka padel

Det allra mest populära och i vår åsikt bästa stället att boka dina padelbesök är genom MATCHi. Matchi padel är ett utmärkt bokningssystem för många olika racketsporter. Matchi padel har bra användarvänlighet och samtidigt många bra funktioner som tillåter en så smidig upplevelse som möjligt för dig som padelspelare.

Lista med racketar på padelracket rea för dam (omdöme):

Padelracket rea för dam skiljer sig en del från padelracket för män eller för barn. De är lättare än racketar för män och större och oftast tyngre än padelracket för barn. Nedan har vi på padelracket rea samlat de bästa padelracket för damer år 2022.

Kraft, balans, bekvämlighet

Nox Equation Lady WPT 2022

Nox Equation Lady WPT 2022 är en damracket med mycket bra balans. Denna padelracket skapades i samband med Padel World Tour, och det är möjligtvis ett racket för de mer avancerade spelarna. Med utmärkt balans och en skrovlig yta för bättre träffar är detta dock ett självklart val för spelare av alla nivåer.

Vikt: 350-365 gram
Form: Rund
Ytprofil: Ruggad/skrovlig

Läs merNedsatt kvalitetsrack

Ares Nymph

Detta padelracket är droppformat, och erbjuder en bra balans, med vikt centralt i racketen. Helt klart en grym kompromiss mellan pris och kvalitet, med en unik look. Denna racketen för damer har varit på rea förut, så håll dig uppdaterad om du är intresserad av denna racketen.

Vikt: 350-370 gram
Form: Dropp/tårdroppsformad
Ytprofil: Ruggad/skrovlig


Läs merBra deal med stor sweetspot

RS x-Series Womens Edition Snakeskin Sandy

RS x-Series Womens Edition Snakeskin Sandy är ett bra val för nybörjare / motionsspelare, till något mer avancerade spelare. Detta padelracket är också bra på flera olika sätt — ett så kallat ”all-round-racket”. Precis som många andra padelracket i dessa omdömen har den anti-vibrationsteknik, för att öka komfort och minska skaderisk.

Vikt: 350-355 gram
Form: Dropp/tårdroppsform
Ytprofil: Slät


Läs mer

Ordlista om padel

Nedan finner du en ordlista om padel och padelracket rea som kan vara användbart om du är nybörjare som vill veta vad till exempel olika slag heter, eller ord som handlar om ytor och material för dig som letar efter billiga padelracket. 

Ruggad padelracket – en ruggad yta på en padelracket är motsatsen till en helt slät yta — med en ruggad / skrovlig yta på din racket har du mer möjligheter för saker som bra stoppbollar, skruvar och så vidare.Padelracketram – en padelracketram är helt enkelt ramen på utsidan av din racket. Detta är oftast inte av högsta prioritet när du som exempelvis nybörjare ska köpa en ny racket. Billiga racketramar kan vara gjorda av glasfiber, men vanligtvis är det en kombination av glasfiber och kolfiber.Stoppboll – En stoppboll i padel är när du slår bollen (oftast när motståndaren befinner sig långt ner i banan) med en backspin, så den stannar fort nära nätet. Även fast motståndaren hinner ikapp bollen kan en sådan boll vara bra för att trötta ut dem.Padelracket rea – En padelracket rea är ett utmärkt tillfälle för dig som potentiell kund att fynda, då originalpriser på padelracketar kan vara mycket dyra.

FAQ - Vanliga frågor om padelracket rea!

Får jag i något samband röra nätet? 

Nej, varken kropp eller padelracket får komma i kontakt med nätet.

Får jag luta mig över nätet? 

Ja! Om din kropp och padelracket inte rör nätet får du sträcka dig över nätet för att ta en boll. Däremot om bollen inte har kommit över på din sida planen än, är det otillåtet att ta den innan den har gått över nätet. Lägen där det är okej att sträcka sig över nät är till exempel i en studssituation, där bollen är påväg tillbaka mot moståndarens planhalva. Då får du sträcka dig över för att försöka få till ett slag.

Borde jag köpa ett padelracket på padelracket rea? 

Huruvida det är värt att investera i ett racket eller ej, beror först och främst på hur kul du har när du spelar. Om du tycker om att spela padel men inte har ett padelracket, hyr du troligtvis ett varje gång du spelar, alternativt lånar av en vän. I detta fallet rekommenderar vi att du investerar i ett racket. Vilket racket du bör köpa beror helt på dina personliga förutsättningar, och vi rekommenderar dig att kika på padelracket rea för att komma fram till detta. Racketar som inte är på rea är naturligtvis en större investering, så håll koll på våra erbjudanden om du vill spara pengar.

Finns det någon padelhall nära mig?

Om du inte bor på en väldigt liten ort bör det absolut finnas padelhallar i din närhet. Många städer bygger nya padelhallar just nu, så om det inte finns en närliggande padelhall där du bor just nu kommer det antagligen finnas snart.

Hur bokar jag tid för att spela padel?

Padelracket rea rekommenderar att du använder dig av matchi.se för att boka tider.

Hur länge håller padelrack?

Mera om detta samt mycket detaljerad information om vikt, material och annat finns att läsa här. Det korta svaret är att det beror helt på hur du hanterar ditt egna racket. Om ett racket hanteras på rätt sätt kan det hålla väldigt länge.

Vilken är den billigaste butiksåterförsäljaren för padelracket?

XXL har i princip en padelracket outlet och vi rekommenderar dem varmt. De har ett stort utbud av billiga padelracket — Adidas, Head, Babolat och många fler. När det gäller billiga padelracket är även Intersport en utmärkt butik av samma anledning.

Tack till: