Smarta kurser för Högskoleprovet - HPAkademin hjälper dig att nå ditt mål

Web Name: Smarta kurser för Högskoleprovet - HPAkademin hjälper dig att nå ditt mål

WebSite: http://www.hpakademin.se

ID:253964

Keywords:

gskoleprovet,HPAkademin,Smarta,kurser

Description:


0

Smarta kurser för högskoleprovet

HPAkademin är experter på högskoleprovet. Våra högskoleprovskurser hjälper dig att komma in på din drömutbildning.

Läs mer om vår webbkurs för HPSkapa gratisanvändare

Vad är HPAkademin?

Vår tanke: att samla kunskapen hos de som skriver allra bäst på högskoleprovet och tillsammans skapa ett smartare verktyg för att plugga till högskoleprovet: HPAkademins webbkurs

LÄS MER OM WEBBKURSEN

Webbkurs

I HPAkademins webbkurs har vi samlat all kunskap som HPAkademins högskoleprovsexperter har utvecklat. Alla tips, strategier och smarta lösningstekniker finns här i ett lättförståeligt format. Eftersom kursen är helt online så kan du nå allt material hur du vill, var som helst, när som helst.

Läs mer om webbkursen

Intensivkurs

Vår åtta timmars klassrumskurs ger dig optimala förutsättningar. Våra erfarna lärare går igenom alla delar av högskoleprovet som gör dig redo att höja ditt resultat på nolltid.

Läs mer om intensivkursen

Personlig coachning

En PT för ditt HP. För dig som vill ha individuell undervisning. Våra privatlärare hjälper dig att förstå alla koncept, metoder och uppgifter för att du snabbt ska nå det resultatet du behöver.

Läs mer om coaching
Elise

HP-Akademins webbkurs var perfekt för mig. Den hjälpte mig att snabbt komma igång med pluggandet. Bra exempel och lättförståeliga förklaringar gjorde att jag höjde mig med 0.6.

Webbkursen har varit till stor hjälp. Johan är en super duktig coach som finns där när man behöver hjälp.

Arianna
Google Reviews

Bra kurs, Mycket bra info

Arin
Google Reviews

Jag skulle varmt rekommendera HPAkademin om du önskar en pedagogisk och effektiv väg till högre resultat på högskoleprovet

Erika
Google Reviews

Plugga var du vill

Intensivkurs för högskoleprovet hålls på följande orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Umeå och Västerås.

Vi erbjuder även personlig undervisning var du än befinner dig. Våra handledare finns på plats i dom största städerna och vi finns alltid tillgängliga via personlig live-streamning.

Våra kurser

Högskoleprovet

Vad är högskoleprovet?

Högskoleprovet är ett prov man gör för att ta sig in på universitetsutbildningar. Resultatet man får på högskoleprovet använder man sen när man ansöker till universitet, och om man skrivit högskoleprovet så kan man då bli antagen även via högskoleprovskvoten. Provet är på svenska men det finns inga krav på medborgarskap eller ålder för att få skriva provet. Det enda kravet som finns är att man har en giltig legitimation. Universitets och högskolerådet (UHR) är ansvariga myndigheten för högskoleprovet och den officiella sidan för högskoleprovet är Studera.nu

Varför ska jag skriva högskoleprovet?

Ungefär en tredjedel av platserna på varje utbildning i universitetet fördelas till högskoleprovskvoten i antagningen. Om man inte skrivit högskoleprovet så finns man inte i den kvoten och har alltså inte möjlighet att komma in via den. Det finns alltså ingen anledning att inte skriva högskoleprovet, man kan bara öka sina chanser att komma in. På vissa utbildningar är det betydligt lättare att komma in via högskoleprovet än via betyget. Högskoleprovsresultatet är giltigt i fem år så man kan alltså skriva provet nu och söka in långt senare.

När är högskoleprovet?

Högskoleprovet är två gånger om året, ett prov är på hösten och ett prov är på våren. Vårprovet 2022 delas dock upp på två tillfällen.

Datum högskoleprovet 2022

ProvtillfälleNär är provet?När anmäler man sig?Högskoleprovet våren 202212 mars och 7 maj11-18 januariHögskoleprovet hösten 202223 oktober16-23 augusti

Anmälan till högskoleprovet

Anmälningstiden för högskoleprovet hösten 2022 är 16-23 augusti.

Läs mer om högskoleprovet 2022 här.

Man anmäler sig till högskoleprovet när anmälningstiden är öppen. Den är vanligtvis öppen i två veckor och öppnar ungefär 2-3 månader innan högskoleprovet. Man anmäler sig på hogskoleprov.nu och det kostar 450 kr att anmäla sig. Man får sedan en kallelse via email ungefär en vecka innan provet. I den får man veta var man ska skriva provet och hur man hittar till sin provlokal.

Hur gör man högskoleprovet?

Högskoleprovets 160 uppgifter är fördelade på fyra provpass, två provpass är verbala och två provpass är kvant (matte)

Verbala provpassen består av fyra uppgiftstyper

ORD – Ordförståelse: Välj rätt synonym till ett svårt ord
LÄS – Svensk läsförståelse: Läs en text och besvara frågor om texten
MEK – Meningskomplettering: Fyll i rätt ord i luckor i en kort text
ELF – Engelsk läsförståelse: Läs- och luck-frågor på engelska

Kvantitativa provpassen består av de fyra uppgiftstyperna

XYZ – Matematisk problemlösning: Korta snabba matteuppgifter
KVA – Kvantitativa jämförelser: Jämför två kvantiteter mot varandra
NOG – Kvantitativa resonemang: Se om man har tillräcklig information
DTK – Diagram, tabeller och kartor: Tolka samlingar av information rätt

Hur ser högskoleprovsdagen ut?

Man börjar ca 08:15 med en samling och information om högskoleprovet. Första högskoleprovspasset börjar 09:00. Passen är 55 minuter långa och man får pauser mellan dem. Man gör fem provpass under dagen, ett av de provpassen är ett utprövningspass som inte kommer att räknas mot ditt högskoleprovsresultat. Utprövningspasset är till för att testa uppgifter som kanske kommer komma på framtida högskoleprov, men du vet inte vilket av passen som är utprövningspasset förrän efteråt. Om man har diagnos för dyslexi får man längre tid på högskoleprovet. Man får då göra provpassen på 80 minuter istället för 55 minuter, man gör då också bara 4 provpass och skippar att göra utprovningspasset.

Efter högskoleprovet

Högskoleprovsfrågorna publiceras på måndagen efter provet så man kan undersöka dem. Officiella facit publiceras på onsdagen men vi på HPAkademin publicerar ett eget facit till högskoleprovet redan innan dess. Vi bjuder även på lösningar till alla högskoleprovsuppgifterna direkt efter provet som du når genom att skapa en gratis användare.

Resultatet kommer ungefär en månad efter provet. Resultatet till vårens prov kommer ca 5 veckor efter provet. UHR har ännu inte berättat exakt när det kommer att komma.

För mer information om resultatet, hur man använder, hur bra resultat man behöver för olika utbildningar, och topplistor för bästa resultaten gå till vår sida för resultat högskoleprovet

Plugga till högskoleprovet

Det finns många olika metoder för hur man bör plugga till högskoleprovet och förbättra sig så snabbt som möjligt. Vi på HPAkademin rekommenderar väldigt starkt att man har som grundtanke att faktiskt träna så realistiskt som möjligt. Att man tränar på att göra det man faktiskt ska utföra sen på provet. Så se till att när du gör gamla högskoleprov att du tränar med tidspress och utskrivna dokument, provhäfte och svarshäfte. Det finns vääldigt mycket att säga om hur man tränar mest effektivt. Så för att läsa mer om det gå in på vår sida där vi går in på mer detalj i hur man pluggar effektivt till högskoleprovet. Om det är gamla högskoleprov som du söker finns dessa här: Gamla högskoleprov. Men att plugga på egen hand till högskoleprovet har faktiskt för många visat sig både ineffektivt och att det kan göra det svårare att i slutändan nå sitt drömresultat, eftersom man har tränat in ineffektiva metodiker för att göra provet. Om man istället använder vår webbkurs för högskoleprovet så gör man rätt från början och behöver inte slösa tid i onödan!

Kurs inför högskoleprovet

Vår webbkurs ger dig allt du behöver för att nå ditt mål. Vårt team har alla fått 2,0 och vi har sammanställt våra bästa metoder, därutöver har vi statistiskt analyserat högskoleprovet och utvecklat studiematerial så att du bara behöver använda kursen till högskoleprovet och inte behöver oroa dig för något annat. Förklarande texter, uppgifter, förklaringar till alla högskoleprovsuppgifter, över 1 000 videos. Webbkursen innehåller allt du behöver!

För ännu mer information om högskoleprovet gå till vår sida för högskoleprovet

Skapa en gratis användare för att få mer information

Du binder dig inte till att köpa något

Registrera Dig Gratis!
HPAkademininfo@hpakademin.se020-012 54 68Sociala mediaGilla oss på FacebookFölj oss på TwitterHäng med oss på Google+AdressSankt Paulsgatan 2118 46 StockholmSverige

Kontakta oss

Arithmetic App Info

Hej! Du kan läsa här nedan hur huvudräkningstränaren fungerar och varför den är så effektiv för dig att träna upp din snabbhet på kvantdelen. Men för att använda huvudräkningstränaren behöver du köpa webbkursen. Det kan du göra här: Webbkurs

Huvudräkningstränaren – Bli snabbare och säkrare på kvantdelen

I huvudräkningstränaren kan du träna på våra smarta metodiker för huvudräkning. Om du förbättrar din snabbhet på att göra uträkningar så kan du snabba upp dig otroligt på kvantdelen.

Du blir dock inte bara snabbare utan även säkrare. I kvantuppgifterna blandas ju moment av att du ska tänka på regler och sen använda dem för att räkna ut tal. Om du låser dig och blir frustrerad i uträkningsmomenten så tappar du fokus och det blir lätt att tappa bort var man var i uppgiften. Undvik det genom att nöta huvudräkning i huvudräkningstränaren.

Du kan träna på de olika räkneoperationerna: Addition, subtraktion, multiplikation och division. Men du kan även träna på mer komplexa uppgifter som t.ex. bråkreglerna och algebra där du löser fram x.

De olika svårighetsgraderna

Vi har tre olika nivåer av uppgifter inom de olika huvudräkningsoperationerna. Uppvärmnings-, normal- och överkursnivå. När du väljer en nivå och trycker starta så kör du sedan i 2 minuter och får ett hastighetsbetyg som bygger på hur många rätt svar du fått. Det betyget går mellan ”inte bra alls”, ”inte bra”, ”OK”, ”Bra” och ”Väldigt bra”.

En rekommendation vi har till alla är att köra ganska mycket huvudräkning tills du når ”väldigt bra”. Om du når dit så kan du sen köra några minuter om dagen bara för att upprätthålla den snabbheten. Tänk på att du får värde av att träna ytterligare huvudräkning även om du är snabb, eftersom du sänker den mentala kostnaden av att hantera siffror och det gör att du kan fokusera ytterligare på andra aspekter i högskoleprovsuppgifterna.

Uppvärmningsnivån är för att du ska komma igång, denna nivå ska kännas väldigt lätt. Om den känns klurig så kör den några gånger tills du känner dig bekväm med den.

Normalnivån är den nivå som du mest ska träna upp din hastighet för. Den motsvarar den typen av uträkningar som vi bedömer att du får mest värde på högskoleprovet av att bli snabb på.

Överkursnivån är som du hör på namnet lite överkurs. Det är jättebra att bli så bra på huvudräkning att du kan göra dessa uppgifter utan att skriva ner dem, men de är ganska tuffa och på själva högskoleprovet skulle du nog kunnat lösa dem genom att avrunda eller ställa upp dem. Det är dock jättebra träning att bli bekväm med dessa uppgifter också. Då kommer du att tycka att ”normala” uppgifter är buslätta!

Börja med uppvärmningsnivån men gå snabbt vidare och bli riktigt vass på normalnivån. Testa gärna även en del på överkursnivåerna, men ditt fokus ska ligga på att träna på normalnivåerna

Du ska träna på att lösa huvudräkningsuppgifterna med rätt metodik: Du lär dig den genom att gå igenom huvudräkningskursen.

Poänggränser för normalnivån:

Det här är gränserna vi har satt för de olika räknesätten i huvudräkningsappen. Använd gärna dessa som delmål när du sitter och övar med appen så kommer du se hur du bockar av de olika räknesätten och förbättrar ditt resultat med tiden!

Addition
Inte bra: 4-7
OK: 8-11
Bra: 12-15
Väldigt bra: 16+

Subtraktion
Inte bra: 3-5
OK: 6-9
Bra: 10-13
Väldigt bra: 14+

Multiplikation
Inte bra: 26-49
OK: 50-60
Bra: 61-74
Väldigt bra: 75+

Division
Inte bra: 4-6
OK: 7-10
Bra: 11-13
Väldigt bra: 14+

Procent
Inte bra: 7-13
OK: 14-20
Bra: 21-29
Väldigt bra: 30+

Bråkräkning
Inte bra: 4-7
OK: 8-11
Bra: 12-15
Väldigt bra: 16+

Algebra 1
Inte bra: 4-5
OK: 6-7
Bra: 8-9
Väldigt bra: 10+

Algebra bråk
Inte bra: 3-4
OK: 5-6
Bra: 7-8
Väldigt bra: 9+

Flashcard App Info

Hej! Du kan läsa här nedan hur flashcardsen fungerar och varför de är så effektiva för att lära sig nya ord. Men för att använda flashcardsen behöver du köpa webbkursen. Det kan du göra här: Webbkurs

Välkommen till HPAkademins flashcard tränare!

Här kan du bygga upp din vokabulär genom att träna på svåra ord.

Svåra ord är inte bara bra för ORD delen, utan du kommer förbättra din poäng väsentligt även på MEK, och till och med på LÄS.

Metoden som vi använder för att lära ut ord kallas för att man tränar sitt ”recall”. Forskning har visat att den effektivaste metoden att träna på ord är just att man tränar på sitt ”recall”.

Videoförklaring för hur flashcards fungerar

Läs absolut igenom textförklaringen om hur flashcards fungerar också!

Textförklaring – Hur flashcards fungerar


Du får se ett ord eller en mening och ska själv försöka tänka ut vad det betyder.

Du går inte vidare förrän du antingen kommit på vad ordet betyder och kan uttrycka det till dig själv, eller erkänner för dig själv att du inte kan ordet.

Här måste du vara ärlig med dig själv. Antingen kommer du på ordet eller så gör du inte det. Om du inte kan förklara vad ordet betyder så kan du inte ordet tillräckligt bra. Det är bra att tala högt till dig själv om du har möjlighet. 

Du klickar sedan på ”VISA SVAR” för att se förklaringen till ordet. 

När du sett förklaringen så ska du välja ett av fyra val på hur bra du kunde ordet.

IGEN: Väljer du om du inte kunde ordet, ordet läggs då i slutet på dagens kort så du får chansen att besvara det igen idag. Du ska välja IGEN tills du faktiskt kommer på ordets betydelse utan att behöva se förklaringen. 

SVÅR: Väljer du om du kunde ordet litegrann men du missade viktiga aspekter av det och känner att du vill få tillbaka kortet ganska snart för att kunna repetera det.

OK: Väljer du om du klarade av ordet men du var tvungen att fundera rätt länge på det och du kände dig osäker på att det faktiskt var rätt.

LÄTT: Väljer du om du kunde ordet och du känner dig säker på ordets betydelse.

Hur långt fram korten skickas
Notera beskrivningen på knapparna. (0 dag), (1 dag), (2 dag), (4 dag). Det visar hur lång tid det kommer att ta innan kortet kommer upp igen för repetition. Du kan förstås använda det också när du funderar på vilket val du ska göra. De kommer att ändras allt eftersom du repeterat kortet flera gånger. Om du tryckt ”LÄTT” några gånger så kommer valet ”LÄTT” att stegvis öka antalet dagar tills du behöver repetera kortet igen.

Gå inte vidare förrän du försökt förstå ordet
Om du inte kom på vad ordet betyder så ska du lägga en del tid på att lära dig ordet. Gå inte vidare förrän du känner att du fattat, utan lägg tid på att memorera och smälta förklaring/synonymer/exempelmeningar. Det är absolut bra att även googla på ordet om det är helt nytt för dig. Du får en länk i varje kort som automatiskt öppnar en ny flik med ordet googlat.

Du kommer att få 20 nya ord varje dag. Så om du gör klart alla orden varje dag så kommer du att bygga upp din vokabulär ganska snabbt.

Du kommer också att bygga upp antalet ord som du repeterar ganska snabbt. Kom ihåg att du trycker LÄTT för att orden faktiskt ska skickas en bit framåt i framtiden. Så om du kunde ordet väl så ska du också trycka LÄTT, annars kommer du att behöva i onödan repetera ordet snart igen.

Du kommer att behöva trycka IGEN ett antal gånger på vissa ord. Det är helt ok. Du behöver repetera vissa ord många gånger innan de sätter sig.

Se till att göra alla dina kort varje dag, så kommer du över tid att ha lärt dig en massa väldigt relevanta ord och uttryck för högskoleprovet.

Begär hjälp/rapportera problem Logga in Glömt ditt lösenord?

TAGS:gskoleprovet HPAkademin Smarta kurser

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Cliento | Ett bokningssystem som

  FunktionerPriserBloggLogga inProva Gratis NuBokningssystem f&#xF6;r testning och vaccinering? L&#xE4;s merFunktionerPriserBloggLogga inProva Gratis Nu

Smartadcashaz Web Analysis - Sma

  keywords:
description:
Web Analysis for Smartadcashaz - smartadcashaz.com

Smartairaz Web Analysis - Smarta

  keywords:
description:
Web Analysis for Smartairaz - smartairaz.com

Smartaboutaz Web Analysis - Smar

  keywords:
description:
Web Analysis for Smartaboutaz - smartaboutaz.com

Smartazseller : smartazseller.co

  keywords:
description:
Web Analysis for Smartazseller - smartazseller.com

Streamsmartaz : streamsmartaz.co

  keywords:
description:
Web Analysis for Streamsmartaz - streamsmartaz.com

Utbildningar, kurser och informa

  keywords:
description:Hitta din utbildning eller kurs på Utbildningssidan.se. Utbildningssidan är en av Nordens största sidor där du kan hitta och

SmartAsset.com | Empowering You

  keywords:
description:
Menu burger Close thin Facebook Twitter Google plus Linked in Reddit Email Loading

SmartAutoCheck.com is for sale |

  keywords:
description:Choose a memorable domain name. Professional, friendly customer support. Start using your domain right away.
Questions?+1-303-89

Niels Brock – HHX, GSK, erhverv

  MBA Executive Niels Brocks MBA Executive er m lrettet dig, der er leder, har lederambitioner eller er specialist. MBA Executive er en internationalt a

ads

Hot Websites